Nieuws - Tafelvoetbal - JO15-1

11 september 2017

Zaterdag 9 sept 2017 Go Ahead Eagles O15-1 – AFC O15-1 0-3 (0-1)

Wesepe - In eerdere verslagen is mooi beschreven hoe de voorbereiding van de O15-1 verliep op het seizoen 2017 / 2018. Om u nog even mee te nemen; winnaar Rinus Michels Cup, winnaar Toernooi Hollandia en 1e overwinning in de beker tegen PEC Zwolle. Maar ja, hoe goed de resultaten ook waren, ze zijn nog geen garantie voor de competitie.

En die spannende 1e dag in de competitie was vandaag tegen Go Ahead Eagles O15-1. Niet in Deventer want de jeugd van Go Ahead Eagles t/m O15 traint in het 10 km verderop gelegen Wesepe.  Een prachtig gelegen complex met uitstekende velden, kantine en tafelvoetbal. En dat tafelvoetbal was een goede opwarmer, wat waren de ouders fanatiek. Toeval of niet, de teams van tafelvoetbal waren gekleed in het geel (Go Ahead) of rood (AFC). Het tafelvoetbalverslag zal ik u besparen maar kort samengevat; ondanks gevaarlijke acties van Geel, heeft Rood de meeste wedstrijden gewonnen. Zou het een voorspelling zijn?

Dan nu de wedstrijd: Go Ahead Eagles trad aan met een team dat grotendeels bestond uit 1e jaars. De keuze van Go Ahed Eagles om deze spelers op te stellen, is omdat desbetreffende spelers vorig seizoen ongeslagen kampioen zijn geworden in de 2e divisie. En dat we de tegenstander niet moesten onderschatten, bleek wel in de 1e helft. Go Ahead gaf AFC geen ruimte. Als AFC in balbezit was, stonden er gelijk 2 tot soms zelf 4 tegenstanders er omheen. AFC was overwegend op de helft van de tegenstander in balbezit. Maar doordat de tegenstander druk bleef zetten op onze aanvallen, bleef een doelpunt uit. AFC kreeg niet de ruimte van Go Ahead om met tiki-taka voetbal de bal rond te spelen. Ondanks een weerbarstige verdediging, hield AFC zich aan het strijdplan en bleef het aanvallen. We zagen mooie combinaties door het midden en afstandsschoten. Maar ja, de verdediging van Go Ahaed wist vele schoten en acties van AFC in te dammen.

Met zoveel spelers op één helft én druk op de bal ontstaan vaak corners. Inderdaad, AFC kreeg maar liefst 8 hoekschoppen in de 1e helft. Uit de corner werd dan ook het 1e doelpunt gescoord. Aaron begaf zich niet in de drukte voor de goal, kreeg de bal aangespeeld, nam vervolgens rustig aan en had de linkerhoek voor het uitkiezen 0 - 1. Daar waar Go Ahead op de helft van AFC doorbrak, wist de verdediging dit goed op te lossen. Helaas liep AFC (terecht) daarbij een gele kaart op. Pas in de 25e min had keeper Lucas van AFC zijn 1e optreden, in dit geval een counterende Eagle. De 1e helft werd in een hoog tempo gespeeld en het publiek verveelde zich niet. Het was de keeper van Go Ahead Eagles die voorkwam dat AFC de wedstrijd in de 1e helft kon beslissen.

Tijdens de 2e helft stonden spelers van beide partijen breder opgesteld. Er werd meer langs de flanken t/m de hoekvlag gevoetbald. In het begin van de 2e helft kwamen onze aanvallers dicht bij de goal maar ontbrak het soms aan medespelers die zich aanboden. Maar in de 45e minuut zagen we het ideaal plaatje: Aaron worstelend in de hoek van het veld, Nick die zich aanbiedt en de bal doorspeelt aan Abel voor de goal die vervolgens scoort, 0 - 2. Go Ahead Eagles stond ook niet stil en stond ineens met 2 spelers in de 50e min voor onze goal. Pffff, de bal verdween gelukkig over de goal in het bos.

Het publiek dat het 2e doelpunt had gemist, zag in de 60e min de herhaling. Wederom Aaron vechtend in de hoek, Nick die zich aanbiedt en de bal doorgeeft aan Kai en die daarop rustig kan inschieten 0 - 3.   

Zo happig als Go Ahead was in de 1e helft, zo gretig bleven ze ook in de 2e helft druk zetten. Gelukkig had AFC wat stofzuigers achterin de verdediging met goed uitgevoerde slidings.  Tegen het einde stuurde onze keeper een counterende Eagle met een kap-draai-beweging het bos in waarna er ‘Koekkoek’ werd geroepen vanuit het publiek. Terugkomend op het wedstrijdje tafelvoetbal, dat was een juiste voorspelling Go Ahead Eagles – AFC: 0 - 3. Kortom, mooie wedstrijd waarin door 2 partijen goed werd gevoetbald. En zoals Go Ahead Eagles al beschreef op hun eigen site, gaf onze ervaring de doorslag.

Aankomende woensdag spelen we oefenwedstrijd tegen AZ O15-1. Een team dat de afgelopen weken eveneens toernooien en hun 1e beker- en competitiewedstrijd hebben gewonnen.

Zaterdag 16 september volgt de 2e wedstrijd in de competitie en dat is direct een topper. FC Emmen komt op bezoek en is de huidige koplopper na de 4-0 winst op Zeeburgia. AFC neemt de 2e plaats in dus dat belooft spectacel aan de Boelelaan aankomende zaterdag. Aanvang 12.30 uur

MK

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site