Nieuws - Door de lucht - JO15-1

7 november 2017

De Graafschap O15-1 – AFC O15-1 3-2 (1-0)

DZC’68 – In plaats van zaterdag moest de O15-1 van AFC op zondag spelen tegen de Graafschap (DG). Op het complex van Doetinchemse Zaterdag Club liggen op zondag de velden vrij en moest AFC na 4 weken weer eens voor de competitie aantreden. Op het eerst veld kon het alle kanten op nadat AFC een 2-0 achterstand had weggewerkt. Eén moment van onachtzaamheid in de verdediging zorgde echter voor de driepunter voor De Graafschap en een lange busreis terug naar de Boelelaan.

Zoals gezegd dus 3 weken geen competitieprogramma voor de AFC maar toch was er een mooi programma opgesteld door de technische staf. In samenwerking met de activiteitencommissie werd een FIFA18 toernooi georganiseerd op zaterdag 14 oktober. Op een toplocatie waar de beschikking was van wel 5 schermen en ook nog een racemachine waarop je jezelf als Max Verstappen mocht wanen, werd het toernooi fanatiek gespeeld. De terechte winnaar was Aaron die in de halve finale trainer Dico vanzich af wist te schudden en met maar liefst 5-0 de finale wist te winnen van Nick.

De week erop een oefenwedstrijd tegen de Spartaan’30 die helaas met 0-2 verloren ging. Maar veel erger in deze wedstrijd was dat keeper Mehdi zijn bovenarm brak en voor langere tijd is uitgeschakeld. De week erop werd een eenvoudige overwinning gehaald tegen Quick in Den Haag.

Eindelijk weer eens voor het echie maar toch was trainercoach nog niet verlost van zijn volle ziekenboeg. De laatste training moesten wederom 3 jongens vroegtijdig afhaken en dat zorgt er voor dat hij wederom een beroep moest doen op jongens uit de O15-2 die de dag ervoor verdienstelijk met 3-3 gelijk hadden gespeeld tegen de koploper in de 3e divisie.

Voor AFC was het een wedstrijd van aanhaken met de top of een plek bovenaan de middenmoot. De Graafschap had al 10 verliespunten opgelopen en was dus zeker een ploeg die het ook niet makkelijk heeft in de competitie. Alle ingredienten aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken. Voor Sisqo de eerste wedstrijd om als aanvoerder van het team op te treden.

De eerste kans van AFC werd geblokt en de Graaschap liet ook al in de beginfase zien dat het menens was. Een schot van afstand spatte uiteen op de lat waardoor het 0-0 bleef. Daarna was AFC een grote periode sterke met vele aanvalsgolven, maar de Superboeren toonde grote inzet en kon vaak goed verdedigend optreden waar bij het harde overtredingen niet werden geschuwd. Een overtreding net buiten de 16 leverde net geen penalty op. Daar tegenover zette De Graafschap met een halve mislukte omhaal het enige gevaar.

Vlak voor rust was het dan toch raak. AFC kon de bal niet goed uitverdedigen en de bal kwam op de linkerhoek van de zestien terecht bij de speler van DG. De speler trapte de bal met veel gevoel met rechts richting rechterkruizing. De AFC-keeper strekte zich helemaal en zweefde door de lucht, maar de bal verdween over hem heen in het net. 1-0, gelijk de ruststand.

Alle goede bedoelingen van de trainer van AFC maar direct na rust kreeg DG weer een grote kans. Niet gezien door de reporter van dienst maar de oeh’s en ahh’s waren duidelijk te horen. Maar vlak erna was het dan toch raak. Al de hele wedstrijd leverde DG gevaarlijk voorzetten af. Door de lucht en kennelijk een geweldig wapen voor de thuisploeg. De aanvaller voorin kon de bal mooi doorkoppen naar de verste hoek en wederom kon de keeper ondanks dat hij zich volledig uitstrekte de bal niet uit de hoek tikken. 2-0 voor DG.

Stond daar dan helemaal niets tegenover van AFC? Natuurlijk wel. Op rechts brak Aaron door en schuin op de keeper schoot het de bal keihard hoog in het net. De keeper verbouwereerd achterlatend. Nog in de zelfde minuut vloog de 2-2 in de goal. AFC trok ten strijde en de nummer 9 Axel lag de bal netjes terug op de om de bal roepende nummer 10, Naoufal. Die had allang gezien dat de keeper iets voor de goal stond en met een mooie boog door de lucht verdween de bal over de keeper in het net. 2-2 en met nog 25 minuten op de klok kon het nog alle kanten op.

AFC ging vol voor de 3 punten maar DG kon AFC redelijk makkelijk tegen houden. Zoals gezegd ging dat met veel kracht en hard spel. Helaas viel Abel uit en dat was toch wel een aderlating. Groeipijnen doet coach Dico zich genoodzaakt ongewenst te wisselen. AFC leek nog te gaan scoren maar de halve omhaal bereikte de goal niet.

DG hanteerde veel de lange bal en probeerde van de zijkanten de bal hoog door de lucht in te spelen. Dit leverde veel problemen op voor de defensie van AFC. En na een blessure behandeling die enkele minuten in beslag nam werd de bal wederom voorgegeven. Waar er alle tijd was om de verdediging te organiseren was de spits van DG er als de kippe bij om met een strakke kopbal de winnende goal te maken. 3-2. En de 3e nederlaag voor AFC in de competitie.

AFC ging dus strijdend ten onder en de intentie was er zeker om voor de overwinning te gaan nadat er was terug gekomen van de 2-0 achterstand. De teams waren aan elkaar gewaagd en DG was gebrand om de 3 punten binnen te halen. Misschien net even meer dan AFC. AFC twee keer geklopt door de lucht door 2 zeer knappe kopballen. De komende tegenstanders van DG zijn gewaarschuwd!

AFC blijft op de 4e plaats maar het gat met de koploper is inmiddels 9 punten en strijd om de bovenste plekken moet even in de ijskast worden gezet. Volgende week de wedstrijd tegen de nummer 2, heel verrassend Hollandia een tegenstander waar in juni al eens tegen is gevoetbald. De wedstrijd is in Hoorn om 12.30 uur.

WLK

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site