Nieuws - Kwartfinale AFC-Emmen (Beker) - JO15-1

24 februari 2018

UPDATE: AFC speelt de kwartfinale voor de beker tegen FC Emmen.

Ook FC Emmen heeft voor stunt gezorgd. Het wist AFC Ajax voor de beker uit te schakelen op eigen veld. Een ongeïnspireerd spelend Ajax creëerde maar weinig kansen tegen een met veel passie spelend Emmen. Voor de rust gingen de beide teams gelijk op maar vlak na de thee was er gelijk de voorsprong voor de ploeg uit Drente. Bij een van de weinige keren dat Emmen in het strafschopgebied kwam was er een scrimmage voor de keeper waarbij de verdediger van Ajax over de bal kwam te liggen. De bal beroerde zijn arm en de scheidsrechter kon niets anders doen dan voor een penalty fluiten. Niet heel hard maar wel in de goede hoek geschoten zorgde de aanvoerder van Emmen voor de verrassend voorsprong. Ajax wisselde een aantal keer maar werd niet echt gevaarlijk. Het was uiteindelijk de nummer 10 die een harde voorzet leek te geven maar deze verraste de keeper van Emmen volledig en de bal verdween hoog in het net, 1-1.

Ajax probeerde nog wat en de scheidsrechter trok nog aanzienlijk tijd bij maar de wedstrijd eindigde in 1-1. Dat houdt in dat er direct penalty’s moest worden genomen. Beide teams wisten geen enkele van de 5 penalty’s te missen en uiteindelijk de 7e penalty van Ajax werd door de keeper van Emmen gestopt. De verdediger van Emmen was echter resoluut en schoot zijn team naar de kwartfinale.

AFC O15 speelt dus woensdag 7 maart om 18.30 uur aan de Boelenlaan tegen de Drentse ploeg. AFC zal zeker revanche willen halen de 0-3 nederlaag in de competitie. Toen was AFC niet in beste doen met veel blessures in de achterste linie. Een ploeg uit de 1e divisie zal dus in ieder geval de halve finale halen.       

Overige wedstrijden:

FC Utrecht - AZ

SC Heerenveen - Vitesse

Willem II - Feyenoord

AFC O15 heeft zich geplaatst bij de laatste acht in het bekertoernooi. Dit na een mooie stunt tegen de proftak van FC Volendam. Een wedstrijd waar in de eerste en de laatste minuut de doelpunten vielen voor AFC, werden de penalty’s beter genomen dan de palingdorpers. Hiermee had AFC zich als enige amateurclub geplaatst bij de laatste acht clubs in het bekertoernooi.

Vol spanning werd er afgewacht op de bekerloting om te kijken welke tegenstanders er geloot konden worden. Feyenoord, FC Utrecht en AZ hadden zich al geplaatst en ook PSV, Heerenveen en Ajax zitten ook nog in de beker. De laatste 3 moeten aankomend weekend nog in actie en uiteindelijk heeft AFC de winnaar van Ajax – FC Emmen geloot. Zaterdag 24 februari wordt deze wedstrijd om 12.00 uur op de Toekomst gespeeld. Aangezien er voor AFC O15 geen activiteit op het programma staat is er de mogelijk om deze wedstrijd te scouten om te kijken wie uiteindelijk de tegenstander wordt.

FC Emmen ging lange tijd aan kop in de 1e divisie en won de wedstrijd tegen AFC met maar liefst 0-3 aan de Boelenlaan. Op dit moment hebben beide ploegen evenveel verliespunten en zullen zeker aan elkaar gewaagd zijn. Salliant detail is dat op 10 maart de terugwedstrijd uit in Emmen op het programma staat. Het kan dus zijn dat AFC in 4 dagen 2 keer tegen FC Emmen komt te spelen.

Woensdag 7 maart staat de kwartfinale op het programma om 18.30 uur aan de Boelenlaan en we hopen natuurlijk op een Amsterdamse derby. Ajax staat op dit moment 2e in de Eredivisie O15 achter koploper AZ.

AFC heeft inmiddels 2 oefenwedstrijden achter de rug. Uit bij ADO Den Haag werd er met 4-0 verloren en vandaar dat er afgelopen woensdag vol aan de bak werd gegaan tegen KFC. KFC uitkomend in 2e divisie had nog geen wedstrijd verloren in de competitie en staat 2e achter Kon.HFC. Met maar liefst 7-1 werd KFC opgerold en was voor dit AFC een maatje te klein.

3 maart staat de Boelenlaanderby op het programma. Thuis op sportpark Goed Genoeg speelt AFC O15 om 12.30 uur tegen SC Buitenveldert. En wie weet 4 dagen later weer een Amsterdamse derby.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site