Nieuws - 1e Overwinning in de beker - JO15-1

3 september 2017

AFC O15-1 – PEC Zwolle O15-1 3-0 (1-0) Beker

De Boelelaan - Zaterdag 2 september stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Was het team vorig jaar aan het begin van het seizoen nog in gedeelt in een bekerpoule, dit jaar stond er direct een knock-outduel op het programma. Tegenstander was PEC uit Zwolle, ook uitkomend in de 1e divisie. Een beetje jammer want over 3 weken staat de wedstrijd voor de competitie ook weer op het programma. AFC speelde rommelig de eerste helft en beide teams waren aan elkaar gewaagd. De ruststand was 1-0 na een flitsende aanval over de linkerkant. De 2e helft kwam AFC goed uit de startblokken en scoorde al snel de 2-0. Nadat er rode kaart viel aan de kant van PEC was de wedstrijd gespeeld. De 3-0 einduitslag had nog hoger uit kunnen vallen.

Vorige week werd er door de O15-1 deelgenomen aan een toernooi bij Hollandia. Dat het team van de nieuwe trainer-coach er goed opstond werd daar al duidelijk. Alle wedstrijden werden gewonnen en vooral de wedstrijd tegen FC Volendam was zwaarbevochten en cruciaal voor de poulewinst. Uiteindelijk werd in de finale tegen Zeeburgia met 2-0 gewonnen en mocht de eerste prijs aan het palmares worden toegevoegd.

De aanvangstijd van de O15-1 van AFC is thuis altijd om 12.30 uur. Toch begon de wedstrijd pas om 12.42 uur, waarschijnlijk verzoorzaakt door de pasjescontrole. De O15-1 miste 3 spelers. Safouane was nog met vakantie en Oliver en Micah zijn herstelende van een blessure. Daarom werden er net als bij het toernooi spelers bij gevraagd. Stefan van de zondag O15-1 en Kyan van de O15-2. Lukas de keeper was ook weer terug, maar Mahdi nam deze wedstrijd voor zijn rekening. Nieuw bij het team zijn de spelers Axel en Sisqo die overkomen van resp. Pancratius en SV Hoofddorp.

De teamstaf bestaat dit jaar uit Dico Blei de trainer die overkomt van de Foresters, waar hij vorig seizoen kampioen werd met de O17 uitkomend in de Hoofdklasse. Dico blijft nog steeds betrokken bij deze club in zijn rol als Hoofd Jeugdopleidingen. Dico komt over als een serieuze trainer die de spelers veel eigen verantwoording geeft en de nadrukt legt op hard werken, samen werken en disicpline. We gaan dit seizoen kijken wat dit voor de jongens gaat opleveren. Ver komen in het bekertoernooi en minimaal het linkerrijtje zijn de doelstellingen voor dit seizoen. Sander Bieleveldt als leider en Jurgen Boerleider als vaste fysiotherapeut doen er ook alles aan om de randvoorwaarden voor het team te complementeren.

Dan de wedstrijd. PEC was vorig seizoen gewikkeld in een promotieplek naar de Eredivisie met FC Groningen en Almere City maar helaas voor hun ging de laatste ploeg er met de eer vandoor. Op veld 3 in Buitenveldert moest PEC dus aantreden tegen een team dat al vroeg in de winning mood is gekomen. Beide ploegen keken de kat uit de boom en het was vooral aftasten. AFC probeerde steeds druk te zetten maar PEC wist daar goed onderuit te voetballen.

Na 15 minuten was het dan toch AFC dat brutaal de leiding nam. De bal werd over de linkerkant goed opgebouwd en werd een versnelling in gezet. Axel werd diepgestuurd en in 1 tijd gaf hij de bal over 25 meter voorbij de 2e paal waar Aaron met een volley de bal langs de kansloze keeper scoorde, 1-0 en een schitterende goal!

Daarna was het de beurt aan PEC dat toch een aantal goede kansen creëerde. De keeper van AFC stond echter goed zijn mannetje stond steeds op de goede plaats. AFC trok ook steeds ten aanval maar de eind pass was steeds niet goed. Het had uiteindelijk ook zomaar 1-1 kunnen worden want de bal werd verspeelt in op het middenveld en de spits van PEC omspeelde de keeper, maar schoot daarna de bal keihard in het zijnet, terwijl hij deze gewoon in het lege goal had kunnen schuiven. Ruststand 1-0.

AFC kwam na de rust goed uit de startblokken en na 6 minuten was er een scrimage in de zestien waarbij AFC de bal maar niet op goal wist te schieten. Maar ook PEC wist de bal maar niet uit het eigen strafschopgebied te krijgen en het was Axel die de bal op pikte en bekeken langs de keeper schoot, 2-0 AFC. PEC begon steeds meer te mopperen langs in het veld  en langs de kant. Er werd meer gepraat dan gevoetbald met als anticlimax een natrappende beweging die door de goedleidende scheidsrechter met rood werd bestraft. Ook aan de kant van AFC viel er een gele kaart voor hard spel.

De wedstrijd was gespeeld en het was weer Axel die, nadat hij de bal ontving van een verdediger van PEC, alleen voor de keeper slim wist te scoren. AFC had de score nog kunnen uitbreiden en ook PEC kreeg nog een grote kans alleen voor de keeper, maar de bal werd goed tot corner verwerkt door Mahdi. Einduitslag 3-0 en door naar de volgende bekerronde.

De analyse was dat het team hard had gewerkt om deze uitslag te bereiken en dat er veel zaken nog beter kunnen worden uitgevoerd. Sisqo die op een voor hem ongebruikelijke plaats stond, door de afwezigheid van 3 verdedigers, speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. De overwinning was verdiend, maar PEC krijgt dit seizoen nog 2 kansen om zich in de competitie te revancheren.

Na de wedstrijd ging de nieuwe trainer met de ouders om de tafel en zijn de afspraken besproken voor het nieuwe seizoen.

Komend weekend start de competitie en speelt AFC O15-1 een uitwedstrijd tegen Go Ahaed Eagles om 13.00 uur dat zijn thuiswedstrijden speelt op sportpark de Muggert (Boxbergerweg 38A, Wesepe).

WLK

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site