Nieuws - Hard - JO15-1

25 september 2017

Zaterdag 23 september AFC O15-1 PEC Zwolle O15 1-3 (0-2)

Veld 5 Sportpark Goed Genoeg – Voor AFC O15 stond wederom een wedstrijd teJgen PEC op het programma. Voor de beker werd er met 3-0 gewonnen van de ploeg uit Zwolle. Maar nu weer helemaal compleet kwam PEC met sterke revanche gevoelens naar Amsterdam en waren de bedoelingen vanaf de eerste minuut duidelijk. Met hard werk en soms hard spel moest AFC de punten worden ontnomen. Ondanks dat het veldspel in evenwicht was, was PEC veel effectiever in het benutten van de kansen. Ondanks dat de 2e helft met 3 verdedigers en dus een veel aanvallender opstelling werd gebruikt werd de 0-2 ruststand niet meer goed gemaakt.

De persmap van AFC was gisteren gepresenteerd. Als eerste selectie team van de JO15 van AFC werd begin september op de foto genomen en kan men het team terug vinden op pagina 28 de 35ste editie van de Persmap.

Het is hard voor de nieuwe trainer Dico. Waar zijn ploeg in de voorbereiding en beker nog mooie overwinningen wist te behalen is hij nu in de competitie tegen 2 nederlagen op gelopen. Het gemis van wel 4 verdedigers die door blessures niet kunnen spelen zorgt er voor dat hij spelers op een andere posities moet laten spelen. Tegen BVO’s die een uitgebalanceerde selectie hebben, is het gemis van zoveel verdedigers dan hard gelach en iets te veel van het goede. En als PEC ook nog met sterke revanche gevoelens terug komt naar Amsterdam weet je dat je het zwaar gaat krijgen. Gelukkig heeft Oliver weer speel minuten gemaakt in de O15-2 en is Kai ook weer op de weg terug. De blessures van Safouan en Mica zullen wel langer gaan duren gezien zij zelfs in het ziekenhuis lopen. Wel terug is Dave, die de vlag weer ter hand heeft genomen.

Op het harde 5e veld achterin moest de O15-1 aantreden. De bank dus gevuld met 4 geblesseerden en daarom versterkt met Ties en Nick uit de O15-2 waarvan de laatste dus in de basis mocht aantreden. En over hard gesproken PEC zette gelijk de toon door een keiharde overtreding te maken op de linksbuiten van AFC. Kermend lag deze op de grond en scheidsrechter kon niet anders dan een gele kaart trekken voor de no. 8 van PEC.

PEC speelde leep met steeds balletjes achter de verdediging. Toch was het Aaron die vrij werd gespeeld en alleen voor de keeper deze niet wist verschalken. 5 minuten later was het wel raak voor PEC. De laatste verdediger van AFC dacht de bal weg te kunnen, werd geblokt en verloor zijn evenwicht en de spits van PEC kon de laag voor de goal inbrengen. De keeper kon de bal nog blokken maar in de rebound was het wel raak, 0-1 PEC.

Wederom was het de nummer 8 die met een gestrekt been een aanvaller van AFC op de grond deed belanden. De opdracht was duidelijk hard optreden en het randje op zoeken. Die zelfde AFC speler blokte een uittrap van de keeper van PEC maar helaas liep de bal over de achterlijn. De keeper van PEC dat moet gezegd worden was heer en meester deze wedstrijd. Steeds op de goede plaats en elk schot was een eenvoudige vangbal voor de nummer 1 van PEC.

10 minuten voor rust wist PEC de score ook nog te verdubbelen. Wederom een snelle omschakeling en PEC kwam met 3 spelers tegen 2 AFC-ers. Middenvelders die helpen terug verdedigen waren ver te zoeken. Wederom kon de keeper het schot nog pareren maar 3e mee opgekomen speler van PEC kon de bal in de verre hoek spelen, onbereikbaar voor de keeper, 0-2 rust.

De tweede helft ging AFC in een andere opstelling spelen. De linksachter werd gewisseld voor een extra aanvaller en het middenveld werd even anders neer gezet. Er moest natuurlijk wat gebeuren om de achterstand weg te werken. Helaas viel het plan in duigen. Uit een corner kon PEC de bal hoog bij de 2e paal gespelen en deze kon tegendraads worden ingekopt in de verre hoek en langs de kansloze keeper. De trainer had daar nog zo voor gewaarschuwd maar helaas waren zijn spelers erg hardleers. 0-3 na 2 minuten in de tweede helft.

AFC trok daarna toch ten strijde maar PEC wist het allemaal zakelijk op te lossen. Onder leiding van de aanvoerder en laatste man speelde PEC de wedstrijd uit. AFC creëerde maar matig kansen en de keeper wist de ballen ogenschijnlijk makkelijk te keren.

Na 15 minuten in de 2e helft werd er toch gescoord. AFC brak door over de linkerkant en Aaron werd door 6 Zwollenaren achtervolgd. Volledig door een blauwe muur omsingeld speelde hij de bal naar de mee op gekomen Axel. Axel schoot de bal in de uiterste hoek en bracht de spanning ie wat terug, 1-3. 

Helaas wist AFC de aansluitingstreffer niet te maken en PEC bleef een gevaarijk spelletje spelen. Behalve een gele kaart voor wederom een PEC speler leverde dat niet geen noemenswaardige kansen op en ging de wedstrijd voor AFC als een nacht kaars uit.

Teambespreking na de wedstrijd

AFC verloor dus 3 keer in 10 dagen. Buiten dat er achterin veel te makkelijk doelpunten worden weggegeven loopt het in de voorhoede ook stroef. Door de blessures in de achterste linie is het team dusdanig uit balans. Het enige wat je dan kan doen is hard werken, maar soms is dat ook niet altijd voldoende. Met Alphense Boys en Zeeburgia in het verschiet krijgen we 2 ploegen die ook weer graag van AFC willen winnen. Beide ploegen werden op de toernooien al op een nederlaag getrakteerd en zullen net als PEC hard strijden om AFC een keer pijn te doen. Hopelijk komen er deze week toch weer spelers terug en kan het team zijn rug weer rechten. We weten dat ze het kunnen.

Zaterdag 30 september Alphense Boys O15-1 – AFC O15-1 13.00 uur

WLK

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site