Nieuws - Heel sterk slot - JO13-6

16 oktober 2016

T.O.S. (Tot Overwinning Streven) is opgericht in 1912. In 1939 ging de club fuseren met Actief uit 1920, T.O.S.-Actief. De velden liggen op sportpark Middenmeer in Amsterdam Oost. Dat was de gastheer van onze jongens. Een beetje miezerig, maar uitstekende omstandigheden voor een voetbalwedstrijd. Een kunstgrasveld. Komende week wordt de uitslag van het onderzoek bekend gemaakt, ben benieuwd. Een heerlijke, echte voetbalkantine zoals het eigenlijk hoort te zijn. Het miezeren hield op ..
Tommy was er niet en Jesse niet helemaal lekker, maar wilde het toch proberen ... dat is de spirit!

In het begin van de wedstrijd was er niet veel te zeggen over wie het heft in handen zou nemen. Maar AFC nam het initiatief. Er kwamen wat kansen of mogelijkheden, maar die stierven allemaal in schoonheid. Net niet of niet alert genoeg. Het repeterende verhaal van geef die bal nou af en schiet, speelde opnieuw een belangrijke rol. Waar komt dat toch vandaan? Wat wil je meer dan een poeier op doel te geven? Maar in de psyche van een aantal van onze jongens spelen er blijkbaar andere dingen.
De gastheren trokken zo nu en dan ten strijde en kwamen gevaarlijk dicht bij ons doel. Ik heb het niet gezien, maar plots was daar een strafschop. Onterecht was het verhaal want iemand kreeg de bal op een arm die er nu eenmaal niet afgeschroefd kan worden. Hoe het ook zij, een TOSActiever ranselde de bal er overtuigend in ... 1-0. Overigens was er later een overduidelijke handsbal waar hij niet voor floot. Er was nog een aantal scheids- en grensrechterlijke dwalingen die varieerde van niet gegeven hoekschoppen tot overduidelijk onterecht vlaggen voor buitenspel.

AFC werd sterker en was voornamelijk op de helft van TOS te vinden en ook binnen de zestien, maar niemand haalde de trekker over. En dan gebeurde het natuurlijk aan de andere kant, voorzet en de bal werd ingekopt, dat betekende 2-0 achter. Even later kwam TOS er gevaarlijk uit, maar gelukkig reageerde Darren alert.  De frustratie was duidelijk aanwezig. Dat had natuurlijk voor een deel te maken met de leiding, maar ook zeker met het weifelende optreden voor het doel van TOS Actief. Ook ik uitte mij een paar keer verontwaardigd richting scheids, maar zonder onheuse bejegingen. Het rustsignaal snerpte over het veld.
Hermen werd door de scheidsrechter even apart genomen over de aanmerkingen van AFC. Een aantal jongens was erg boos, Hermen probeerde die boosheid te gebruiken in een peptalk, we hadden per slot van rekening nog een hele helft.

Met Jamie op doel werd er fanatieker gestart in de tweede helft. Het zat ook niet mee, de bal sprong net van een schoen en iemand kwam net een teen te kort. Hoe het ook zij, we kregen de bal niet tegen het net. Daar moet je natuurlijk wel voor schieten. Er was zegge en schrijve tijdens de hele wedstrijd zo’n vier keer op doel geschoten. Dat is toch wat aan de magere kant.
Vrije trap genomen door Max, de keeper stopte en daarna ging de bal vlak langs de verkeerde kant van de paal, voor ons dan. Maar het was tenminste doelgericht en het gaf de burger wat moed.  AFC drong aan, de ene na de andere soms grote kans, maar hij ging er niet in. Als het ons niet lukt om te scoren, dan moet de  tegenstander het maar doen in eigen doel. En laat dat nou precies zijn wat er gebeurde! Een verdediger van TOS probeerde de bal weg te schieten, maar schoot tegen een ploeggenoot aan en de bal ging over de lijn. Dat zijn natuurlijk niet de mooiste en meest bevredigende doelpunten, maar ze tellen wel. De aansluiting was daar. Wat was er nog meer mogelijk? Plots bleken er twaalf tegenstanders in het veld te staan, dat kan natuurlijk niet. Opzet zal dat beslist niet zijn geweest.

We drongen nog meer aan en opnieuw veel kansen. Samuel ontfutselde de bal van een verdediger met een mooie sliding (dat is een liefhebberij van hem) en gaf hem aan Olivier die niet aarzelde en onhoudbaar in de rechterhoek schoot, dat was de wel verdiende 2-2. De messen lagen op tafel, Gaaijes en Boaz verschenen vaker in de aanval en vochten zich goed langs tegenstanders. Een aantal kansen volgde, soms vrijwel onmogelijk om te missen.
Het bleef bij 2-2. Een grote pluim voor de jongens die met name aan het eind van de tweede helft op karakter een verlies wisten te voorkomen. We waren veel beter, maar ja .... Max wist niet zo goed wie hij kon aanwijzen als man van de wedstrijd, Boaz was daar erg duidelijk in ... Olivier. Hij onderschepte heel veel ballen op het middenveld en maakte de gelijkmaker.

Volgende week op Goed Genoeg voor de beker tegen Ouderkerk met wat invallers. Komende week is er geen training. Ik zeg dag ...

Peter Loman

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site