Nieuws - Waterwijk uit altijd lastig…… - JO13-2

8 november 2017

Aan de voorbereiding heeft het zeker niet gelegen. We waren dik op tijd op AFC voor de wedstrijd bespreking op het nieuwe magneet bord van de trainer. Op naar Almere waar genoeg tijd was voor de jongens voor een warming up en voor de ouders om vanuit de verhoogde kantine onder genot van koffie, tosti’s en friet andere jeugd wedstrijden te aanschouwen.

Hoogte punt van de dag was eigenlijk al voor de wedstrijd…….bezoekje van Waterwijk voetballer Ali B. aan de AFC kleedkamer.

Wedstrijd begon onder bezielende leiding van jonge knvb scheidsrechter die samen met zijn assistenten een bijna foutloze wedstrijd hadden (op buitenspel goal van Waterwijk na). Niet onvermeld kan blijven onze vaste vlagger, Bruno de Boer, die een top seizoen draait. Enige foutloze AFC’er op de Almeerse velden deze zaterdag.

We stonden direct onder druk, Waterwijk maakte goed gebruik van haar snelle spitsen die ze met lange halen naar voren goed wisten te bereiken. Borja, onze keeper, had direct twee mooie reddingen.

Toch werd de druk van Waterwijk te groot en keken we na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Dit AFC team heeft veerkracht, dat heeft het al laten zien afgelopen week, in de beker wedstrijd teven DGC O13-1, waar een 4-2 achterstand werd omgebogen naar een 4-4 gelijkspel, waar DCG nog goed mee wegkwam.

Die veerkracht zorgde ervoor dat het voor rust nog 2-2 werd, door twee goede doelpunten van Anthony. Bij het eerste goal werd weer goed gebruikt gemaakt van de snelheid van Anthony en werd hij de diepte ingestuurd en maakte hij subliem af. Tweede goal kwam voort uit een dood spel moment.

AFC kwam sterk uit de kleedkamer en Waterwijk moest aantal keer aan de noodrem trekken, dat ze uiteindelijk 3 gele kaarten opleverde.

Ondanks dat we sterker ware kwamen we door twee snelle counters, waarvan een helaas buitenspel, op een 4-2 achterstand.

In de 29e van de tweede helft minuut scoorde we nog de anschlus treffer, maar dat mocht niet meer baten. Onze eerste verlies punten zijn een feit.

Een troost is dat we voetballend beter waren, dat zijn we eigenlijk elke wedstrijd tot nu toe.

Maar deze keer was de tegenstander feller en benutte ze ook goed hun kansen. Waterwijk thuis kunnen we dus winnen.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site