Nieuws - Recht op 3 punten - JO13-2

20 november 2017

AFC O13-2 kreeg AS80  O13-1, op bezoek.
Voor de stand in de competitie een belangrijke wedstrijd. Recht op drie punten, maar de werkelijkheid laat wat anders zien. Hier straks meer over....

De eerste 5 minuten concentreert het spel aan de rechterkant van het veld, na wat tactische verschuivingen, lijkt de wedstrijd in evenwicht, en zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd. AFC is lekker op dreef, iedereen zit er kort op, fel hard en snel. De wedstrijd golft wat heen een weer. AS80 mikt op de spits, en AFC laat mooi positiespel zien. Tweede corner voor AS80. En die is raak, met een klutsbal vliegt deze in het net.
AFC zet nog een tandje bij, de mannen zijn wel vaker van een 1-0 terug gekomen. Dus niemand schiet in paniek. Nog even de bal wisselen die lijkt wat te zwaar, voor O13. En dan zetten de toppers vol de aanval in. Mooie pass van achteruit, bereikt onze rechter spits. En deze is raak: 1-1. We blijven kort op de tegenstander zitten, hier en daar ontstaan wat slordigheden bij de tegenstander. De Keeper van AS80 schiet uit, recht in de voeten van AFC, direct wordt er omgeschakeld, en met een poeier op de lat, lijkt de kans op een doelpunt verkeken, maar  oplettende spelers van af AFC, vliegen op de afgeketste bal af. En krijgen hem met een droge lob in het net. Yes 2-1 zo net voor de rust heerlijk……………oh de grensrechter vlagt, het zal toch niet weer……. En ja hoor de doelpunt word afgekeurd. Al snel volgt de rust. Al napratend, was het nou buitenspel of niet, blijkt alles opgenomen te zijn. Dat was voor ons verhelderend. Het was nog niet eens een twijfel geval. Gewoon GEEN Buitenspel. 

2e helft, de boys komen met opgestroopte mouwen het veld op. Vast beraden de 3 punten op het park “Goed Genoeg” te houden. Als snel na de rust loopt AFC averij op de 1-2 is een feit. Maar opgeven zit niet in dit team. De 2-2 hangt in de lucht, AFC is gewoon sterker, en jawel de 2-2 valt, een prachtgoal. De spanningen lopen wat hoog op langs de kant, bij AFC zijn een aantal spelers die op het tandvlees moeten bijten van de pijntjes. Scheidsrechter is het zat (blijkt na afloop als we de scheidsrechter bedanken) en fluit af. Maar na de blessure behandeling van de dame van AS80, die overigens geweldig kan voetballen, hadden we nog recht op 5 min spektakel. Toch weer terug het veld in. Maar de stand blijft wat het was. Jammer van het buitenspelgeval, anders 3 punten in de tas. Met de achterliggende gedachte van vorige week lopen we in 1 week 4 punten mis waar we wel recht op hebben.Ook dit is voetbal! Ik als ouder heb genoten van het spel van AFC.  
Nog twee mooie wedstrijden, Zeeburgia en Roda 23.  Ook deze wedstrijden leggen we vast met de camera…

Gerben

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site