Nieuws - 15-0 MONSTERZEGE IN BEKER! - JO13-4

5 september 2016

Voor dag en dauw naar Duivendrecht om het eerste bekerduel van het nieuwe seizoen te spelen tegen CTO: slaap in de ogen, slappe koffie maar een sterke warming up ter compensatie en voor het eerst met de hele selectie compleet!

Binnen een minuut staat AFC 1-0 voor doordat Liam dwars door de as sterkt opkomt met de bal aan de voet en daarna Matthijs wegstuurt voor een lange rush om zeer fraai de 1-0 te scoren. Ruben slalomt niet veel later door een woud van verdedigers om de 2-0 te “prikken” en binnen het kwartier staat de 3-0 al op het scoreboard als Jamie door de Duivendrechtse defensie is heen gesneden. AFC 013-4 is duidelijk met het juiste been uit bed gestapt. Voor rust zien we een geweldig schot van, de uit de tweede linie, doorgeschoven Sam rakelings over de lat vliegen, Jesse maakt de 4-0 door een corner van de vandaag in bloedvorm verkerende Matthijs beheerst in te schieten. Ook de 5-0 laat niet lang op zich wachten als Jamie de achterlijn haalt en een voorzet geeft op Wolf. Een Duivendrechts been probeert dan nog te redden wat er te redden valt met een onfortuinlijke vijfde tegendoelpunt tot gevolg. Onze backs Floris & Victor geven ondertussen geen millimeter cadeau en Liam heerst ongenaakbaar als libero. Keeper Flemming ziet er enigszins verveelt uit met alleen een (stijlvol genomen) doeltrap als wapenfeit, je hebt van die dagen….. Ook als Wik Floris af komt lossen als rechtsback blijft de boel achter potdicht en voor rust heeft onze tegenstander niet een kans gehad.. Ruben maakt nog snel even de 6-0 voordat de thee geserveerd wordt.

In de rust zet onze perfectionistische staf de boel nog verder op scherp. Ondanks het gebrek aan echte weerstand mogen de mannen nu niet verslappen en voor eigen succes gaan. Er moet er als team nog veel beter getikt worden. Er zaten een hoop schitterende treffers op basis van individuele klasse tussen, nu is het tijd voor echte tiki taka teamgoals.

Direct na rust meteen een juweeltje: linksback Victor speelt Sam op eigen helft vanaf de zijlijn in. Mooie kantel naar rechts dankzij de steekpass van Sam op Ruben. Boy wonder Ruben zoekt de een-twee met Jesse om vervolgens genadeloos uit te halen voor de 7-0. Binnen de luttele vijf tellen die, deze niet te verdedigen, aanval duurde is het laatste restje hoop op een bekerstunt bij CTO vervlogen. Ruben is nog lang niet klaar, ook de 8-0 komt van zijn schoen. CTO heeft geen antwoord op onze ijzersterke as-spelers Finn, Milos, Liam en Jamie die beurtelings het veld oversteken om hard toe te slaan. Onze keeper Flemming veert op als de spits van CTO voor het eerst aan onze kant komt opdagen maar Albert, die aan het arbitrale trio is toegevoegd, vlagt met zijn allesziende oog voor buitenspel.

Koud in de ploeg scoort Pirmin op grandioze wijze de negende treffer met nog ruim 20 minuten te spelen, waar houdt dit op? De zeer sterk spelende Finn legt de basis voor de tiende. Hij legt een vrije trap panklaar voor de bewegelijke Ruben die met een “Bergkamp” –achtig stiftje de overigens zeer sterk keepende doelman verschalkt. Zonder deze sluitpost was het leed voor CTO niet te overzien geweest. Matthijs smoort als linkback een counter in de kiem door alert optreden en we gaan weer verder…. Pirmin is opgeleefd en scoort tussendoor even de 11-0. Jesse en Jelle zijn onze controleurs en veroveren iedere bal en winnen ieder duel. Na een geweldige aanval over de flank schiet Wolf zeer fraai de 12-0 in met links. Een corner van Wolf wordt door Ruben daadkrachtig ingekopt en de 13e is daar… Wie anders dan onze nummer 14 Jamie (die een dijk van een wedstrijd speelde) kon het 14e doelpunt maken, niemand! Direct nadat Wolf na een voorzet van Floris de bal in de touwen heeft gejaagd klinkt het laatste fluitsignaal. Eindstand 15-0

Onze mannen groeien onder de nieuwe coach duidelijk naar de grote vorm toe. Steeds meer spelers beginnen te pieken en dat pas na een paar trainingen. Coach Tjidako is gehaald om onze jongens beter te maken en prijzen te pakken. Een prijs/record heeft Tjidako al binnen: nooit eerder werd er met zulke grote cijfers gewonnen. Ik herinner me een 12-0 en een 14-2 in het verleden van dit team, dat echt wel vaker monsterscores heeft neergezet maar een zege met vijftien doelpunten verschil wisten deze toppers niet eerder te realiseren.  Doen we het ooit goed? Er waren een hoop ouders die spraken over een “saaie” wedstrijd. Schijn bedriegt echter. De bevlogen Tjidako heeft ideze zaterdag edere speelminuut gebruikt voor de fine-tuning van het offensieve positiespel en daar plukken we straks nog meer vruchten van.. Voetbalkenner Albert kon dit het best verwoorden. “Ze spelen nu al beter dan hun beste pot vorig seizoen”. Schrijver dezes wil daar nog aan toevoegen dat dit in principe ook te verwachten was met de kwaliteitsinjectie die de ploeg deze zomer heeft gehad maar dat de puzzelstukjes zo snel op hun plaats vallen is een enorme bonus! Vijftien spelers en vijftien doelpunten, wat mij betreft een doelpunt op naam van iedere speler juist omdat jullie het samen hebben geflikt om deze hommage aan julliezelf te realiseren!

Aanstaande zaterdag gaat het team ook aan de competitie beginnen uit tegen Sporting Martinus. Er zijn nog enkele combikaarten te verkrijgen dus wees er snel bij en komt dat zien!

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site