Nieuws - Kunst en vliegwerk - JO15-1

20 november 2017

AFC O15-1 – SC Cambuur O15-1 0-0 (0-0)

Boelelaan veld 6 – Na de afgelaste wedstrijd vorige week tegen Hollandia moest AFC O15 nu aantreden tegen de nummer laatst in de 1e divisie. Het Cambuur uit Leeuwarden kwam naar Amsterdam en had maar 1 doel. De deur op slot en vechten voor een puntje. AFC deed daar van harte aan mee want het wist een enorme hoeveelheid kansen te creëren, maar helaas werd geen één keer het net gevonden. De wedstrijd eindigde zoals deze begonnen was, in de brilstand. Cambuur blij want het staat weer boven de rode streep en AFC dik in de mineur. Het gebrek aan scorend vermogen gaat nu echt tegenwerken.

AFC was onverwachts vrij vorige week want het grasveld in Hoorn was onbespeelbaar verklaard. Deze wedstrijd wordt pas in maart ingehaald dus de competitie blijft wel een scheef beeld houden. Cambuur liep vorige week tegen een dikke nederlaag op tegen een andere Amsterdamse ploeg, DWS en al gauw werd duidelijk dat Cambuur niet weer tegen zo’n zepert wilde aanlopen. In de inmiddels bekende van Gaaltactiek 5-3-2 werd het slot er op gezet en AFC moest dus proberen deze muur te slechten.

Met Thom, Mehdi en Safouane geblesseerd op de bank en Micah als gespeelde wissel (1 helfie bij de O15-2) moest AFC de wedstrijd starten, niet voordat het net van het doel met tape was vast gemaakt. Ook werd de stellage in gereedheid gebracht om de wedstrijd te kunnen filmen.

AFC zocht de aanval en Cambuur hield zich bezig met tegen houden. De aanvallen liepen vooral over de rechterkant waar Aaron een paar keer goed kon op stomen. Echter de eindpass en de doelpogingen waren van de voorhoede spelers net niet goed genoeg. Een hele hoop halve kansen of net weer goed verdedigend werk van de Friezen. Axel en Aaron kregen nog de beste kansen maar de keeper was inmiddels lekker warm gespeeld. Een stap eerder schieten of misschien toch afspelen als een ander er beter voorstaat had wellicht wel een doelpunt op geleverd. En kwam Cambuur dan? Dat kwam er 2 keer goed uit maar speelde uiteindelijk ook onzuiver in de eindpassing. Ruststand 0-0.

Veld 6 (Foto door DVK)

De tweede helft starte AFC nog voortvarender. Op jacht naar de openingsgoal. Maar Aaron schoot op de paal, Nick kwam tot een lob over de keeper en ook Axel was heel dicht bij de eerste goal. Maar hij wilde er niet in. Was het dan zo’n dag? Ja het was zo’n dag. De Frieze ploeg gesterkt door de slappe inzetten van AFC kregen steeds meer vertrouwen in een goede afloop.

Met enkele wissels wilde de AFC-trainer nog aanvallender gaan spelen. 1 op 1 achterin en de laatste man en aanvoerder Sisqo nog meer inschuivend op het middenveld. Dat leverde voor hem enkele schietkansen op. Maar het was het allemaal net niet. Kopballen, corners, voorzetten schoten waren net niet goed genoeg of Cambuur kon met veel kunst en vliegwerk de bal weer weg werken. 2 ballen op de paal van AFC en de pech leek voor de Amsterdamse ploeg steeds groter te worden.

Toch had AFC nog mazzel ook. Want Cambuur dat zelf geen fatsoenlijke aanval op de mat kon leggen werd bijna nog geholpen door de keeper van AFC die de bal in de voeten speelde van de speler van Cambuur. Gelukkig schoot deze veels te wild de bal ver naast de lege goal.

De laatste kansen voor AFC gingen ook verloren, een grote teen van een Cambuurverdediger deed een zeker lijkende kopgoal voorkomen. De laatste acties van Sisqo leverde ook geen doelpunt op en zo eindigde de wedstrijd zonder doelpunten.

Hard gestreden door het team, weinig weggegeven, veel gecreëerd, maar helaas niet gescoord en dan is de teleurstelling groot. 2 punten verloren door AFC en 1 puntje gewonnen door Cambuur. Koploper Emmen weet wel te winnen van runnerup Hollandia en lijkt maar weinig steken te laten vallen. AFC rest een gevecht in de middenmoot.

Zaterdag 25 november staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma.

Aanvang 12.30 uur.

 

 

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site