Nieuws - Dicht beboste bosjes - JO13-6

25 september 2016

Goed Genoeg ontving ons onder een warme septemberzon. De indianen en oude wijven blijven hun stempel drukken.
DJ was ziek, sneu want hij is erg enthousiast en we hopen dat hij snel weer opknapt. Hermen stond weer alleen aan het roer want ook Guido was niet beschikbaar. Fred ging aan de fluit ... tja .. opnieuw geen scheids. Sigurd pakte resoluut de vlag. Op het programma stond AMVJ O13-2.

Veld 7 lag er lekker bij, geniet nog maar even van het gras ... lang zal dat niet meer duren.
Dit team zijn we al eerder tegenkgekomen en al te makkelijk was dat niet. Daar leek het nu totaal niet op. AFC was veel en veel sterker en AMVJ werd met de rug tegen de spreekwoordelijke muur gedrukt. Een doelpunt kon niet uitblijven, maar dat gebeurde toch. Het veldspel was erg goed, AFC zat er bovenop en gunde de tegenstander niets. Maar het afronden was een puntje, wanneer zagen wij dat eerder.

Toch kon het nu echt niet uitblijven. En zo geschiedde, hoekschop van Olivier op rechts komt voor de voeten van Jamie en de twijfelt niet, maar haalt uit, 1-0. Goed gedaan, geen tikkie opzij, maar schieten!
AFC gaat door, Azedin haalde heel mooi een bal uit de lucht, gaf hem aan Tommy en die maakte het prachtig af ... 2-0. AMVJ had zich nog niet op onze helft laten zien. Een mooie voorzet van Olivier gaat net voorbij aan het hoofd van Max. Er volgden nog meer kansen, maar steeds nét niet. Dan komt er hoge bal de zestien van AMVJ in, Azedin controleert zeer beheerst en maakt het schitterend af, 3-0. Niet lang daarna een prima voorzet van Tommy op Jamie en die schoot hard net naast. We zijn sterk, ook verdedigend. Max en Boaz zijn oppermachtig en ook op de flanken komt AMVJ er niet door.

Veld 7 wordt omringd door hardnekkig dicht beboste bosjes zonder hek. Regelmatig verdwijnt daar een bal in en even regelmatig is die lastig terug te vinden. Fred moest zich zo nu en dan in het struweel werpen om de wedstrijd voort te zetten.

Er volgde een wat rommelige fase waarin onze jongens de bal niet meer zo makkelijk aan elkaar kwijt kunnen en AMVJ zowaar even op onze helft is. Dan een goede pass van Tommy of Jamie, maar die schoot hard naast. Mooie aanval. 

Op slag van rust ging Fred onderuit, dat was even schrikken. Gelukkig viel het mee. Een combinatie van warmte, weinig slaap en wellicht iets onder de leden.
Hij wilde de tweede helft gewoon doorgaan, maar dat vonden wij toch geen goed idee. Grens Sigurd promoveerde naar scheids en zijn houding veranderde meteen, hij straalde gezag uit. Paul wilde de vlag wel eens proberen en deed dat met verve.

Een AMVJ’er trapte volledig over de bal heen in het eigen strafschopgebied en alert reageerde Samuel en noteerde de 4-0. Daarna volgden er nog wat kansen en mogelijkheden op kansen, maar echt lekker tussen de palen kwam de bal niet. Een van de zeldzame keren dat AMVJ naar voren trok leverde de 4-1 op, ik heb niet kunnen waarnemen wat er gebeurde. Ze riepen elkaar toe: kom op, we maken er 3-3 van! Nog los van het feit dat het 4-1 stond leek mij dat scenario niet erg waarschijnlijk. Maar AFC werd wat slordiger en dan kunnen er toch gekke dingen gebeuren. Aanval van AFC, de bal komt van een verdediger voor de voeten van Gaaijes net buiten de zestien en die twijfelde niet en schoot hard en strak net over de lat, goed schot zeg! Niet veel later werd een mooi schot van Diagne er even fraai door de keeper uitgehaald. Het spel speelde zich nu voornamelijk af rond en binnen de zestien meter van AMVJ, maar het net werd niet gevonden.

Dan hoor ik mij zeggen dat Olivier een verdediger de bal ontfutselt voorgeeft op Tommy die de 6-1 in de boeken schrijft. De dictafoon stond bij de 5-1 dus blijkbaar uit, onbetrouwbaar dus. Die 5-1 was een hele mooie kopbal van Samuel. Niet lang na de 6-1 van Tommy bracht dezelfde Samuel opnieuw met het hoofd de eindstand op 7-1 na een schitterende assist van Olivier. En toen was het afgelopen. Een prima wedstrijd, goed gedaan jongens! We staan nu samen met WV-HEDW bovenaan, zij eerste vanwege een beter doelsaldo. 
Justus verklaarde Samuel tot man van de wedstrijd, terecht met drie doelpunten waarvan twee met het hoofd.

Volgende week naar Almere waar Waterwijk ons ontvangt. Helaas kan ik er niet bij zijn, een invalscribent wordt hierbij uitgenodigd.

Peter Loman

 

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site