Nieuws - De wil, de inzet, het plezier - JO13-6

29 januari 2017

Uitstekend voetbalweer op Goed Genoeg. Tegenstander was NFC O3-1  (Nieuwer-Amstelsche Football Club) uit Amstelveen. Mooi blauw shirt met witte V. Hermen en Guido hadden belangrijker zaken te doen. Alex en Fritjof namen de taak op zich. Fred was op fluit gepositioneerd en Shantia op vlag.  Er waren wat pijntjes hier en daar, maar iedereen was present. Ook DJ die de hele week met koorts in bed had gelegen. Hij wilde het toch proberen, uiteindelijk heeft hij dat niet gedaan, maar goed dat hij er was voor de teamspirit.

Konden de jongens het voetval van de geweldige tweede helft tegen Pancratius vorige week nu weer laten zien? De wil, de inzet, het plezier ... dat spatte er die helft vanaf. Over de eerste praat geen mens meer. 

Het leek erop, AFC ging meteen in de aanval tegen de opvallend kleine ploeg van NFC, maar dat zegt niets. Er kwamen al snel wat mogelijkheden, maar de passing was helaas niet secuur.  Kansen, grote kansen die niet werden benut, maar de wil, de inzet en het plezier was er en dat is meer dan het halve werk. Achterin moest goed worden opgelet, er liep een aantal snelle NFC’ertjes rond die ook nog eens goed aan de bal waren. Een schaarse uitval van de Amstelveners liep bijna verkeerd af.

Dan komt Kian door op links, hij schoot van meters buiten de zestien over de verbaasde keeper in de rechterhoek, schitterend doelpunt ... 1-0.  Niet lang daarna werkte Olivier uit een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van NFC op de paal. Dan volgt er een heuse flipperstrijd, de bal ging van voet naar been en eigenlijk nergens heen.
Slecht uitverdedigen door NFC, Tommy pikte alert de bal mee en tikte hem langs de keeper. Goed gedaan, 2-0. Daarna dacht AFC er iets te makkelijk over en werd  NFC wat sterker. Een vrije trap van heel ver ging maar net over het doel van Darren. Onze jongens namen het heft weer in handen en Jesse scheerde fraai door de NFC’se zestien, zijn schot werd door de keeper fraai gestopt. Meer kansen volgden voor AFC, maar steeds kon het net niet worden verzilverd. Het spel ging heen en weer, NFC bleef erin geloven en dat maakte het een aantrekkelijk schouwspel. En als je de kansen niet benut krijg je de pin op de neus, een uitval en het was 2-1. En vlak daarna bijna gelijk, maar Darren trad op. 

Fred floot voor de rust. Een sterker AFC, zeker, maar om te winnen moet je scoren. Tommy nam de plaats van Darren over voor de tweede helft vanwege een blessure.

AFC ging in de tweede helft op dezelfde weg door. Gretig, maar slordig in het elkaar vinden. Balbezit was vaak gebaseerd op toeval. Waar we eerder getrakteerd werden op mooie driehoekjes zagen we die nu helaas niet. Maar het zit er dus wel in en zal er zeker weer uitkomen. De beste en meeste kansen waren voor AFC, maar NFC kwam er een aantal keer snel uit. Tommy was heel scherp en redde drie keer door heel goed zijn doel uit te komen.
Inmiddels stond Darren op links en hij sleurde er weer flink aan, passeerde een man en gaf prima voor. Op een onwaarschijnlijke manier kregen drie man de bal er niet in, hij rolde langzaam richting doel. Darren was er als de kippen bij en schoof de knikker over de lijn, 3-1.
De aanvallen van AFC bleven komen en komen ... Op het veld achter mij klonken er geluiden die mijn aandacht vroegen, even keek ik om en daarna hoorde ik bescheiden klappen en had NFC gescoord, 3-2. Werd het toch nog spannend aan het einde. Maar dan een schot van Jesse op de paal, hij pikte de bal zelf op en tekende voor de 4-2.  Lekker. Daar bleef het bij. Een prima wedstrijd op dit hogere niveau. Uiteraard is winnen leuk, maar strijd en spanning ook en dat hebben we nu.

In samenspraak met Fred is Kian man van de wedstrijd. Een prachtig openingsdoelpunt en heel veel inzet. Volgende week wachten onze vrienden van de O13-7 en daar kunnen wij ons op verheugen.

Peter Loman

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site