Nieuws - Gejuich van tribune - JO15-1

1 oktober 2017

Alphense Boys O15 – AFC AFC 3-4 (0-4)

Sportpark De Bijlen – Na 2 verlies partijen tegen de B.V.O’s in de competitie stond er nu een wedstrijd op het programma die AFC niet mocht verliezen. Alphense boys was de 4e tegenstander in competitie waar de ploeg van Dico moest aantreden en de Boys waren nog zonder verliespartij. 2 toernooien voor competitie wist AFC van dit team te winnen en vandaar dat dit een mooie gelegenheid was om de negatieve spiraal te doorbreken. Na eerst helft was de tussenstand 0-4 en leek alles op een simpele driepunter uit te draaien. Wie er bij was aan de Sportlaan in Alphen weet dat het ook heel anders had kunnen aflopen. De overwinning voor AFC was in de tweede helft zwaarbevochten maar meer dan verdiend.

Nog steeds mist AFC 4 verdedigers waarvan er 2 nog steeds in het ziekenhuis lopen. Kai en Oliver zijn wel weer op het trainingsveld te vinden en de laatste maakt alweer speelminuten in de O15-2 waar hij belangrijk was met een doelpunt en bij de overwinning voor AFC. Wederom waren Nick en Ties van de O15-2 mee en Nick heeft zelfs de hele wedstrijd gespeeld.

AFC O15 wist in juni tijdens het gewonnen Rinus Michiels-Toernooi al van de Boys te winnen maar ook bij het Hollandia-toernooi in augustus werd er met 1-0 gewonnen en uiteindelijk werd dit toernooi ook op naam geschreven van AFC. Maar de competitie is toch heel andere koek, zeker als je 2 keer achter elkaar heb verloren en van Alphense Boys win je niet zomaar. De focus moest weer terug komen en trainer Dico heeft daar de afgelopen week zeker de accenten op gelegd. De jongens wisten wat er moest gebeuren. 3 punten, dat was het enige wat gold.

De A4 bij Leiderdorp was afgesloten maar dat zorgde er niet voor dat AFC niet met de beste intenties naar Alphen afreisde. Toch waren het de Boys die de eerst kans kregen. Binnen 2 minuten flitste de linksbuiten voorbij de rechtsback van AFC en gaf de bal laag voor. Helaas voor hun was de spits te laat en ging de bal hard voor de goal en iedereen voorbij. Binnen 10 minuten was het wel raak voor AFC. Nick gaf een steekpass op Aaron die op snelheid alleen op de keeper af kon. Schuin voor de keeper wist hij hem niet te passeren maar in de rebound was het wel raak, 0-1. Gejuich van de tribune. Dit hadden de jongens hard nodig.

Wel 4 keer juichen voor AFC in de 1e helft

De 2e kans ging verloren voor AFC maar daarna was het de buurt aan de keeper van Alphense Boys. Hij trapte de bal tegen de inkomende spits van AFC die de bal blokte. De bal vloog omhoog... en met een beheerste voley wist Axel de bal in het het lege goal te spelen. 0-2 Wat een weelde! Maar het was nog niet genoeg. Abel brak goed door aan de linkerkant en gaf de bal terug op de middenveld. De speler van AB miste de bal en kwam terecht bij Nick die van 20 meter uithaalde op de de goal. Hard genoeg om de keeper in moeilijkheden te brengen en Axel was er weer als de kippen bij om de 0-3 aan te tekenen.

Nog was het niet over voor AFC. Vol overgave werd AB weer vast gezet op het middenveld en werd Aaron door Abel weer gelanseerd. Alleen op de keeper liet hij deze weer kansloos, 0-4 en wederom weer een grote brul vanaf de tribune. AFC speelde een gevaarlijk spel. Beheerst in de opbouw en regelmatig gebruikmakend van de keeper. Bij enig paniek werd de bal naar voren gespeeld richting de gevaarlijkste linie van AFC. Ook bij balverlies jaagde AFC de tegenstander af en AB kwam geen moment in de wedstrijd.

Alphense Boys kreeg haar 2e kans vlak voor rust maar het slot akkoord van de 1e helft was wederom voor Aaron maar zijn bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Ruststand 0-4.

Wat zou de 2e helft brengen? Zou AFC deze gewoon kunnen uitspelen en gemakkelijk de 3 punten naar huis nemen? Niets van dit alles. De tweede helft onspon zich nog een super spannende wedstrijd.

De man in het paars, de scheidsrechter eisde in de 1e minuut van de 2e helft de hoofdrol voor zich op. De aftrap was niet goed, AFC leidde balverlies en de bal werd in de diepte gespeeld. De laatste verdediger deed er in het strafschopgebied alles aan om de aanvaller zo moeilijk mogelijk te maken. Zonder dat deze werd getrapt of tegen de grond werd gewerkt wees de scheids naar de 11 meterstip. Een overtreding zo licht dat bijna niemand hem had gezien. Binnen 1 minuut lag de bal op de stip, dat was wel erg goedkoop! Natuurlijk was het een koud kunstje voor de spits van AB om de 1-4 aan te tekenen. Niks aan de hand zou je zeggen.

Hands buit de zestien van de keeper betekende rood.

Maar dat was nog niet alles. 10 minuten in de 2e helft ging de wedstrijd pas echt op zijn kop. Wederom werd de nummer 7 diep gespeeld maar nu was de keeper van AFC uit gelopen. Ver buiten het strafschop gebied. De spits schoot richting goal, vol op de keeper die de bal vol op zijn borst, half in zijn buik kreeg. Niet geheel zichtbaar maar al gauw alle schijn tegen floot de scheids voor een overtreding. Op zoek naar de juiste kleur toverde hij de rode kaart uit zijn broekzak. Rood voor hands, buiten het strafschopgebied van de keeper staat daar deze straf op. Het was geen keepersactie maar ongelukkige samenloop om de bal te willen blokken. Gelukkig zat Lukas op de bank, de reservekeeper en Thom werd hier voor opgeofferd. AFC dus met 10 man maar nog steeds met 3 doelpunten voorsprong.

De wedstrijd kantelde. De teams wisselde aan beide kanten. Alphense Boys om de wedstrijd naar zich toe te trekken. AFC om de leeggespeelde spelers met frisse spelers te vervangen en de strijd met een man minder aan te gaan. Ze leken daar goed in te lukken. Uit een corner was de spits van AFC er heel dicht bij om de 5-1 te maken maar helaas werd de wedstrijd niet in het slot gegooit.

Aan de ander kant wist AB wel te scoren. De bal was lang onderweg en de verdediger van AFC ging onder de bal door. De rechtbuiten nam de bal aan en gaf deze bij de eerste paal voor aan de inkomende spits, 2-4. Er ontspon zich een spannende wedstrijd. AB die er alles aan deed om de terug te komen in de wedstrijd en AFC dat vocht om de wel verdiende voorsprong vast te houden wat ze aardig leek te lukken. Maar na ruim een half uur kwam daar toch de Anschlusstor voor AB. Bij een goede inzet van AB werd de bal nog tot corner verwerkt door de keeper, maar helaas werd deze bij de 2e paal hoog in het net gefrommeld, 3-4 met nog een paar minuten te spelen.

Hoe lang was er nog te spelen? Hoeveel ging de scheids er aan tijd bij trekken? De rode kaart, blessures gevallen aan de kant van AFC, hoelang had hij zijn stopwatch stil gezet? De klok op het scorebord wees al lang de 35 minuten aan. “4 minuten” werd er geroepen op de tribune. Dan de laatste kans van de wedstrijd... AB zet een aanval op aan de rechterkant en de bal wordt over de keeper van AFC gelepeld. Buiten bereik van de keeper en belandde de bal boven op de lat, gevaar geweken en wederom met een ferme trap weggewerkt. Dan het laatste fluitsignaal en een 3-4 overwinning voor AFC. Zwaarbevochten maar dik verdiend.

AFC speelde vandaag erg sterk. De backs Nick en David speelde goed en ook het centrum Sisqo en Jaydon speelde met vertrouwen. Probeerde op te bouwen waar het kon maar maakte ook veel gebruik van de keeper als dat nodig was. De organisatie stond goed en de omschakeling was ook goed geregeld. AB werd ook goed afgejaagd bij balverlies. Uiterst effectief was AFC, waar AB de kansen in de 1e helft niet wist te benutten. De rode kaart van de keeper en de man minder zorgde ervoor dat er de 2e helft uit een ander vaatje moest worden getapt. Zo was de 2e helft toch nog spannend. Spannend op de bank, met al die geblesseerden die er niets aan konden doen en de 5e wissel die er door de keeperwissel ook niet meer kon mee doen. Toch weer eens gewonnen en de negatieve spiraal doorbroken. Goed gewerkt mannen, genoten van jullie.

As zaterdag 7 oktober speelt AFC de eerste stadsderby tegen Zeeburgia, thuis aan de Boelenlaan om 12.30 uur.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site