Nieuws - Vliegende start! - JO13-4

29 augustus 2016

Na een lange zomervakantie was het deze woensdag weer zover: SHOWTIME! AFC’s nieuwe 013-4 (voor de wat oudere lezers: voorheen bekendstaand onder typenummer AFC D-4 maar de KNVB wil nog weleens wat veranderen de laatste tijd) werd gepresenteerd op het futuristische complex van VV Noordwijk. Met versterkingen middels vijf nieuwe spelers en een nieuwe coach kunnen we dit team ook aanduiden als AFC 2.0! Veel extra power met Jelle, Matthijs, Ruben, Jamie & Milos en met een nieuwe fantastische en bevlogen coach (Tjidako) voor de groep. In de verzengende hitte van de warmste avond van het jaar begon AFC aan de 1e wedstrijd.

Na een gedegen warming-up veerden onze boys na het eerste fluitsignaal uit de startblokken voor een vliegende start! Een driehoekje tussen Ruben, Jelle & Milos leverde binnen de minuut een 1-0 voorsprong op. Jelle verdubbelde die voorsprong na een minuut of vijf met een prachtige solo en zette zo de 2-0 op het scorebord. Noordwijk vocht terug en maakte de anschlusstreffer uit een flitsende counter. AFC was in de 1e helft nog zoekende naar het gewenste combinatiespel maar een man nam op basis van individuele klasse zijn ploeg aan de hand: Ruben Eindhoven! Na een subtiele steekbal van pitbull Milos tekende Ruben voor de 3-1. Even was er verwarring achterin waardoor Noordwijk weer op 3-2 kwam maar Ruben liet direct zien dat er niets te halen viel voor de kustbewoners door na een solo knap de 4-2 te maken.

Achterin heeft onze nieuwe topcoach het qua keuzes een stuk makkelijker dan die andere nieuwe coach in Amsterdam. Petertje B zou een moord doen voor zo’n selectie! Met Floris, Liam, Sam & Victor heeft Tjidako de keuze uit maar liefst vier topverdedigers en met Jamie & Finn heeft Tjidako ook nog eens de beschikking over twee creatieve controleurs van wereldklasse en beiden bovendien bloedsnel. De ultieme balans om verzorgd, aanvallend voetbal te spelen lijkt daar. Met Flemming en Sam als keepers is ook de plek onder de lat desgewenst dubbel bezet, luxeproblemen! Voorin ontbrak Pirmin deze middag nog wegens vakantie maar ook daar zijn er voldoende opties om straks veel doelpunten te scoren.

Ruub completeerde na rust zijn hattrick door uit een geweldige voorzet van Finn de 5-2 te scoren met een magistrale lob! Doelpunt van het jaar? Ook assists geven maakt inmiddels deel van Ruben zijn technische bagage: strak voor op Milos en dus 6-2! Uit een strakke corner van Matthijs wist Jelle vervolgens met verve de 7-2 op het scorebord te toveren. En nog was de gifbeker niet leeg voor onze gastheren. Wolf schoot een voorzet op maat van alleskunner Milos beheerst doch hard in de touwen: 8-2! Met een formidabel schot als laatste stuipstrekking wist de spits van Noordwijk onze keeper Flemming te verschalken met de 8-3 als gevolg. De, in beestachtige conditie verkerende Jesse (deze man speelde de hele wedstrijd goed ondanks de tropische temperatuur) bracht onze nieuwe captain Wolf in scoringspositie met een strakke assist vanaf de rechterflank: 9-3, tevens eindstand! AFC bedankt Noordwijk voor een heerlijke avond, goede sfeer, leuke tegenstander en een scheidsrechter die zelfs niet op een foutje te betrappen was.

Na deze ouverture werd de regel van het verplicht douchen geherinterpreteerd: voor deze ene keer mochten onze bengeltjes zout water douchen in zee! Ons vriendenteam snelde na de match snel naar het enige echte voetbalhotel van ons land om daar het glas te heffen en een vorkje te prikken op het nieuwe seizoen! Onze kersverse Eventmanager Tati (ja, ja, luitjes: 013 professionaliseert steeds verder ;)had een tafeltje bij het raam voor vijftig personen gereserveerd. Namens de hele ploeg en hun ouders bedank ik de anoniem gebleven vader die stiekem het bonnetje (zeg maar gerust bon met al die dorstige moeders) heeft afgetikt voor deze heerlijke avond! Let the games begin! Wij zijn er klaar voor! 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site