Nieuws - O13-3: DESillusie - JO13-3

19 november 2017

Sinds vorige week speelt onze O13-3 in een hogere klasse. En daarom ook nieuwe gezichten als tegenstander. Vandaag mochten we met z’n allen naar Kudelstaart, naar de Wim Kan Dreef (vandaar de slechte woordgrap in de titel…) voor de wedstrijd tegen RK DES. Prachtige accommodatie, mooie authentieke grasmat. Maar ook midden in de polder, dus de gure novemberwind had vrij spel. En dat had z’n weerslag op het spel van beide partijen de eerste helft; dat was ook niet echt hartverwarmend. AFC kwam wel al in de tweede minuut op voorsprong. Een slimme corner van Jan bracht de bal bij Baruch die -voor dat de verdediging het doorhad- mooi binnen kon schieten. Het lukte onze aanvallers niet om nog een keer door de stugge verdediging heen te breken en onze verdediging stond als een huis, vandaar dat de ruststand na een half uur bikkelen nog steeds 0-1 was.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Keeper Noah had de eerste helft nog geen bal gehad, maar moest meteen handelend optreden en wist de 1-1 te voorkomen. AFC schakelde een tandje bij en na een goal van Jan uit een prachtige steekpass van Keano én een knappe goal van Virgill na een pass van Thijs stond het ineens 0-3! Heel knap gedaan. En dan denk je dat er alleen maar lachende gezichten te zien waren aan de kant bij AFC, maar niets was minder waar. Er werd erg veel gescholden en gevloekt als er even een passje niet aankwam of bij een slippertje in de defensie. Dit liep zo uit de hand dat de scheidsrechter zelfs -terecht- even het spel stillegde. En dan sta je 0-3 voor… 

 De tegenstander voelde zich gesterkt door de onenigheid binnen ons team en liet zien waar (RK)DES voor staat: Door Eendracht Sterk. Ze bleven ondanks een flinke achterstand stug doorvoetballen en zijn uiteindelijk knap teruggekomen tot 3-3. Daar kunnen we wel wat van leren. Dit gelijkspel was terecht, maar onnodig. Kom op jongens, blijf knokken, maar voor elkaar. Gun elkaar de bal en af een toe een slippertje. Deze ploeg heeft genoeg goede voetballers, maar kan nog veel beter worden als team. En dan kunnen we ver komen in deze klasse. 

 Jurren

       

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site