Nieuws - Nog ongeslagen - JO13-2

1 oktober 2017

Het is zaterdag 30 september als de (thuis)wedstrijd tegen Buitenboys sc. op het programma staat. Zoals via de diverse app kanalen is afgesproken verzamelen de spelers en ouders om klokslag 11:15 op Sportpark "Goed genoeg", waarna de spelers zich direct naar de kleedkamer begeven en aan de voorbereiding beginnen. Het team zal vandaag enigzins in een aangepaste samenstelling de strijd aan gaan met Buitenboys sc. Een 2-tal spelers zijn i.v.m. een speciale feestdag afwezig en nog 2 andere spelers zijn (licht) geblesseerd maar natuurlijk toch aanwezig om zodoende het team aan te moedigen. Om niks aan het toeval over te laten zijn er 2 spelers (Jan & Max) gevraagd aan te sluiten bij de groep.

Kleine regenbuitjes voor en tijdens de wedtrijd zorgen voor een lekker snel speelveld. De eerste helft is dit voornamelijk bij AFC terug te zien, mooie combinaties, snel doorbewegen en harde schoten tussen de palen zijn dan ook alleen van toepassing op AFC. De Buitenboys sc. die, zo als achteraf zal blijken, voor het grootste gedeelte uit 2e jaars bestaat heeft het moeilijk tegen ONZE jongens. Al snel blijkt dit een groot doelpuntenfestijn te kunnen gaan worden. De 1-0 zal inderdaad redelijk snel vallen, een prachtig afstandsschot die snoeihard via de rechter paal in het linker zijnet terecht zou komen, volledig onhoudbaar voor de keeper van Buitenboys sc. Via een hoekschop en een geplaatste kopbal werd het 2-0. Nog voor rust maakt AFC er 3-0 van waardoor de limonade in de pauze extra lekker zal smaken.

De 2e helft begint iets later dan verwacht, de Buitenboys sc. hebben schijnbaar veel te bespreken! Als onze jongens de lijn van de 1e helft doorzetten zal het makkelijk een grote overwinning kunnen worden. AFC blijft de overhand houden maar begint wel iets slordiger te voetballen. Mooie acties en steekpasses worden afgewisseld met ballen achter de speler of een bal die net niet hard/zuiver genoeg is, Buitenboys sc. kan hierdoor zo af en toe uitbreken maar weet het gelukkig niet af te maken. De 4-0 lijkt te worden gemaakt via een voorzet vanaf de rechter achterlijn maar de doelpoging spat uiteen op de paal. De volgende doelpoging raakt wel het net maar word terecht afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zal de 4-0 toch vallen. Buitenboys sc. maakt nog wel de 4-1 via een strafschop. Onze keeper heeft duidelijk vooraf bepaald naar welke hoek hij zal duiken en doet dit ook met een schitterende snoekduik, jammer genoeg blijkt dit de verkeerde hoek te zijn. Een strafschop blijkt toch een 50%-50% kans te zijn waarbij je ook een beetje geluk moet hebben.

Wederom een overwinning in de competitie zorgt ervoor dat AFC nog steeds ongeslagen bovenaan staat. Volgende week staat de (uit)wedstrijd tegen de Legmeervogels op het programma, zonder twijfel gaan we dan weer een enorm leuk/sportief potje voetbal zien.

Martin

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site