Nieuws - De schoonheid van verdedigen - JO13-2

5 december 2017

In het hedendaagse voetbal waarin aanvallers moeten aanvallen en verdedigers moeten verdedigen, ontspringt afc onder 13-2 deze trend.

Zaterdag 2 december met een temperatuur van -1 en spelend om 12:30. Startend aan de voorbereiding kwamen we er achter: gras is de ondergrond. Waarbij ik een aantal jongens ...’ahneeeeee’ hoor roepen... 

Ook een huidige trend in het voetbal, de kunstgrasvelden.... hierbij pleit ik direct voor meer voetballen op gras!

Enfin 11:45 stonden me spelers op het veld om te starten aan de w-up. Geen bespreking gewoon starten dat is wat zij wilde. Zo gezegd zo gedaan, waarbij ik ondertussen een bak koffie haalde met me assistent waarbij enkele trainers zich verontwaardigd afvroegen: moet jij het veld niet op? En ouders die vragen, gaat dit wel goed dan? 

Na het beantwoorden van deze vragen liep ik 12:10 naar het veld om de laatste 5 minuten van hun w-up te bekijken en de jongens te halen voor het omkleden in hun wedstrijdtenue. 

12:32 start de wedstrijd tussen de nummer 2 Afc tegen de nummer 4 Roda23. Een wedstrijd waarin wij weer bevraagd zouden worden door zowel de ondergrond als de weerstand van de tegenpartij. Althans dat hoopte ik. 

Na een zeer rommelig begin en twee goede optredens van beide keepers werd het 1-0 voor de thuisploeg. De bal werd na het goed samenwerken in het afpakken, snel gecombineerd en dito afgemaakt 1-0. Dit zou een kantelpunt in de wedstrijd zijn. Waarna de spelers ontdekte waar de ruimte lag bij de tegenstander en de bal na een voorzet bij ons linkervleugelverdediger kwam. Deze haalde verwoestend uit en maakte de 2-0 voor afc. Saillant detail: dit seizoen is er nu al door 13 verschillende spelers een doelpunt gemaakt! 

De wedstrijd hervatte en wij hadden roda23 bij de strot vast om uit te lopen naar een grotere marge. Deze kwam er niet, dus werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong.

Bij het teruglopen naar het veld vanaf kleedkamer 21(!) werd ik door enkele journalisten aangesproken op het feit dat de hele concurrentie verloren had. Maargoed wij moesten nog 30 minuten voetballen.....

De eerste 10 minuten kregen wij wederom legio kansen om de 3-0 te maken. Helaas kwam op dat moment uit het niets de 2-1 uit een spelhervatting van Roda23. 

Roda23 rook bloed maar Afc liet zich niet gek maken en creëerde alsnog grote kansen. Vanuit een fantastische aanval en geweldige voorzet werd de bal door de linkerspits kiezelhard diagonaal binnengeschoten 3-1 en wedstrijd gespeeld. 

Kenmerkend aan deze wedstrijd is het samenwerken met zn alle in het verdedigen. Overal waar een speler in een groen shirt de bal had stonden er drie met een rode aan, complimenten daarvoor.  Als team erg goed gespeeld vandaag!

Zaterdag spelen voor het winterkampioenschap tegen eeuwige rivaal en de 2e amateurclub van Amsterdam (AFC namelijk op 1) Zeeburgia.

Door Justin Oosterveer

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site