Nieuws - O13-3: hartelijk welkom - JO13-3

12 november 2017

Hartelijk welkom en welkom gefeliciteerd!

Een vpro tv binnenkomer uit de oude doos van Sjef van Oekel… Waarschijnlijk kent niemand hem meer maar ik wel. Gezien de klassieke aanpak van de shirts van beide clubs die een identiek karakter vertonen (rood met zwarte V en lichtblauw met witte V) was het voor mij duidelijk dat het om een lokale ‘klassieker’ ging. Beide oprichtingsjaren liegen daar inderdaad niet om. (1895 en 1919) Dit even als uitleg van de ingeving vanuit de oude doos. (Overigens waande je je op de tribune ook een halve eeuw terug)

Onze jongens, net gepromoveerd naar de eerste klasse, begonnen meer dan voortvarend. Met af en toe wervelend combinatiespel en bij vlagen geniale acties van keano was het na 10 minuten al 3-0, goals van achtereenvolgens Max, Otto en Arda gaven de burger moed en al snel werd er gerept over dubbele cijfers. Het soepele combinatiespel hield aan gedurende de gehele eerste helft en dit resulteerde in een wel heel florisante 0-6 voorsprong bij de rust. Een benutte penalty van Max (na neerleggen van Jan), een leep ingetikt balletje van Tijl en een schot van Otto hadden allen doel getroffen.

Het in grote getale meegereisde publiek (meer dan van NFC namelijk) konden met een gerust hart van een bakje koffie genieten. Tijdens het gebruikelijke thee- en limonade kwartiertje.

In de tweede helft, zoals je vaak ziet bij ruime voorsprongen overigens, zakte de snelheid en het combineren wat in. De goal die NFC (na onnodig balverlies in de verdediging) scoorde bleek uiteindelijk gelukkig niet meer dan de spreekwoordelijke eer te redden.

Baruch zorgde met een paar schitterende kap bewegingen de halve NFC verdediging en schoot beheerst binnen… 1-7. De 1-8 werd aangetekend door Jan die met een onhoudbaar afstandschot de bal in de winkelhaak plaatste (voor de iets oudere kenners onder u, de belgische vertaling van de legendarische belgische verslaggever  Rick de Sadelaer voor het begrip kruising). Als laatste stelde Max Thijs in de gelegenheid om de 1-9 te mogen noteren. Er staat in de knvb app 1-10 als uitslag, de maker van deze goal heb ik niet meegekregen helaas maar het is wel de officiële uitslag.

Al met al een droomdebuut in de eerste klasse, ‘first class performance boys’! Nogmaals namens Sjef van Oekel en mijzelf; hartelijk welkom en welkom gefeliciteerd.

Een meer dan tevreden papabing.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site