Nieuws - Voetenstoven - JO13-6

19 november 2016

Onbevangen ging ik met Boaz op weg naar Amstelveen naar het prettige sportpark van de plaatselijke Sporting Martinus. Er was een dreiging in de lucht, maar vooralsnog droog en prima voetbalweer. Volgens Fred, na een blik op de vlaggen, ging de wind de goede richting op om de wel zeer dreigende zwarte materie weg te jagen. En wie zijn wij om te twijfelen aan de woorden van onze multiFred? Toch, naarmate het begin van de wedstrijd in beeld kwam, bekroop mij een lichte twijfel, het werd wel erg donker en de wind wakkerde flink aan. Het massaal toegestroomde publiek kon zich verschansen in de overdekte tribune. En ja, daar begonnen de elementen los te gaan. Een pittige wind, regen en hagel teisterden ons kroost. De jongens holden naar de tribune, maar de scheids was gedecideerd ... de wedstrijd ging beginnen. Het was bar en boos, maar dat hoort bij voetbal. En vergeet de supporters niet, die week in week uit staan te kleumen langs de lijn. En nu dan een keer droog mochten staan, wat onbrak waren voetenstoven met kooltjes. Je kunt niet alles hebben.

Ik stond daar als toeschouwer zonder enige verplichting, maar op enig moment vroeg Fred, die moest grenzen, wat de stand was. Dat was voor mij het signaal om onmiddellijk in de verslagmodus over te gaan, soms heeft een mens aan een half woord genoeg. De tegenstander was Sporting Martinus O13-4. Dat moest kunnen, in de competitie hebben wij te maken met hn O13-3. Gaaijes en Samuel hadden andere verplichtingen. Guido was coach van dienst.

Een wat angstig begin van AFC, geen idee waarom. Maar het was te voorzichtig terwijl daar geen enkele aanleiding voor was. De momenten dat wij naar voren gingen ontstonden er meteen mogelijkheden. Maar er was weer sprake van besluitenloosheid. Een aantal kansrijke situaties leverden niets op en daar kwamen de gastheren met de eerste kans die werd ingekopt. Tja, de voetbalwetten. Maar we lieten het er niet bij zitten, iets meer overtuiging, hoewel mondjesmaat, leverde een vrije trap op ruim buiten de zestien. Max schoot, hij leek ver over te gaan, maar de bal bleef hangen en zeilde onbereikbaar voor de keeper onder de lat. Prachtig doelpunt, 1-1.  Daarna werd AFC sterker en sterker en laveerde Olivier door de verdediging van Martinus en noteerde de 2-1.  De Sporting Martinezen drongen daarna wat aan, maar Jamie had bij een uitbraak de 3-1 op de schoen.  En toen was het rust met een bleek zonnetje.

De jongens doken de kleedkamer in want waren toch wel wat verkleumd. Het bleef prima weer tijdens de rust, maar de kou was inmiddels wel in de benen van de tribunegasten geslopen. Een opwindend moment was dat Saskia na een telefoontje gansch het sportpark afstroopte op zoek naar, zo bleek later, een beugel. En die heeft ze ook nog gevonden! Hulde! Verdere details ontbreken.

De tweede helft, AFC blijft sterker, Martinus komt er wel af en toe uit, maar zonder gevaar. Darren heeft maar een bal hoeven op te rapen. Na een wissel scoort Diagne, vers in het veld, mooi 4-1. Op rozen dus. Toch kwam Martinus weer in de buurt, maar Darren was heel alert en pareerde een gevaarlijke uitbraak.
Op rechts was Jesse heel actief en veroorzaakte veel gevaar. Hij had een mooie op Tommy en die twijfelde niet, via de keeper werd het 5-1. Niet wachten ... schieten en je ziet, het loont!  Niet lang daarna kwam Tommy op links door en gaf uitstekend voor op Olivier en die twijfelde ook niet, 6-1.
Vlak voor tijd had Darren nog een prachtige redding, knap als je zo weinig te doen hebt gehad.
Man van de wedstrijd is Olivier, hij is zo belangrijk op het middenveld en ook aanvallend ... Natuurlijk doe je het met zijn allen, maar een drijvende kracht helpt daar erg bij.

Een mooie overwinning, bij vlagen werkelijk prachtig voetbal. Door in de beker dat is leuk. Volgende week thuis voor de competitie tegen De Meteoor. Vol vertrouwen.

Peter Loman

 

UPDATE
De coaches en een aantal spelers wilden toch wel graag kwijt dat Jamie een heerlijke wedstrijd heeft gespeeld ... waarvan akte!

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site