Nieuws - 2e Drentse overwinning - JO15-1

15 maart 2018

FC Emmen – AFC 1-3 (1-3)

De Oude Meerdijk – Zaterdag 10 maart Binnen 4 dagen stond de revanchewedstrijd Emmen-AFC alweer op het programma. In een midweeksduel moesten beide cupfighters bepalen wie uit de 1e divisie zou doordringen in de halve finale van de KNVB. AFC was de gelukkige en nu in de competitie kreeg Emmen de herkansing. AFC wist wederom 3 maal te scoren voor de rust, maar Emmen was niet in staat een tweede keer te scoren en de wedstrijd hierdoor net zo spannend te maken als woensdag. De ruststand was dan ook de eindstand.

Copyright Daan de Buschauffeur

Langzamerhand wordt de ziekenboeg steeds leger. Mehdi mag weer met de groep mee trainen nadat hij tot twee keer toe zijn bovenarm had gebroken. En ook Abel is op de weg terug. De training van donderdag stond in het teken van herstel en een partij voetvolley. Nog nagenietend van de wedstrijd de avond daarvoor. Een hele mooie prestatie voor de boys van Dico Blei, die toch maar als enige amateurclub door zijn gedrongen in de KNVB-beker en een mooie wedstrijd in Arnhem voor de boeg hebben.

Maar eerst een twee uur durende busreis naar de Drentse club die helaas de avond ervoor er niet in slaagde om de periodetitel te pakken in de Jupilear League. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion waar de stoeljes klaar lagen voor de schroot. Of kunnen ze net als de Arenastoeltjes worden opgekocht? Het zou een mooie prestatie zijn als AFC wederom wist te winnen en het was zeker noodzakelijk om in de strijd voor een plekkie in het linkerrijtje nog mee te blijven doen.

De warming up van AFC was matig en er zat zeker niet zoveel beleving in de groep als voor de bekerwedstrijd. Trainercoach Dico had dit al gauw door en zette de puntjes nog eens op de ï een kwartier voor aanvang. Dat was uiteindelijk niet voor dovemansoren. De wedstrijd startte en AFC trok ten strijde. Het was niet zo fel als woensdag maar de duels waren goed en waar nodig werd de diepte gezocht. De achterhoede durfde rond te spelen en het middenveld over de grond te bereiken. Er was voldoende variatie en de eerste kansje ontstonden maar de keeper stond een paar keer goed in de weg.

Bij weer een goede aanval kwam AFC in een overtal te staan. Nick werd op links vrij gespeeld en met een sleepbeweging nam hij de bal mee richting de keeper. Die wist de bal te keren maar deze belandde uiteindelijk voor de voeten van Axcel die met een beheerse volley de bal in de hoek kon plaatsen. 1-0, weer na 8 minuten. Emmen kwam echter snel terug nadat Oliver per ongeluk tegen de hak van de nummer 11 was aangelopen. Die ging gretig na de grond en de scheids kon alleen maar fluiten voor een pingel. Helaas koos Lukas niet de juiste hoek en was het al weer 1-1.

De wedstrijd golfde heen en weer. Soms was de verdediging van AFC wat slordig in de opbouw wat dan gevaar voor de goal opleverde maar ze wisten het toch vaak goed op te lossen. Emmen schoot weleens maar de doelpogingen eindigde vaker in de tribune dan tussen de palen. Aan de andere kant probeerde AFC met goed posistiespel steeds de vrije man te bereiken en was vaak gevaarlijk voor de goal maar de bal wilde er eigenlijk maar niet in. Bij een van de scrimages voor de keeper werd Axel geraakt op zijn enkel en kon de wedstrijd helaas niet meer hervatten. Yves was zijn vervanger.

AFC bleef  maar in de zestien komen en het was wachten op een 2e doelpunt. Deze kwam uiteindelijk na een lange bal van Kai. De bal werd teruggelegd en weer in de zestien gebracht de bal kwam tegen de arm van een Emmen verdediger maar ging langs de keeper en Aaron was er als de kippen bij om de 2-1 aan te tekenen. Lekker zo vlak voor rust.

Even later was het weer gevaarlijk. De plaag van iedere verdediger, Aaron, werd weer eens in de diepte gestuurd door Kai. In de zestien werd hij tegen de grond gewerkt en weer kon de scheids alleen maar fluiten voor een pingel. Nick was diegene die de 3-1 ruststand beheerst binnenschoot.

In de rust bleef het team in het stadion en werd door Dico nog een de verbeterpunten opgesomd. Vlak na rust was het Joshua die via Aaron de bal voor zijn voeten kreeg maar de keeper van Emmen wist zijn inzet goed te keren. Even later was het Nick die de bal nadat hij zelf de aanval had opgezet uit een voorzet van Sisqo snoeihard op de lat schoot. Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood. AFC was sterker, zocht vaker massaal de aanval maar kon helaas de trekker geen 4e keer overhalen. Emmen was met een vrije trap op de paal het dicht bij een doelpunt maar verder kwam keeper Lukas maar weinig in gevaar.

Een prima overwinning. Eentje die een ieder niet zomaar als vanzelfsprekend aannam. Maar gedurende de wedstrijd bleek AFC alles onder controle te hebben en kwam de overwinning eigenlijk niet een keer in gevaar. Misschien wilde de Amsterdamse ploeg toch iets liever weer laten zien dat ze de goede kant op gaan. Een heerlijke driepunter dus en als de inhaalwedstrijden positief worden afgesloten dan kan AFC zomaar op de 3e plek uitkomen.

Buschauffeur Daan was ook zeer blij dat hij de driepunten mee de bus in kwamen en wilde daarom voor het thuisfront een foto maken voor op kantoor. Hieronder de boys die ook nog eens team van de week waren geworden. Dit alles naar aanleiding van de dubbele winst op Emmen.

              

Druk op de foto voor het verslag.

Zaterdag 17 maart staat er een oefenwedstrijd tegen Heerenveen op het programma. De Eredivisie ploeg uit Friesland was afgelopen woensdag uitgeschakeld door Vitesse, de club waar tegen AFC het moet opnemen in de halve finale. Aanvang 12.30 uur, veld 2 achter de tribune.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site