Nieuws - Dode spelmomenten - JO15-1

16 februari 2018

Zeeburgia – AFC O15 3-2 (2-0)

Kruislaan – Hoofdveld Zaterdag 10 februari stond de vierde Amsterdamse derby in de 1e divisie voor AFC O15 op het programma. De eerste 3 derby’s werden allemaal gewonnen, maar Zeeburgia was met een goede serie bezig en AFC was dan ook gewaarschuwd. Trainer Dico Blei moest echter weer wat ritselen in de opstelling vlak voor de start van de wedstrijd. Ondanks een goede start liep AFC toch weer tegen een repeterende tegengoal aan. Zeeburgia had wat meer schotkracht en was over de hele wedstrijd gezien toch de ploeg die het meeste de overwinning verdiende. Toch bleef het spannend tot het einde, maar AFC kon helaas de achterstand niet ombuigen naar een gelijk spel.

Het was alweer de derde wedstrijd dit seizoen dat AFC tegen Zeeburgia O15 moest aantreden. Beide teams speelde de finale bij het Hollandiatoernooi en net als de heenwedstrijd aan de Boelenlaan stond AFC twee keer met 2-0 aan de goede kant van de medaille. Toch zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en gezien de goede reeks van Zeeburgia kon AFC een zware pot verwachten.

Joshua Wolfs de matchwinnaar van vorige week heeft zich vast in het team gespeeld. En Oliver was weer wedstrijdfit. Daartegenover moest Abel, Jaden, Mahdi en Micah konden hun trainingsboek aanhouden. Nick en Ties van de O15-2 waren als eerste jaars bij de ploeg getrokken. Coach Dico moest echter weer wat improviseren voordat ie uit de kleedkamer kwam voor de aftrap en zo vlak voor de wedstrijd is dat natuurlijk nooit prettig. Axcel en Yves kwamen pas na 5 minuten met verzorger Jurgen de kleedkamer uit. Na de warmingup dus niet wedstrijdfit en de opstelling aanpassen zo vlak voor de wedstrijd was voor AFC nou niet de beste voorbereiding.

Toch kwam AFC niet slecht uit de startblokken. AFC vond elkaar wat beter in de passing terwijl Zeeburgia wat afwachtende houding aannam. De wedstrijd ging op en neer. AFC probeerder met positie spel over de grond tot aanvallen te komen terwijl Zeeburgia graag de lange bal hanteerde op de bonkige spits. De verloren zoon was weer terug op het oude nest en het was duidelijk dat het spelletje van Zeeburgia om hem draaide. AFC kon hem redelijk afstoppen maar toch was hij gevaarlijk. Na over en weer wat kleine kansjes was hij er als de kippen bij om een bal voor de keeper te ontfutselen en hem op de paal van het doel te schieten.

Toch was het Zeeburgia die brutaal de voorsprong nam. Bij een vrije trap aan de zijlijn werd er niet gewacht dat AFC weer in positie stond maar werd deze snel genomen en de bal hoog richting penaltystip gegooid. De AFC-er dook er net onder door en de bal belande precies op het hoofd van de vrijstaande Zeeburgiaan. 1-0 voor de thuisclub na 20 minuten.

5 minuten later was het weer raak. Een stevig duel op de middenlijn werd door de scheidsrechter bestraft met een vrije trap tegen AFC. Wederom werd deze snel genomen en de spits werd gelanceerd in de diepte. De AFC keeper kwam goed uit maar dekte net niet voldoende de lange hoek. Daar verdween dan ook de bal in en was wederom juichen voor Zeeburgia, 2-0. Behalve een kopbal naast de paal van Zeeburgia was dat het enige wapenfeit tot aan de rust. Een flinke tik dus maar gelukkig was er nog een helft.

2e helft starte Dico met 2 nieuwe spelers, Nick en Ties kwamen er bij aan de rechterkant. AFC begon vol goede moed, zeker als je binnen de 3 minuten na rust de aansluitingstreffer maakt. De AFC-keeper bracht de bal snel in het spel, via snel combinatiespel langs de linkerkant werd Aaron in de diepte aangespeeld. Hij ontweek de tackle van Zeeburgia en gaf de bal terug op de rand van de zestien. De meegekomen Sisqo stapte over de bal en bracht hiermee Nick in stelling. Die twijfelde niet en schoot met zijn linkerbeen de bal onhoudbaar voor de keeper. 2-1 na een schitterende aanval, zowaar niet eens uit een doodspelmoment.

AFC kon echter niet doordrukken en Zeeburgia had eigenlijk nog de beste kansen. Na een charge van AFC werd de vrije trap vanaf de middenlijn, en u raad het al, hoog in de zestienmeter gespeeld. Verblind door de zon kon de AFC-ers de bal niet wegkoppen maar was het wederom de nummer 9 van Zeeburgia die met een bekeken kopbal over de keeper de 3-1 aantekende.

10 Minuten voor tijd viel wederom een doelpunt van AFC. Nick had een corner verdiend na een goed schot welke de keeper nog kon keren. De bal werd hoogvoorgegeven en Nick kopte de bal met een boogje onbereikbaar voor de keeper in het doel. 3-2 en het bleef dus nog steeds een wedstrijd.

Zeeburgia bleef gevaarlijk en lag veel strijd op het veld. Zeeburgia wilde net iets liever winnen en streed voor iedere meter. Sterk in de duels en snel de bal voorwaarts willen spelen op de opportunistische spits. Die wist de bal nog op de lat te schieten en was dus dichtbij een hattrick. De laatste kans van AFC ging verloren nadat er over de bal werd gemaaid. Zeeburgia was deze wedstrijd de verdiende winnaar. De verdediging van AFC speelde sterk maar moest toch 3 keer de bal uit het doel halen. De dode spelmomenten deed AFC weer eens de das om.

In stand blijft AFC toch nog meedoen om een plek in het linkerrijtje, want de concurrenten lieten ook punten liggen. De volgende wedstrijd is pas over 3 weken, thuis en wederom een derby, de derby van de Boelenlaan tegen Buitenveldert. As. Zaterdag nog wel een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag.

De reporter van het team meldt zich weer na de wedstrijd tegen Buitenveldert.

WLK

 

 

 

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site