Nieuws - Het had gekund, maar het gebeurde niet ... - JO13-6

22 april 2017

Een koude, snijdende poolwind joeg over Goed Genoeg. Regen hing in de lucht en kwam ook, maar gelukkig in beperkte mate. Op bezoek was Legmeervogels uit het pittoreske Uithoorn. De uitwedstrijd hadden wij gewonnen, maar was spannend volgens de overlevering. 

Fred en Justus hadden de kuierlatten genomen .. en zonder Fred is het meteen improviseren. Jesse en Rutger waren ook elders. Hermen ging zijn eerste wedstrijd ooit fluiten want Guido kon het met zijn arm nog niet echt doen en wierp zich op als coach (met de arm gaat het best goed ... waarvan akte). Sigurd stond weer gedecideerd met de vlag langs de zijlijn.

Het werd meteen duidelijk, dit was een echte wedstrijd waar inzet een hele belangrijke rol ging spelen. Het begon niet slecht, maar al snel bleek dat hun centrale verdediger cruciaal was. Een hele grote jongen, met inzicht en een goede trap. Iedere bal door het midden van hun verdediging was voor hem. Dan meer over de zijkanten zou je denken .. maar ja. We probeerden toch steeds Tommy te bereiken die dicht tegen die grote jongen aanstond en op die plek kansloos was. Iedere keer raakten we daar de bal kwijt.

De Legmeervogelaars waren voortdurend op onze helft. Aanvankelijk zonder gevaar, maar er was een hoekschop en dan houden wij de adem in. En de eerste werd goed ingekopt ... 1-0 achter.
Dat was een domper, ook weer niet helemaal onterecht want het ontbrak weer wat aan scherpte en pittigheid. Dat werd wat beter na die achterstand en we drongen aan. Maar steeds weer door het midden waar die grote jongen stond. En die heerste als een vorst.

Veredigend is het zaak om minder hoekschoppen weg te geven.

AFC werd sterker. Een vrije trap van Max ging net naast. We drongen wel wat aan samen met een  bleek zonnetje. Een schot .. de keeper laat de bal wegstuiteren en Diagne prikte hem in de hoek .. 1-1. Dat was de ruststamd.
Duidelijk gezegd door Guido dat het meer via de zijkanten moet bij de laatste aanvallende actie. Maar in de tweede helft blijft het door het midden gaan en iedere keer heeft de grote Legmeervogelsverdediger de de bal. Je snapt niet waarom ze dat niet in de gaten hebben. 

Maar AFC bleef het proberen ... er volgden grote kansen, maar steeds net niet. Een goede periode waarin wij sterker waren, maar het niet konden afmaken. Vrije trap van Max over de verdediging heen, Olivier had in een keer kunnen scoren.. maar .. Daar moet je wat geluk mee hebben. Vlak daarna een grote kans voor Diagne waar de keeper goed op reageerde. We waren nu veel sterker. Kansen, maar de afronding laat op zich wachten . 

Legmeervogels kwam er regelmatig, maar Darren was er steeds goed bij. Toch ging het fout ... Een uitval en we keken tegen een achterstand aan. Darren redde daarna nog een aantal keren goed. Het bleef bij 2-1 voor Legmeervogels. Geen slechte wedstrijd .. zeker niet, maar er had meer ingezeten.

Man van de wedstrijd is Darren. Hij voorkwam meerdere keren gevaarlijk situaties door heel goed uitkomen. Dit was de laatste competitiewedstrijd van Boaz, hij stopt met voetbal en gaat basketballen. Geen makkelijke beslissing want AFC zit wel hoog na zeven jaar. Nog wel twee toernooien en daar is hij nog bij. Drie kampioenschappen in zijn tas .. kom daar maar eens om!

Peter Loman

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site