Nieuws - Gogme enzo - JO13-6

24 oktober 2016

Uitstekend oktoberweer, de zon zo hier en daar en geen neerslag ... daar houden wij van. Op bezoek op Goed Genoeg was de JO O13-4 van Ouderkerk voor een bekerwedstrijd.  Max, Tommy, Kian en Gaaijes hadden vakantieverplichtingen elders. Thijs uit de O13-7 is een gewaardeerde invaller en wilde graag. Ook Hermen was naar elders, maar Guido nam de honneurs waar. Geen scheidsrechter, heel jammer maar verbazing wekt dat niet meer. Fred had, in goed Nederlands, beslag weten te leggen op een schitterend AFC hooded sweater en eveneens op een wat slapjes fluitende fluit. Sigurd kon het niet afwachten en ik zag hem voor de wedstrijd lekker fanatiek invlaggen. Dus  alle ingrediënten voor een lekker potje waren aanwezig.

Het was stil op Goed Genoeg, heel stil ... En dat is vreemd op een zaterdag. Bekerweekend, maar dan zou er toch meer activiteit moeten zijn. Enfin, veld 3 was ons toebedeeld, kunstgras. Met alle commotie over het kunstgras was het wellicht een idee geweest, zeker met deze veldbezetting, om ons op gras te laten spelen. Has niet zo en dat moet je dan accepteren .. of niet natuurlijk. Hoe het ook zij, de wedstrijd ging beginnen!

Een wedstrijd is het nooit geworden. Ouderkerk was zoveel minder dat alle activiteit zich afspeelde op de helft en in het strafschopsgebied van de bezoekers. Jamie kreeg al binnen de minuut een grote kans en daarna regende het kansen, maarrrrr ........ Tot de bal via Jesse voor de voeten van Samuel kwam. Hij probeerde nog even wat te kappen en nog wat te kappen, maar kon er uiteindelijk niet omheen om de 1-0 aan te tekenen.Plots begon er pal naast ons veld een heimachine actief te worden. Naarstig overleg kon dat laten ophouden .. topoverleg voor de duidelijkheid. Maar alles natuurlijk voor een zo goed mogelijke ambiance voor onze jongens.

Dan is er een mooi doelpunt met een hele fraaie kopbal in eigen doel van een Oudkerker, 2-0. Niet lang daarna heeft Samuel de 3-0 op de slof.
Balverlies leidde tot een grote kans voor Ouderkerk, maar dat liep goed af. Toch was dat de aanleiding voor een beetje druk op onze verdediging. Niet voor lang, opnieuw een kans voor AFC en Jesse aarzelt niet en maakte fraai de 4-0.
De kansen bleven komen ... het kon niet uitblijven en Jamie scoorde 5-0. Niet lang daarna was het Olivier die de ruststand die de rust liet aantekenen met 6-0.
De tweede helft was niet anders. AFC veel sterker, doelpunten van Olivier, Diagne en Jesse meen ik. Kopbal van Jamie net over. Het aantal aanvallen die min of meer eenvoudig afgerond had kunnen worden werd een beetje lachwekkend. Los van training op schottechniek is gogme belangrijk. Training op schottechniek krijgen ze helaas niet en op gogme kun je niet trainen. Kijken en inschatten. Als je ziet dat een keeper de bal iedere keer wegstompt, zorg dan dat je erbij bent. Dat is gogme. De wedstrijd eindigde in 10-1, het had 30-1 kunnen zijn. DJ verklaarde Rutger tot man van de wedstrijd.

Door in de beker ... leuk. Komende weekeinde helaas geen wedstrijd.

Peter Loman

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site