Nieuws - Na de bliksem - JO15-1

9 december 2017

AFC O15-1 –D.W.S. O15-1 4-1 (0-1)

Goed Genoeg, veld 3 - De 3e Amsterdamse derby in de 1e divisie voor AFC ging toch door onlangs de vele afgelastingen en winterse buien. De wedstrijd had 2 gezichten voor en na de bliksem. De wedstrijd werd gestaakt vanwege het onweer. Na de hervatting kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van AFC. Na de 2-1 kreeg DWS nog een grote kans en viel de score uiteindelijk nog hoger uit tot zelfs 4-1. Een mooie overwinning.

Coach Dico moest weer improviseren. David en Thom waren (nog steeds) niet fit en Jessy van de O15-2 kwam het team versterken. Axel was geblesseerd en startte op de bank. Micah en Safouane zijn op de weg terug en dat geld ook voor keeper Mehdi die inmiddel weer zonder band rond loopt. Zijn arm geneest goed en de revalidatie op het trainingsveld gaat binnenkort beginnen.

“1 team, 1 taak” dat is de jel voorafgaand aan de wedstrijd welke keihard wordt geschreeuw door het blauwzwarte team genaamd Door Wilskracht Sterk. DWS bestaat uit een sterk team met veel lengte. De tweeling achterin zijn bijna 4 meter samen. Eentje op doel en eentje de laatste man.

De wedstrijd startte stevig en al snel moest de verzorgers het veld op blessure behandelingen uit te voeren. Dat hoort bij een stadsderby maar er werd zeker fair gevoetbald. De eerste kansen waren voor AFC. Nick was 2 keer gevaarlijk met een kopbal en ook uit een corner had hij een goede kans om de score te openen nadat de keeper de bal losliet. Een speler op de doellijn voorkwam een doelpunt en AFC wist dus niet te scoren in de eerste helft.

DWS echter wel. De verdediger van AFC leed slordig balverlies en probeerde dit herstellen. De rechtsbuiten bleef echter beheerst en kon ook de 2e sliding ontwijken. De weg was vrij om de bal hard en droog in de onderhoek te scoren. Vlak voor rust kwam DWS dus op voorsprong. AFC speelde de bal nog op de lat wat eigenlijk een voorzet had moeten zijn en tijdens een flinke hagelbui werd het rustsignaal gefloten. Ruststand 0-1.

AFC moest de 2e helft uit een ander vaatje tappen wilden ze de wedstrijd nog om kunnen omdraaien. Jaden bleef achter in de kleedkamer nadat hij aan zijn kuit geblesseerd was geraakt. Axel kwam het team versterken. Een aanvaller voor een verdediger. Dat was het tactisch plan en op eerste gezicht leek het plan te werken echter een bliksemflits zorgde er voordat iedereen het veld als een speer verlaatte.

Een kleine 10 minuten na de bliksem werd de wedstrijd weer hervat en 1 minuut later lag de bal in het netje. Aaron werd op rechts op snelheid in de zestien aangespeeld en speelde de bal in 1 tijd over de 2 meter lange keeper. De bal viel in het zijnet en de wedstrijd was gelijk getrokken door AFC. De winterse buien zorgde er voor dat het veld in een ijsbaan veranderde en AFC leek daar het beste mee om te gaan.

8 minuten later kwam AFC op voorsprong. De aanval werd op rechts opgezet en de bal werd in de zestien meter ingespeeld door Aaron. Abel stond met zijn rug voor de goal, kon de bal niet schieten maar zijn aanname was gelijk de voorzet voor Axel om de 2-1 binnen te schieten. De voorsprong voor AFC leek gelijk na de aftrap te niet te worden gedaan maar de linksbuiten van D.W.S. die gevaarlijk doorkwam aan de linkerkant schoot de bal in het zijnet. Geen 2-2, dus.

Het speelveld was inmiddels in een ijsbaan verandert en AFC ging hier het beste mee om. Nouval leek wel een ijsballerina en was ongrijpbaar voor zijn tegenstander. Maar ook de rest van het team ging mee en combineerde wederom over rechts naar een schitterende uitgespeelde goal waarbij Axel wederom het eindstation was, 3-1.

Toch was het nog niet over want Sisqo, de aanvoerder, zette goed door in de zestien en wist daar de bal te heroveren. Niet zelfzuchtig zette hij Axel weer in staat om te scoren en een klinkklare hattrick te maken. 4-1 en dat was de eindstand. Ietwat geflatteerd maar op basis van de 2e helft waarbij AFC het tactische gezien toch beter invulde en technisch gezien ook beter uit de voeten kon op het gladde veld, was de overwinning verdient.

De koploper PEC wist ook de winnen maar de overige concurrenten, Emmen, Alphense Boys en Hollandia konden hun wedstrijden niet winnen. AFC sluipt daarom langzaam naar boven en heeft met nog een wedstrijd in te halen evenveel verliespunten als de nummer 2. Een heerlijk gevoel zo voor de kerstdagen.

Komend weekend staat er een oefenwedstrijd tegen SPARTA Rotterdam op het programma en het is te hopen dat dit ook daadwerkelijk doorgang gaat vinden. De week er na is de laatste training van het 2017 en staat donderdag 21 december het galadiner voor de O15 van AFC op het programma.

WLK

 

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site