Nieuws - 2 minuten - JO15-1

27 november 2017

FC Groningen O15 – AFC O15-1 0-2 (0-1)

Veld 7 - De verre busreis naar Groningen was de moeite waard voor de boys van Dico Blei. De coach had zijn ploeg al 2 keer niet zien winnen en snakte naar een 3 punter. De boodschap voor de jongens was duidelijk. Er moest weer eens gewonnen worden. En dat gebeurde. Vlag voor rust en vlak na rust werden de doelpunten gemaakt. Op papier zat daar maar 2 minuten tussen maar in de praktijk zat daar een pauze tussen waar de trainercoach de boel nog scherper zette. De overwinning was verdiend, zeker op basis van de 2e helft.

De bus stond klaar voor vertrek om negen uur. Jos de buschauffeur stelde zich voor en vertelde dat ie van Frieze komaf was en hoopte natuurlijk dat AFC van de Groningers zou gaan winnen. 2 uur later kwamen de bus aan bij het sportpark Corpus den Hoorn waar ook rugby, hockey en zelfs American football kan worden gespeeld.

Na een buitje voor de warming up bleef het droog de rest van de middag. Vorige week verloor FC Groningen in Amsterdam tegen Zeeburgia en moest dus vandaag weer tegen een Amsterdamse ploeg aantreden. Micah(gewonnen met de O15-2) en Safouane waren achter gebleven in Amsterdam. Daarvoor was Nick van de O15-2 mee en waren Thom en Mehdi ook op de bank aanwezig. Beide ploegen bleven op het veld na de warming-up en nadat de jongens van het camerateam van de FC in de stellage waren geklomen kon de wedstrijd beginnen.

De Trots van het Noorden heeft veel eerste jaars in het team en het verschil in lengte zou AFC dan ook moeten uitbuiten. Alleen dan is het wel zaak dat de voorzetten goed aan komen. Daar scheelde het nog wel eens aan als je de film nog eens terug ziet. Verdedigend gezien stond AFC wel hun mannetje, toch had Groningen op voorsprong kunnen komen. De bal werd door de as gespeeld en dat was koren op molen voor de speler van Groningen die direct vrij voor de keeper kwam, deze passeerde maar daarna onvoldoende richting gaf waardoor de bal ver naast de goal werd geschoten.

Geen achterstand voor AFC en na ruim 20 minuten had AFC een levensgrote kans na een goede aanval over de linkerflank. Bij de 2e paal werd de bal op de 5 meter punt nog aangenomen terwijl de bal in 1x hoekie prikken een betere optie was geweest. Helaas was de keeper nu present om de bal uit zijn doel te ranselen. Geen voorsprong en dat zou nog tot de laatste minuut van de eerste helft duren.

Een vrije trap van Jaden werd hoog voor de pot geslingerd en Axel kon de bal via de grond inkoppen. De keeper van de FC zag er niet helemaal goed uit en kon dus voor de thee de bal nog uit zijn netjes halen. Ruststand 0-1.

In de rust nog net geen donderspeech van de trainer (daar waren de muren van de kleedkamers ook wel te dun voor). Het anticiperen op acties die komen gaan en het voor de tegenstander komen zoals de Groningers wel doen waren zaken die aan de orde kwamen en dat was dit keer niet voor dovemansoren.

Reeds in de 2 minuut na de rust werd er goed opgestoomd aan de linkerkant en was Nick er als de kippe bij om de bal van Sisqo bij de eerste paal in te tikken. Lekker, de 2-0 voorsprong was direct eigenlijk de doodsteek voor de Groningers en AFC gaf nog meer gas bij om de derde te willen maken. De komende week zal er zeker op de voorzet worden getraind want de uitvoering hiervan kan echt veel beter. Als die allemaal gaan aankomen dan gaat er zeker meer gescoord worden.

Achterin werd er goed verdedigd gaf AFC geen kansen weg en heeft de keeper alleen hoeven meevoetballen. Dat rondspelen kan nog een stuk sneller en blijft gevaarlijk zeker bij een ploeg als FC Groningen die alles maar bleef afjagen. Al met al leverde dat niet veel op en echte kansen heeft de thuis ploeg dan ook niet gehad.

Daar tegenover had AFC de voorsprong veel meer kunnen uitbouwen. Abel had zijn dag niet. 3 schoten van hem belande net niet in de goal waarvan er 1 op de paal belandde. Nick schoot ook nog een bal onbesuist hard in maar had zijn laatste schot op de lat vanaf de rand van de zestien meer verdiend. Een 2-0 overwinning en iedereen die mee was gereisd maar ook de ouders die meeleefden op de groepsapp waren superblij met de 3 punten.

Coach Dico was daar ook te vreden over, maar zette wel zijn kanttekening bij de uitvoering. Op de terugreis kon hij deze mooi bespreken in de SOP gesprekken waar je de busreis mooi voor kan gebruiken. We zijn benieuwd wat dat allemaal oplevert voor de komende wedstrijd.

Zaterdag 2 december staat de 2e Amsterdamse derby voor AFC op het programma. Om 11.45 uur wordt de 5e wedstrijd om het Amsterdamse kampioenschap O15 tegen SC Buitenveldert gespeeld. De week erop volgt de 6e thuis en 3e wedstrijd bij AFC tegen DWS. Bij winst kan AFC de koppositie pakken.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site