Nieuws - Er bovenop - JO15-1

5 december 2017

Buitenveldert O15-1 – AFC O15-1 1-2 (0-1)

Veld 1 Boelelaan – Zaterdag 2 december stond de 2e Amsterdamse derby op het programma voor de boys van Dico Blei. "De Derby van de Boelenlaan", de Blauwe tegen de Reds. AFC kwam voor de 3 punten en Buitenveldert speelde om niet te verliezen. Beide teams gingen er bovenop waardoor er van beide kanten veel balverlies en het een rommelige wedstrijd was. Een zondagschot van AFC zorgde voor de 0-1 ruststand en vlak na rust werd 0-2 gemaakt. Dat Buitenveldert (BTV) nog terugkwam tot 1-2 mocht niet baten, de winst was voor AFC.

Buitenveldert speelt in de onderste regione van de 1e divisie en AFC hoopt na de winst vorige week bij FC Groningen de aansluiting met de bovenste 2 teams te maken. De nummers 1 en 2 resp. Emmen en PEC Zwolle speelden tegen elkaar. Bij verlies van Emmen kan AFC toch weer een beetje terugsluipen richting de bovenste plekken.

Het was mistig, een beetje troosteloos eigenlijk. Maar er kon gevoetbald worden terwijl bij de hockey de kunstgrasvelden waren afgekeurd. Wie ook niet kon voetballen was Micah die tijdens de warmingup moest afhaken. David nam zijn positie in de verdediging over waar samen met Kai, Oliver en Jaden en natuurlijk keeper Lukas het fort moesten bewaken.

De wedstrijd startte zoals verwacht. Een sterker AFC probeerde met verzorgd voetbal vanuit de achterhoede de aanval te zoeken. Afgewisseld met inspelen van het middenveld of de lange bal hanterend zorgde ze ervoor dat BTV veelal achter de bal aan moest lopen. De luchtmacht in het centrum van de verdediging van BTV stond echter goed hun mannetje en kon de aanvalsgolven van AFC goed weerstaan.

Een steekpass op Abel en een voorzet bij de 2e paal zorgde dat Aaron een goede kans kreeg maar uit een lastige hoek de bal overschot. De verschillende andere kansen werden geblokt of belandde simpel weg niet tussen de palen. De keeper van BTV werd niet echt getest.

Daar tegenover stelde BTV ook maar bitter weinig gevaar. De ballen werden regelmatig naar voren geschoten zonder enige bedoeling en 5 minuten voor rust moest de keeper van AFC voor het eerst handelend optreden. AFC zat erbovenop liet BTV geen schijn van kans dat stug bleef tegenhouden en net als AFC bovenop hun tegenstanders zat.

Dan toch de 0-1 voor rust. Nick, uitgeweken naar de rechterkant ontving een lange bal van Olie en controleerde deze nam hem mee onder zijn voet en waar iedereen een voorzet verwachtte haalde hij uit richting de goal. De bal was lang onderweg, van zeker 25 meter, maar de keeper stond aan de grond genageld. De bal verdween in de kruizing, een schitterend schot en dat werd door AFC groots gevierd bij de cornervlag. Een blik op het scorebord maakte duidelijk dat het geen mooier moment kon wezen, 35e minuut en dus direct het rustsignaal na de aftrap.

De 2e helft een zelfde spelbeeld. AFC proberend om tot goede aanvallen te komen en bij BTV was het vooral afstoppen. Toch was 5 minuten na rust de 0-2. Aaron brak goed door op de linkerkant en speelde Abel aan. Die scoorde nadat zijn eerste schot werd geblokt door de keeper. De rebound was wel raak.

Daarna had AFC verschillende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar zonder succes. BTV moest het hebben van de corners en uit één van deze corners scoorde BTV in de 10e minuut de “Anschlusstor”, 1-2. Werd het dan toch nog spannend? Nee helaas, de wedstrijd bloedde eigenlijk langszaam dood.

AFC dat achterin niets weggaf, maar voorin te slordig in het aanvalspel was. De balaanname kan nog wel eens beter en de reporter van dienst zou toch ook graag wat meer variatie bij het ingooien. Misschien kan daar eens op getraind worden, want daar is veel meer uit te halen. BTV liep achter de tegenstander aan, maar kon geen fatsoenlijke aanval op de mat leggen. Toch hielden ze de hele wedstrijd 3 man voorin, maar zonder dat dit dus enig gevaar opleverde.

3 punten voor AFC en al met al een zeer goede overwinning. In de kleedkamer was de Sint langs geweest en moest aanvoerder Sisqo het gedicht voorlezen.  Koploper Emmen ook nog eens verloren, dus allemaal mooie presentjes.

Goed nieuws op de teamapp deze week was dat het herstel van keeper Mehdi voorspoedig gaat en dat hij weer terug het veld op mag om verder te werken aan zijn revalidatie.

Komende week de 3e Amsterdamse derby in de 1e divisie voor AFC, thuis om 12.30 uur tegen D.W.S. Een team met wisselend successen in de competitie, maar dat dik in de middenmoot staat. Een mooie testcase weer en het zou mooi zijn indien AFC ook deze derby weet te winnen.

WLK

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site