Nieuws - Krachtig samenspel laat het publiek smullen maar niet het resultaat - JO13-2

1 november 2017

.AFC  onder 13-2 het opleidingsteam om volgend seizoen de 1e jaars D pupillen zo te ontwikkelen dat zij in de eredivisie kunnen spelen tegen ploegen als Ajax, AZ en Fc Utrecht. De 2e jaars D pupillen kunnen minimaal gelijkwaardig worden aan de huidige O.13-1 spelers om zo dit gat te verkleinen. Centraal staat dus de individuele ontwikkeling van elke speler van de onder 13-2 van AFC.

Dan de wedstrijd tegen DCG. Een tegenstander die een klasse hoger speelt en dus uitkomt in de 3e divisie en waarbij de meeste spelers ook nog eens een jaar ouder zijn. Na 33 seconden maakte de tegenstander een technische fout doordat wij DCG vroeg onder druk zette en direct leidden tot een doelpunt 0-1. Vanaf dat moment werd ook duidelijk dat DCG ons fysiek wilde aanpakken en veel de bal ‘lang’ speelde, ook dit is een manier van opbouwen en we moesten het ermee doen.

Met name door dit wapenfeit van DCG kwamen zij op 1-1 door een corner en op 2-1 door bal van achteruit. Wij kregen het lastig op het middenveld door het harde spel van de tegenstander en wij konden moeilijk kansen creëren. Het is dan ook geen verrassing dat de 3-2 voor ons valt doordat wij wederom de tegenstander snel en goed vast zetten, de bal veroverde en scoorde. Nog geen 2 minuten later lieten wij ons wederom verrassen door een lange bal van achteruit waardoor de spits een vrije doortocht had naar het doel, 4-2. Geen fijn moment om te rusten, er moest wat gebeuren…

Na 10 minuten rust werd het spel hervat en uit het niets begon AFC Amsterdam aan zijn beste helft van het seizoen te voetballen. De coach dacht het te begrijpen door te roepen dat wij in een 4-3-2 systeem zouden spelen, wat overigens al kenmerkend is. Enfin wij hebben twee spitsen wat dichter naar elkaar geschoven en een andere spit iets laten zakken. Volgens de KNVB noemen we dat een 1;4;4;2 formatie. Ik noem het gewoon nog een 1;4;3;3 formatie waarbij je de ruimtes iets beter gaat gebruiken.

Zoals al gezegd speelde wij zeer sterk de tweede helft en op het moment dat wij kansen gaan krijgen en de coach op de bank roept dat het tijd word voor een doelpunt valt de 4-3 na een goede aanval en dito afwerking van de ena jongste speler op dat moment op het veld. Nog 7 minuten te spelen en de mannen van AFC Amsterdam waren gebrand om DCG kapot te spelen, want zij konden op dat moment alleen nog maar happen naar lucht vanwege de aanvalsdrang van AFC. De 4-4 viel 5 minuten voor tijd door een goede pass van achteruit en een heerlijke loopactie en dito afwerking van onze spits.

De vijf minuten die daarop volgde waren vooral zenuwslopend voor de ploeg uit Amsterdam west want zij hadden genoeg aan een punt om door te bekeren. Wij bleven ons eigen spel spelen en creëerde zodoende nog twee goede mogelijkheden. Qua resultaat zonde van de 4-4. Qua proces zeer tevreden over het vertoonde spel, complimenten. Op naar Waterwijk.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site