Nieuws - De lamp die viel - JO13-6

5 maart 2017

Goed Genoeg lag er aanvankelijk lekker bij, een weliswaar flets zonnetje .. maar toch. Het schitterend groene nepgras van veld 6 met een heleboel rubberen korrels was het tapijt voor de thuiswedstrijd tegen koploper Pancratius. Daar hadden we een appeltje mee te schillen. Na een werkelijk dramatische eerste helft in Badhoevedorp stonden we met 4-0 achter, maar de wederopstanding was groots en de tweede helft werd afgesloten met een mooie 2-0 in ons voordeel.

Geen Hermen, die is druk met zijn succesvolle game, geen Guido die met cijfertjes Japan probeert te verleiden ... geen Roberto want DJ moet op krachten komen en ook geen Sigurd want Jamie had een kniedingetje. Fred moest op fluit dus Shantia nam de coaching waar. Floris was opgetrommeld en hij is zeer welkom. Jesse had last van zijn achillespees, maar wilde het wel proberen.

Vlak voor de wedstrijd was er een bijna fataal moment. Fred deed wat oefeningen om de zaak wat los te maken. Er was sprake van een onheilspellende windvlaag en uit één van de lichtmasten kwam een lamp los die met duizelingwekkende snelheid naar beneden kwam. Fred werd op een haar gemist en de lamp sloeg een behoorlijk gat in het nieuwe kunstgras. Gelukkig kon dit op tijd door Hassan worden gerepareerd. Zie zie je maar weer, op alle mogelijke manieren kan een wedstrijd fluiten levensgevaarlijk zijn.

Een rommelig begin, de Pancratianen hadden een licht overwicht en kwamen ook zo nu en dan gevaarlijk voor ons doel. Maar Darren ontwikkelt zich heel snel en met veel durf haalde hij een aantal keer de bal weg voor de voeten van een tegenstander. Maar de druk nam toe en het hing, in de inmiddels wat dreigende, lucht en daar lag de bal achter de lijn via de rug van Rutger die daar niets aan kon doen, 1-0 achter. AFC had grote moeite om de bal vast te houden. Na één of twee passes waren we hem alweer kwijt. Stroef kunstgras, de bal rolt niet erg door. Speel die bal  dan harder in zou ik zeggen, Pancratius had er veel minder problemen mee. De spaarzame aanvallen van ons hadden te maken met toevalligheden, er was geen of te weinig overleg. Desondanks ging het wel beter dan de uitwedstrijd. Dit is een goede ploeg, grote jongens in de verdediging en snelle in de aanval ... Toen was het rust.


De tweede helft begon kabbelend, niet veel aan de hand. Een beter combinerend Pancratius waar AFC moeite bleef houden met de de bal in de ploeg te houden. Meer kansen voor de Badhoevedorpers en dat resulteerde in de 2-0.  De verdediging werd voorbijgelopen en de score was eenvoudig.

Maar dan ... vanaf de aftrap goochelde Jesse de bal naar Olivier en de twijfelde niet .. 1-2.  En daarba was het opeens 2-2! Een onduidelijke situatie in het strafschopgebied, een botsing en Floris maakte de gelijkmaker. De keeper bleef liggen en moest ook worden afgevoerd, een ongelukkige confrontatie.  
De wind trok aan en ook het elan van AFC, Pancratius was het een beetje kwijt en nu moest het gebeuren. Het kon en er waren mogelijkheden ... Donkere wolken pakten zich samen boven Goed Genoeg. Een uitval en daar viel nog een tegendoelpunt, 2-3. 

Er volgden wat min of meer discutabele situaties, hands .. Tommy werd geduwd. Er was daarna nog sprake van een vermeende handsbal, maar misschien was de wens wel de vader van ...

Verloren van een iets betere tegenstander. Dat is niet erg. Volgende week uit tegen NFC, die gaan we pakken ...

Peter Loman

 

 

 

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site