Nieuws - AS80 O13-1 nu ook kansloos in titelstrijd - JO13-2

22 april 2018

Voor de derde keer dit seizoen konden we aantreden in Almere, ditmaal AS80. Deze wedstrijd begon eigenlijk al vorige week. AFC - Real Sranang werd namelijk enthousiast bekeken door de trainers van AS80! Hoe heerlijk is dat als je directe concurrent naar jou komt kijken en wil zien feestvieren na een overwinning.
Dan de wedstrijd van vandaag! Voor de tweede keer dit seizoen kwam de scheidsrechter blij vertellen dat hij bij de KNVB zit. Erg blij voor hem, minder met waar wij staan met het Nederlandse voetbal en diens scheidsrechters.  
Vanaf minuut 1 was duidelijk wat AFC wilde laten zien! Aantredend in een 1:4:4:2 formatie en enigszins bedolven onder de kampioensstress speelden wij ons soepel naar een confortabele 0-2 voorsprong. Vooral de 0-2 was om in te lijsten, een aanval via vele schijven.
Een paar spelden prikjes van AS80 die fysiek de wedstrijd ingingen. De scheidsrechter wuifde dit weg of gaf een vrije trap aan... AS80. Dat de 1-2 voortkwam uit een penalty was ook volledig verwachts, al was deze penalty terecht na een handsbal in de 16- meter. AS80 kwam op een 2-2 gelijkspel na een missertje bij AFC achterin en via de paal en rebound kwam de bal in het net. Rust.
In de rust vooral gehad over het zuiverder inspelen en nog harder samenwerken in het verdedigen.
De tweede helft begonnen wij sterker dan in de gehele eerste helft. Totaal verdiend kwamen wij op een 2-3 voorsprong,. Doorgebroken speler van ons in de 16- meter mocht voor een vrije trap aanleggen. Vanaf dat moment konden wij niets goed meer doen volgens de man met de fluit! Overtredingen vooral vanaf 1 kant, schijnbaar. Vijf gele kaarten in 10 minuten tijd, een goal tegen betekende de 3-3 (vrije trap, wederom een standaardsituatie). Gelukkig bleven wij wel onze kansen creëren en scoorde wij direct de 3-4 met een mooie bal van achteruit over de laatste linie heen.
Vervolgens zaten wij ongeveer in de 63e minuut (wedstrijd is 2x30 min) en kegen wij wederom een gele kaart en penalty tegen en werd door AS80 de 4-4 gemaakt. De scheidsrechter had duidelijke bedoelingen in de resterende 5 minuten (jawel we speelde 68 minuten). AS80 moest winnen. Helaas voor de leidsman lukte dit niet en eindigde de wedstrijd in 4-4!
Na 68 minuten speeltijd, 2 penaltys tegen, 6 gele kaarten, een weggestuurde trainer en talloze overtredingen voor een kant, wist AS80 niet te winnen.
Na het laatste fluitsignaal werden de armen over elkaars schouders gevouwen en kwam gele kaart nummer 7 omdat nota bene een AFC speler werd uitgescholden voor K.....
Ik zal altijd eerst te rade gaan bij mijn spelers of staf als een bepaald resultaat of ontwikkelpunt nog niet behaald is. Voor nu: deze club AS80 moet zich absoluut schamen! Trots ben ik zeker op de AFC O.13-2 hoe zij zich wederom als team hebben gepresenteerd vandaag. Met zn alle knokken voor de ploeg. Complimenten!!

Justin
 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site