Nieuws - Twee keer succes - JO13-6

9 april 2017

Deze week kregen de jongens van O13-6 een dubbelprogramma voor de kiezen. En de ouders/begeleiders dus ook, maar die last werd gedeeld door carpoolen. Het is ondertussen lente geworden en sommige spelers kwamen bij hun vader achterop de scooter naar het voetbalveld. Ongetwijfeld heel praktisch maar ik ben nog van de generatie die Willempie heeft meegemaakt en zal nooit wennen aan een grote kerel op een brommer.

Maar dit terzijde; woensdag stond een bekerwedstrijd op het programma. Ik weet niet welke ronde het was, maar de tegenstander van de dag was CTO O13-4 en we moesten in de schaduw van de Arena opdraven, Duivendrecht. Dat kwam goed uit want later op de avond lachte Ajax-AZ ons ook nog toe. Er waren wegens schoolperikelen 3 afwezigen (Darren, Jesse en Olivier) en Gaaijes kreeg een wedstrijdje rust. Gelukkig wil Floris uit de O13-4 zijn oude ploeg/klasgenoten altijd wel helpen (hulde daarvoor) zodat we toch met 1 wissel konden beginnen. Al snel was duidelijk dat het kwaliteitsverschil tussen beide teams te groot was om er een spannende wedstrijd van te maken. De bal was voortdurend op de helft van CTO. De AFC-ers kregen zoveel ruimte en kansen, het leek afgelopen seizoen wel. Rutger opende de score en na een benutte vrije trap van grote Max liep AFC uit naar een 6-1 voorsprong bij rust. Doelpuntenmakers waren volgens mij nog Tommy, Azedin , Max Diagne en Floris, maar zeker weten doe ik het niet meer. Jammer was dat invaller keeper Samuel werkelijk helemaal niets te doen had, zelfs geen doeltrap, maar dat er wel een tegengoal kwam uit de enige counter van CTO. Door wat slapjes verdedigen en een merkwaardige lob in de kruising moest Samuel nog vissen ook. De tweede helft verliep identiek; heel, ik zeg, heel veel kansen voor AFC. Het combinatiespel was best ok, maar de afwerking liet te wensen over. Uiteindelijk werd het 9-2 na doelpunten van ik meen Kian, Diagne met het hoofd en Azedin via een kontje of rug. De tegengoal viel in de laatste minuut door een mooie kopbal. Invalkeeper Tommy was kansloos. Door in de beker dus! Eens zien naar welke negorij de KNVB ons dan stuurt op de woensdagmiddag...

Zaterdag stond de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma; uit tegen RKAVIC O13-2. Vorige week mocht ik dezelfde wedstrijd fluiten bij AFC en zoals uit het verslag van Peter bleek was dat een pittig middagje. Het werd ternauwernood 4-3 voor AFC en bij 2 spelers liepen de gemoederen hoog op. Dat hoorde niet op een voetbalveld thuis en op veel andere plekken ook niet, maar onze speler had zijn straf te horen gekregen en de leiding van RKAVIC zou hetzelfde doen met hun opgewonden standje. Om alle spanning weg te nemen: beide jongens stonden op het veld vaak weer tegenover elkaar en speelden een prima, stevige maar altijd faire pot, net als de rest van beide ploegen trouwens. Zo kan het en zo hoort het.

Voor de wedstrijd was het nog even wachten tot het team compleet was; files en verkeerd begrepen verzameltijden/plaatsen zorgden voor vertraging van de teambespreking. Ook de nieuwe vertederende mascotte (ingebracht door Saskia en DJ) slokte veel aandacht op. Deze damesmagneet met de stoere naam Hummer Junior is meen ik een Engelse Bulldog ( zie Suzanne's foto in de groepsapp) en staat daarmee symbool voor het voetbal van de O13-6 dit seizoen. Engels kick and rush wordt niet geschuwd en in de duels wordt zo taai en vasthoudend als een bulldog geknokt. Waar dan het vertederende aspect zit is voor iedere ouder weer anders denk ik...

Dan de wedstrijd: Jesse was ziek en Guido zit nog aan de pijnstillers dus coach Hermen had nu 3 wissels voor wat een spannend potje beloofde te worden. In de eerste helft had AFC het veldoverwicht, maar veel kansen ontstonden er niet. De duels werden net te vaak verloren en de spitsen stonden niet scherp. Bij lange ballen werd er teveel afgewacht. In plaats van de bal aan te vallen lieten de jongens hem vaak nog even stuiteren of kopten ze hem recht omhoog. De combinaties liepen wel goed en toen bleek dat de verdediging niks weggaf en het middenveld geconcentreerd hun duels begon te winnen was het wachten op de 1-0. Er kwamen wat kleine kansjes en na een prachtige lange pass van Kian kreeg Tommy een grote kans op de voorsprong. De keeper redde echter en de rebound ging in het zijnet. Even later ging Tommy goed door op rechts en gaf voor richting het penaltygebied. Azedin tikte met een subtiele voetbeweging de bal over de keeper: 1-0! RKAVIC moest nu wat meer komen, probeerde het ook met gedreven en verzorgd voetbal maar onze jongens gaven bijna niks weg. Het enige goede schot tussen de palen werd door Darren prima gepakt. Het was bijna rust, maar de hoekschop voor AFC kon nog worden genomen. De hoekschoppen waren de hele eerste helft al prima; de ene kant door Samuel en Azedin, de andere door Olivier. Daar moeten eigenlijk meer doelpunten uit vallen. Ogen open als die bal naar je hoofd komt! Nu was er weer een kogel van Ollie, doorgetikt door Max Hulst en binnengewerkt door Azedin; een niet meer verwachte maar zeer terechte 2-0 ruststand was de beloning.

Hermen vroeg in de rust aan het team wat er fout ging en wat beter kon en was tevreden dat de jongens zelf de fouten en onzekerheden konden aangeven en de aspecten die beter moesten. Het begint met de gedrevenheid de bal te willen hebben. Dus aanbieden als een teamgenoot de bal heeft en het duel aangaan als de tegenstander in balbezit is. Kian pikte dit als beste op in de eerste helft. Na een aarzelend begin groeide hij in de duels en zorgde voor dreiging met zijn vele goede passes.

De eerste minuten van de tweede helft zijn dit seizoen vaak wat slap bij AFC. De opmerkingen in de rust zoemen wat na en de concentratie is vaak even wat minder. Vandaag niet: voordat RKAVIC zijn offensief heeft opgetuigd scoort Jamie na een prima aanval. Ik dacht dat Diagne de laatste voorzet gaf, maar het was aan de andere kant van het veld en het zonnetje belemmerde scherp zicht. De wedstrijd leek na deze 3-0 in de tas, maar de tegenstander heeft een goede instelling en mentaliteit die vorige week nog bijna tot een gelijkspel leidden. Het bleef een zeer leuke wedstrijd met lekker pittig voetbal in een hoog tempo. Na wat slordigheden achterin was er een pegel op het AFC doel, maar Darren bleef goed opletten en plukte de bal stijlvol uit de goal. Goed om te zien dat keeperstraining zijn vruchten afwerpt. Hermen wisselde lekker vlot door want er moesten door de jongens veel meters worden gemaakt en duels worden uitgevochten. Uit een snelle counter scoorde Jamie de bevrijdende. 4-0; splijtende assist van ik dacht Azedin en Jamie dreigde met een schot in de hoek en schoot toen de keeper dook de bal rustig door het midden. Een leep goaltje en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Een prima zege op een goede tegenstander dus. Hun sterke spitsen kregen geen kans en er werd geconcentreerd, stevig, maar zeer sportief gespeeld. Werkelijk geen enkele keer horen mopperen ( hier overdrijf ik iets, onze coach wil altijd het beste uit de ploeg halen en laat dat zo nu en dan horen...) en voor de jongens zelf ook een erg leuke wedstrijd. Justus wees Kian aan als man of the match door zijn doorzetten  in de duels en de goede voortzettingen na het veroveren van de bal. Waarvan akte.
Volgende week geen wedstrijd op zaterdag maar een toernooitje op zondagochtend bij TOS actief. 22 April de laatste competitiewedstrijd alweer en uiteraard ook nog de beker en 2 toernooien ( te vinden op de site onder kopje Jeugd en dan toernooien). 

Fred Bruins

Inmiddels is bekend dat we komende woensdag om 18.30 uur bij SDZ weer voor de beker moeten spelen. 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site