Nieuws - Taai taaie pot - JO13-6

5 december 2016

Ik had het verslag graag in dichtvorm geschreven, maar kon niet zien waar mijn rijmwoordenboek is gebleven...

Veel jongens van de O13-6 waren de afgelopen week wat meer gespannen dan normaal. Niet vanwege de komst van Sinterklaas of de koude oostenwind, maar vanwege de tegenstander op 3 december. Die heette namelijk de O13-2 van die leuke club uit de Watergraafsmeer, TABA. Peter wist, als wandelende voebalhistoricus aan zijn stand verplicht, dat FC TABA vroeger FC TABAK heette omdat de oprichters tabakshandelaren uit de Nes waren. De K is er later vanaf gehaald omdat je van tabak vaak vanzelf wel K krijgt en de overheid het gebruik niet wil stimuleren (maar niet op de accijnzen spuugt).

Enfin, TABA is geen onbekende voor AFC en een aantal spelers (in ieder geval Max H, Rutger en Justus) heeft vriendjes in de klas die voor dit TABA team uitkomen. In de klas waren ze er al flink mee bezig; AFC is tenslotte het Amsterdamse cluppie waar iedereen per se van wil winnen. Jamie was blijkbaar ook geen onbekende bij TABA want vader Sigurd werd vrijmoedig benaderd om te vlaggen voor TABA, omdat de TABA ouders nog elders waren. Weer wat nieuws.

Omdat dit waarschijnlijk de laatste competitiewedstrijd voor AFC zou worden voor de winterstop eiste coach Guido volledige inzet, winst en ook graag veel doelpunten. Een ambitieuze doelstelling want de tegenstander kwam begin van dit seizoen uit in de derde klasse maar is na een paar dikke nederlagen opnieuw begonnen in onze  vierde klasse. Omdat er een paar versterkingen kwamen is TABA O13-2 een ploeg waar niet even overheen gewalst zou worden. En dat bleek in de wedstrijd: AFC kon niet het spel maken. Spits Tommy was lichtgeblesseerd, maar moest wel voorin beginnen omdat andere midvoor Jesse ziek was. Het spel ging gelijk op met een licht overwicht voor TABA. Onze jongens gingen wat voorzichtig de duels aan en kwamen niet aan combinaties toe door de gretige TABA-spelers. Lange ballen naar voren werden niet goed verwerkt door de voorhoede-spelers. Het middenveld kwam nauwelijks in het spel voor en achterin was het voortdurend oppassen geblazen. Lang bleef het 0-0 tot een splijtende pass van TABA slecht werd verwerkt door de AFC verdediging en de TABA spits zomaar door kon lopen en netjes afwerkte: 1-0 en eigenlijk verdiend ook.

Maar de jongens van O13-6 kregen een wake up call door deze tegenslag. Er werd veel feller gestreden en er kwamen ook kansjes. Wachten op een doelpunt voor de wat kleumende toeschouwers. Een prachtige lange pass van Kian vanaf links zette Tommy vrij in de 16 meter. Hij leek iets te ver naar rechts uit te wijken maar schoof zeer beheerst uit een lastige hoek de bal langs de keeper: 1-1! Nu werd AFC echt sterker en vlak voor rust was het bijna 2-1 na een schot (of was het een voorzet, ik stond ver weg) van Jamie die via de kruising en de keeper terug het veld inkwam. Geen goal helaas, maar het was zoals gezegd lastig te zien. Een gelijke stand bij rust dus in een zeer spannende pot.

De tweede helft was ook zenuwslopend. AFC was de bovenliggende partij maar de verdediging moest zeer goed oppassen voor uitbraken van TABA. Tommy stond nu in het doel en Darren werd linkerspits, Jamie midvoor. Ingrijpende omzettingen maar ze pakten niet slecht uit. De verdediging had het soms druk maar was nu scherper dan in de eerste helft. Tommy moest goed opletten voor van richting veranderde (kop)ballen. Als de spanning zeer hoog wordt is daar gelukkig altijd nog onze eigen Ozil: Olivier! Een vlotte aanval over rechts, een pass naar de elfmeter-stip en "Ollie" plukte de bal uit de lucht en met buitenkant links prikte hij de bal vlak naast de paal binnen. Een verdiende 2-1 voor AFC. De vreugde was enorm. Olivier leek even geblesseerd na het juichen maar kon gelukkig verder. TABA drong aan maar AFC kreeg de beste kansen; Darren na een counter en Jamie na goed doorlopen op de keeper na een klutsbal. Doelpunten vielen er echter niet meer. AFC was opgelucht en terecht blij na deze inhaalrace, TABA was zeer teleurgesteld. In de klas zijn het vandaag echter gewoon weer vrienden en zo hoort het.


Goed teruggekomen jongens, het was niet de beste wedstrijd van het seizoen maar op karakter jezelf naar een zege knokken is ook goed om te zien.

Het lijkt de laatste wedstrijd van deze competitie, dus als iedereen zijn verloren jasjes, handschoenen etc. weer teruggekregen heeft van de bewaarservice Machteld/Fritjof (met dank voor die breedbeeldfoto in de app) kunnen "we" in januari de goede lijn doorzetten.

Fred Bruins

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site