Nieuws - Op ut randje - JO15-1

10 februari 2018

AFC – De Graafschap 2-1 (1-1)

Na de stunt in de beker van vorige week tegen de proftak van FC Volendam toen de penalty’s beter werden genomen, stond er nu weer een wedstrijd voor de competitie op het programma. De uitwedstrijd tegen De Graafschap (DGS) werd met 3-2 verloren en er leefde bij AFC zeker revanche gevoelens. De teams waren in balans alhoewel AFC nog wel het gevaarlijks was. De eerste helft had nog een gelijke stand maar de 2e helft maakte AFC wel een doelpunt terwijl DGS dat naliet. Als je eentje meer scoort dan de tegenstander dan win je de wedstrijd.

AFC bereikte dus de laatste acht in het bekertoernooi. De loting heeft al plaatsgevonden maar de tegenstander is nog niet bekend. 24 februari speelt Ajax tegen Emmen en tegen de winnaar van dit duel speelt AFC op woendsdag 7 maart thuis de kwartfinale. Wordt het een Amsterdamse derby of tegen de huidige nummer 4 uit de 1e divisie. Hopelijk kan AFC als enige amateurclub weer voor een stunt zorgen.

In de competitie was er 2 keer verloren van Alphense Boys en de koploper PEC en hierdoor was AFC afgezakt naar het rechterrijtje, een plek welke AFC niet ambieert. AFC wil zich graag mengen in de strijd om de 2e plaats want koploper PEC lijkt een onoverbrugbaar gat te hebben geslagen. Dan moet er wel worden gewonnen van DGS.

Joshua Wolffs was weer aangesloten bij het team. De speler van de zondag O15 deelde een plek op de bank met spelers van de O15-2 die daarvoor een oefenwedstrijd hadden gespeeld tegen Roda’23. Joshua moest echter al snel invallen. Abel steeds stoeiend met een peesblessure bleef na een aanvallende actie op de grond liggen. De wedstrijd was voorbij voor hem en Abel zal voorlopig rust moeten houden.

De wedstrijd speelde zich af op het middenveld. Over de hele wedstrijd gezien werden er maar weinig kansen gecreëerd. AFC probeerde de ruimte achter de verdediging van DGS te vinden maar de aanvallers van AFC werden een aantal keer afgevlagd voor buitenspel. AFC had wat meer variatie in het spel want benutte beide flanken terwijl DGS veelvuldig de rechterkant benutte. De eerst kans was voor AFC waar Joshua over linkerkant werd weggestuurd. Zijn voorzet werd door Aaron op de paal geschoten en de rebound ging verloren.

Dan de beurt aan DGS. Zoals gezegd over de rechterkant wist DGS sterk door te komen de laatst man met een mooie passeeractie te omzeilen en ook de sliding van de AFC-er was niet effectief. De keeper van AFC kwam uit maar de nummer 8 lag de bal terug op de rand van het strafschop gebied en de opkomen middenvelder schoot de bal in de uiterste hoek ver buiten bereik van de keeper. 0-1 DGS in de 25 minuut.

AFC herstelde deze tegenvaller 5 minuten later. De rechtsbuiten Aaron werd op randje buitenspel weggestuurd en ging alleen op de keeper af. Axel sloot als een haas bij en leek de laatste verdediger al voorbij te rennen. Hij kreeg de bal van Aaron opzij gespeeld en het was voor hem een koud kunstje om de 1-1 in te schieten. Op het randje dus en met een vleugje buitenspel. Maar hij telde. 1-1 Ruststand.

De 2e helft vertoonde een ander speelbeeld. AFC ging op zoek naar een nieuwe goal, verdedigde erg sterk en gaf achterin weinig weg. De keeper van AFC heeft geen redding hoeven doen de 2e helft. DGS was dus weinig gevaarlijk en de keeper bleek de beste man van het team. Hij moest veelvuldig handelend optreden en hield zijn team een paar keer goed op de been.

Toch moest hij een keer buigen. Een uittrap van de AFC keeper werd doorgekopt en wederom op het randje van buitenspel werd Aaron gelanceerd en ging geflankeerd door Joshua alleen op de keeper af. Waar iedereen dacht dat hij zelf zou gaan scoren lag hij de bal iets te scherp af naar zijn meegelopen medespeler. Deze leek te laat te zijn maar met een ultieme sliding speelde hij de bal in de lege goal. 2-1 voor AFC en gezien het wedstrijdbeeld in de 2e helft zeker verdiend.

Vlak voor tijd was er nog een penalty voor AFC. Axcel werd binnen de zestien tegen de grond gewerkt en Sisqo de aanvoerder mocht de penalty nemen. Waar hij vorige week tegen FC Volendam wel scoorde lag de keeper van DGS nu wel in de goede hoek om de bal klemvast te stoppen. De overwinning van AFC kwam daarna niet meer in gevaar. DGS was nog 1x gevaarlijk met een vrije trap van de nummer 9 in de heenwedstrijd nog de winnende binnen kopte. Mooie overwinning dus en hierdoor passeerde AFC De Graafschap in de stand.

Zaterdag 10 februari staat de 4e Amsterdamse derby op het programma voor AFC. De heenwedstrijd thuis tegen Zeeburgia werd met 2-0 gewonnen. De tegenstander is al 4 wedstrijden ongeslagen en zet dus een goede reeks neer. Opvallend, de laatste nederlaag van Zeeburgia was tegen De Graafschap. Maar in dit duel tellen natuurlijk andere sentimenten mee. Een mooie wedstrijd in het verschiet.

Zaterdag 10 februari Zeeburgia – AFC, Sportpark Middenmeer, aanvang 13.00 uur.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site