Nieuws - O13-3: zonde - JO13-3

4 november 2017

Na vele wedstrijden met ruime cijfers te hebben gewonnen; 8-1, 8-0 en 12-0, stond vandaag de eerste kraker op het programma tegen de enige ploeg die naast ons nog niets heeft verloren, DWS!

Het was een wedstrijd met alles: Schreeuwende trainers langs de zijlijn, partijdige grensrechter, fouten van de scheidsrechter, jongen met brancard naar het ziekenhuis, confetti (voor en na de wedstrijd), zweet en tranen. Je zou haast denken dat ik het heb over de ‘El Clasico’ maar ik heb het toch echt over de kraker in de 2e klasse tussen DWS en AFC.

Ondanks dat we wisten dat dit het duel was om het kampioenschap begonnen we slap. Al na 6 minuten viel de bal ongelukkig voor de voeten van de spits die dit buitenkansje benutte, DWS… Na de 1-0 werden we wakker begonnen al iets meer te voetballen, maar het zat ons niet echt mee. Bal van Otto op de lat, schot Virgill net naast, Jan een schot in de handen van de keeper. Bij de kansen die AFC kreeg zat het niet mee. Tot het moment dat Baruch en Keano de combinatie opzoeken waaruit Baruch scoorde! 1-1! Dit was het moment dat AFC DWS overklaste maar het bleef helaas bij maar 1 doelpunt.

Na de rust zagen we dat de jongen die in de 1ste helft een blessure opliep per brancard naar het ziekenhuis moet. Wij wensen die jongen heel veel sterkte.  Hoe slap we de eerste helft begonnen zo scherp en fel begonnen we de tweede helft na een goed combinatiespel op rechts werd de bal geopend op Nouk die de bal onberispelijk binnenschoot. Helaas was de grensrechter érg partijdig en zei dat Nouk buitenspel stond. Waarop de trainer van DWS sportief reageerde dat die grensrechter gewisseld werd maar ondanks dat telde het doelpunt niet. Zo is AFC de 1-2 ontnomen. We zakten naarmate de 2e helft weer in en zo profiteerde DWS na een miscommunicatie met de 2-1. Nu moesten we en werden feller dan ooit. Dat resulteerde in een vrije trap van Jan (goede redding keeper) en later in een vrije trap van Baruch (eveneens een goede redding van de keeper). Nadat Jan in de 16 werd neergelegd schoot onze spits Max de penalty goed binnen, 2-2!  5 minuten nog te gaan, gaan we de dik verdiende punten mee naar Amsterdam-Zuid nemen? In de allerlaatste minuut werd Rafael naar beneden getrokken door een speler van DWS op onze helft, deze dacht ook (net als iedereen op en aan het veld) dat het een overtreding was maar de scheidsrechter floot niet waarna de spits scoorde en de boosheid van iedereen op de tegenstander en scheidsrechter toesloeg. 3-2 DWS… Triest maar waar we hebben deze pot verloren. Het lag aan de scheidsrechter en grensrechter bij sommige doelpunten maar het allermeest aan onszelf! Kop op en de volgende wedstrijden gaan we gewoon winnen en hopen dat DWS nog ergens een fout maakt.

Jan

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site