Nieuws - Eerste derby - JO15-1

8 oktober 2017

AFC O15-1 Zeeburgia O15-1 2-0 (1-0)

Veld 2 Sportpark Goed Genoeg Dit weekend stond de eerste van de 6 Amsterdamse derby’s op het programma. AFC – Zeeburgia was de herhaling van de finale van Hollandiatoernooi welke door AFC met 2-0 werd gewonnen. Op het grasveld achter de tribune van AFC voltrok zich een stevige Amsterdamse wedstrijd die AFC met verzorgd voetbal wist te winnen. De 2-0 liet lang op zich wachten waardoor het tot het einde spannend bleef.

Voor Zeeburgia was het de 3e derby in de competitie de eerste tegen BTV werd gelijk gespeeld en de 2e gewonnen tegen 2-0. Vorige week werd er verrassend verloren van de laatst geklasseerde in de poule, Go Ahead Eagles. AFC won in een spannende wedstrijd van Alphen en wilde deze lijn voorzetten met een driepunter tegen de Amsterdamse rivaal.

De ziekenboeg is vorige week met Thom uitgebreid. Hij heeft een scheurtje in zijn duim opgelopen in Alphen en moest in het gips. Wel zat Kai weer in wedstrijdtenue op de bank en starte Oliver weer in de basis als linksback. Safouane en Mica moeste helaas nog wel de hele wedstrijd hun pak aanhouden. Dat geldde voor de keepers Mehdi en Olivier (AFC zondag). Kyan en Jesse waren extra aangesloten vanuit de O15-2.

Eindelijk op het grasveld. Met 2 verloren wedstrijd op het harde kunstgrasveld was de wedstrijd nu ingedeeld op veld 2. Door de herst lag er wel veel blad op de grasmat maar het was lekker nat, prima om een lekkere pot voetbal op te spelen. En het publiek kon mooi schuilen voor de regen onder de achterkant van de tribune.

De wedstrijd kon beginnen. Zeeburgia werd gelijk op gejaagd en als AFC de bal had werd deze goed rond gespeeld. Dit leverde niet direct veel kansen op. Maar de eerste was gelijk raak. Axel ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en dan weet je dat je hem weinig ruimte moet geven. Met een mooie wreeftrap schoot hij de bal in de linkerhoek tegen het net, buiten het bereik van de keeper, 0-1 na 15 minuten.

AFC had daarna direct kansen om de 2-0 te maken maar verzuimde in de afronding. Zeeburgia kwam vlak voor rust sterk voor de dag met 2e goede pogingen van de aanvoerder over de linkerflank. Maar de ruststand bleef 1-0 en dat beloofde nog genoeg voor de 2e helft.

Zeeburgia wist wat het te doen stond en probeerde meer de aanval te zoeken maar de verdediging van AFC met Sisqo en Jayden in het centrum en David en Oliver op de vleugels kwam werd maar weinig in verlegenheid gebracht. Resoluut werd er verdedigd en er werd altijd getracht goed op te bouwen, middenveld inspelen en als het niet kon werd de keeper in het spel betrokken. Zeeburgia daar en tegen hanteerde veelal de lange bal om de spitsen in stelling te brengen. Een heel andere spelopvatting.

Ook liet Zeeburgia steeds 4 verdedigers in de achterhoede hangen terwijl AFC maar 2 spitsen voorin had lopen. Het was tekenend dat niet 1 van deze verdedigers naar het middenveld werd doorgeschoven want daar werd de strijd gestreden. Zeeburgia kon maar weinig kansen creeëren en de keeper van AFC heeft bijna niet hoeven duiken. De gevaarlijkste voorzet werd er door Zeeburgia helaas niet goed ingekopt. Ook AFC kreeg niet echt kansen op de 2-0 alhoewel Aaron er nog dichts bij was maar alleen voor de keeper kon hij deze met zijn punter niet verschalken.

Dan 5 minuten voor tijd kwam toch de beslissing in de wedstrijd. Nick werd vanuit de verdediging aangespeeld en met een goede bal aanname stond hij direct in zijn vooruit. Met een knappe versnelling wist hij zich te verlossen van zijn tegenstander en de zestien meter in te lopen. Hij behield echter het overzicht en speelde de bal terug op de rand van de zestien waar Axel de bal langs zich heen liet lopen. Abel kwam in zijn kielzog en kon de bal met een lage schuiver in de uiterste hoek de keeper kansloos laten. 2-0, wedstrijd gespeeld.

Kai kwam er na zijn blessure weer terug in het team en ook de jongens van de O15-2 kwamen er nog in om de wedstrijd uit te spelen. Het was een overwinning van het collectief. Het strijdplan was goed. Met verzorgd spel werd steeds de aanval gezocht en er werd hard voor elkaar geknokt. Wel mochten de flanken nog wat meer gebruikt worden want daar ligt toch de ruimte. Toch kan het team weer omhoog kijken nadat het na 3 wedstrijden toch in het rechter rijtje had gestaan. Met het terugkomen van Olie en Kai komen er in verdedigend opzicht voor trainer Dico meer mogelijkheden om met zijn opstelling te spelen.

Koploper Emmen blijft met 5 overwinningen nog ongeslagen. AFC staat op een nette 4e plaats en de volgende competitie wedstrijd staat pas gepland op zondag 5 november. De uitwedstrijd tegen de Graafschap. Er staan daarom enkele oefenwedstrijden op de planning. Maar eerst volgende week het teamuitje.

WLK

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site