Nieuws - Hoek van de klappen - JO15-1

20 januari 2018

2 gespeeld, 0 punten

Waar de meeste teams nog wintersvakantie hebben, is de O15 van AFC alweer gestart met de competitie in de 1e divisie. AFC O15 was de 1e helft van de competitie goed geëindigd met 3 winstpartijen op rij. Hierdoor waren de verwachtingen voor de 2e helft hoog gespannen. 2 wedstrijden verder kunnen enige aspiraties weer in de ijskast. Alphens Boys parkeerde de bus op de Boelenlaan maar ging toch met de 3 punten in de tas naar huis. Tegen de koploper PEC uit Zwolle met maar 8 fitte vaste O15-1 spelers en dus 6 spelers mee van de O15-2 en de zondag O15 werd er door 2 ongelukkige doelpunten kansloos verloren. Het team zit dus in de hoek waar de klappen vallen en een topposistie in de 1e divisie kan voorlopig in de ijskast worden geplaatst.

 

Zaterdag 13 januari AFC O15 – Alphense Boys O15 1-2 (0-1)

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar was tegen een Alphense Boys (AB). De 3e keer dat AFC tegen dit team moesten aantreden. Op het Rinus Michels toernooi werd er dik van gewonnen en in de heenwedstrijd in Alphen werd een 4-0 rust stand bereikt en uiteindelijk na een bizarre 2e helft met 3-4 gewonnen. Gezien deze resultaten kwam AB met een zeer behouden tactiek want ze wilden natuurlijk niet weer tegen een zeperd op lopen. Dat heeft AFC geweten.

AB stalde voor de 4 mansverdediging 2 stofzuigers en verder kwamen de ploeg de eerste helft amper over de middenlijn. AFC probeerde met verzorgd spel tot aanvallen te komen maar het was natuurlijk geen doorkomen aan. Heel af en toe kwam werd AFC gevaarlijk maar de inzetten waren te slap of werden geblokt. AB hanteerde ook heel makkelijk de botte bijl en liep al gauw een gele kaart aan.

Ondanks dat Alphense Boys geen fatsoenlijke aanval op de mat wist te leggen, wist het wel te scoren. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd hoog in gedraaid. De keeper kwam uit, miste de bal en de speler van AB kon de bal in het lege goal schuiven. Nul aanvallen, maar wel 0-1 voor. Vlak voor rust nog een goede kans voor Kai. Met een goed combinatie speelde Kai zich vrij en penetreerde in het strafschopgebied waar hij over de knie ging van de AB verdediger. Waar iedereen een overtreding zag en dus een penalty, durfde de scheidsrechter niet te fluiten. Erg onterecht dus. Ruststand 0-1.

De 2e helft stond AFC klaar om de boel recht te trekken. De 1e helft was Nouval al met een blessure uitgevallen. Toch liep AFC weer tegen een zeperd op. Een vrije trap van AB werd van richting verandert en de keeper kon de bal nog keren. De speler van AB was er als de kippen bij om in de rebound de 0-2 aan te tekenen. Kat in het bakkie voor Alphense Boys want die konden nog meer het zo geliefde spelletje spelen. Leunend op de verdediging en vandaar uit lekker counteren. Zo had AFC tegen een veel grotere nederlaag kunnen oplopen maar de keeper kon nog een aantal goede schoten keren of werden deze slecht ingeschoten.

AFC was nog met een kopbal van Axel gevaarlijk maar de bijna 2 meter lange keeper van AB liet zich niet verschalken. Toch werd de eer gered nadat een schot van Aaron van richting werd veranderd. 1-2 en niet veel later was de wedstrijd ten einde. Iedereen bij AB glunderde, de tactiek had geholpen. Geen 3 maal is scheeps recht voor AFC en de punten mee in de geparkeerde bus richting Alphen.

 

Zaterdag 20 januari PEC Zwolle O15 – AFC O15 2-0 (2-0)

Op het laatste moment moest AFC O15 uitwijken naar het complex van Be Quick. Helaas dus geen wedstrijd in het stadion waar in de avond de wedstrijd PEC-NAC zou worden gespeeld. Coach Dico zit met zijn team in de lappenmand. Slechts 8 spelers en 1 halve waren fit genoeg om te spelen en zo gebeurde het dat er maar liefst  21 spelers op de Boelenlaan in de bus stapte. 6 spelers van andere teams. Teun, Ties, Nick en Anwar van de O15-2 en Robinson en Josh van de O15-1 van de zondag. Maar liefst 5 spelers konden hun trainingspak aanhouden: Mahdi nog steeds met gebroken arm, Oliver, Safouane, Nouval en Thom en Abel maakte weer zijn eerst minuten, terwijl Micah de hele week al ziek thuis was.

Toch kwam het team vol goede moed naar Zwolle en wist wat het te doen stond. Winnen was nodig om de competitie nog een interessante wending te gaan geven. PEC stond maar liefst 7 punten voor op de nummer 2 en dus moest de gedoodverfde kampioen het vuur aan de schenen worden gelegd. In augustus had PEC nog verloren van AFC in het bekertoernooi dus winnen was zeker niet onmogelijk.

De moed viel al gauw in duigen. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door de keeper van AFC niet juist beoordeeld, liet de bal voor hem stuiteren maar op het gladde kunstgras versnelde de bal en sprong zo heel verrassend de goal in. Een zware teleurstelling in de 3e minuut, maar AFC leek daarna de rug te rechten. AFC gaf goed partij met veel spelers in de ploeg die op onwennige posities speelden. AFC lag veel strijd op de mat en er onstond een gevecht op het middenveld. PEC bleef gevaarlijk vanuit de corners maar deze leverde niet veel op. De aanstaande kampioen speelde een degelijk spel, niet altijd mooi om te zien want het hanteerder vervuldig de lange bal. Opbouwend vanaf de backs gebeurde bijna niet want elke keer werd de bal terug gekaatst op de keeper en met een harde roei schoot hij telkens weer de bal naar voren.

Dan in de 23e minuut wederom veel pech voor Lukas de keeper van AFC. Uit weer een vrije trap van PEC dacht hij de bal tegen de borst te stoppen, maar helaas glipte deze langs hem heen het doel in. Dodelijk voor een keeper en de 2-0 leverde een wel erg goedkope voorsprong op voor de thuisploeg. De keeper herstelde zich daarna goed door een één op één goed te stoppen en ook een mooi schot richting de kruizing netjes over te tikken. Ruststand 2-0.

De thee was in clubhuis van PEC en het leek wel een voetreis naar Rome te duren voordat de teams weer op veld stonden. De 2e helft vertoonde weinig ander spel. AFC moest natuurlijk veelvuldig wisselen en dat leverde niet de benodigde kansen op om er nog een wedstrijd van te maken. De Zwolse keeper werd niet echt getest. PEC had nog wel 1 grote kans maar Nick stond verdienstelijk op de doellijn om de bal te blokken. PEC speelde wedstrijd zakelijk uit door veel tijd te rekken, ballen weg te trappen of het spel te vertragen door voor de vrije bal (trap) te gaan staan. De scheidsrechter van dienst durfde daar helaas niet tegen op te treden en zo bloedde de wedstrijd dood. De ruststand was ook de eindstand.

Inclusief de oefenwedstrijd tegen Almere City is er nu 3 keer verloren in 2018. Geen goede start, maar het zit ook gewoon niet mee. Veel te veel spelers zijn geblesseerd vooral vanwege de groei of brute pech. Rest de ploeg nog het bekertoernooi. Wellicht kan daar volgende week thuis nog voor een verrassing worden gezorgd. FC Volendam O15 komt naar Goed Genoeg, zwaar favoriet want het staat 4e in de Eredivisie. In de voorbereiding werd er nog van Volendam gewonnen op het toernooi in Hoorn, maar dat lijkt wel eeuwen geleden.

Zaterdag 27 januari Bekerwedstrijd AFC- FC Volendam. Aanvang wedstrijd 12.30 uur.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site