Nieuws - 2e plek in Breda - JO15-1

4 april 2018

Breda –De Blauwe Kei Maandag 2 april, tweede Paasdag was AFC O15 op reis voor een toernooi in Brabant. Op Sportpark De Blauwe Kei, thuishaven van VV Baronie Breda wemelde het weer van voetbaltalenten uit binnen- en buitenland op. De organisatie van het Baronie Paastoernooi 2018 had het wederom voor elkaar gekregen een zeer sterk deelnemersveld bijeen te brengen. Gestreden werd er in de categorieën O12 (zaterdag), O13 (zondag) en O15 (maandag).

Naast gastheer Baronie was AFC uit Amsterdam op maandag de enige deelnemende amateurvereniging. De ander clubs waren Nederlandse betaalde voetbalclubs De Graafschap, Fortuna Sittard, FC Volendam, Willem II, MVV, Cambuur, Excelsior en natuurlijk NAC Breda, maar ook België was vertegenwoordigd met Royal Antwerp FC, Eendracht Aalst, Zulte Waregem, KV Kortrijk en KV Mechelen. Uit Denemarken kwam FC Roskilde en uit Engeland FC Cheltenham Town. Duitsland ‘levert’ Borussia Monchengladbach en Alemannia Aachen. In hun jeugd vertoonden gerenommeerde talenten als Jasper Cillessen, Klaas Jan Huntelaar, Nigel de Jong, Urbi Emanuelson, Memphis Depay en Davey Klaassen hun kunsten tijdens het Baronie Paastoernooi en dit jaar werd de finale op de maandag bezocht door niemand minder dan Pierre van Hooijdonk.

De O15 van AFC onder leiding van coach Dico Blei bleek tijdens eerdere toernooien een ware cupfighter. In de voorbereiding stond in het Paasweekend nog een inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gepland. Deze wedstrijd werd met 4-1 gewonnen en dat was een goede start van het Paasweekend. Het toernooi in Breda was goed georganiseerd, de teams speelden 25 min, vervolgens 30 min rust en daarna de volgende wedstrijd. De organisatie voorzag de teams van een eigen gastheer/vrouw en uiteraard in eten en drinken.

Het spel van AFC O15 begon nogal gehaast (je hebt immers maar 25 min om te scoren) maar nadat in het eigen spel de rust was teruggebracht speelde AFC O15 goede wedstrijden. De doelpunten werden gescoord middels mooie combinaties dan wel op mindset om te willen winnen en slechts 1 tegendoelpunt. Wedstrijd- en scoreverloop:

AFC     -           Eendracht Aalst           2 – 0

AFC     -           KV Kortrijk                    2 – 1

AFC     -           Fortuna Sittard             0 – 0

AFC     -           SC Cambuur                1 – 0

Halve finale:

AFC     -           Royal Antwerp FC       0 – 0 (penalty’s 3 – 2 winst AFC)

Finale:

AFC     -           NAC Breda                  0 – 0 (verlenging 0 – 0, penalty’s 4 – 5, verlies voor AFC)

De finale tussen AFC en NAC werd een spannende wedstrijd. Het in grote getale aanwezige publiek in Breda liet duidelijk blijken dat ze uiteraard voor NAC kozen maar daar liet AFC zich niet door van de wijs brengen. Beide partijen creëerden kansen die helaas niet werden benut of werden gestopt in goed verdedigen of keepen. Na 25 minuten was de stand nog steeds 0-0 en na verlenging stond op het scorebord nog steeds dezelfde stand. Gelijke stand in een finale betekent penalty’s, in dit geval een serie van 3. De spanning en scoreverloop van de penaltyreeks is te veel om hier te beschrijven. Het komt erop neer dat over en weer penalty’s werden gestopt of gemist, resulterend in een 4-5 verlies.        

AFC O15 had de pech niet de 1e prijs mee naar huis te nemen maar liet wederom zien dat zij hun naam als cupfighter eer aandeden. AFC O15 nam overigens wel 2 andere belangrijke prijzen mee naar Amsterdam: tot beste speler en keeper van het toernooi werden respectievelijk spits Nick (nr 9.) en keeper Lucas (nr 1) uitgeroepen. Kortom, AFC O15 mag, te midden de vele BVO’s, trots zijn op deze prestatie.

Nick verkozen als beste speler en Lukas verkozen als beste keeper van het toernooi

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site