Nieuws - Overwinning - JO13-2

16 september 2017

AFC O.13-2 zet goede samenwerking om in riante overwinning tegen VVA Spartanen O.13-1

AFC O.13-2 kreeg afgelopen zaterdag VVA Spartanen  op bezoek om zo haar tweede bekerwedstrijd van het lopende seizoen te spelen. Na een week met veel regen, een afgelaste training en oefenwedstrijd werd er donderdag met volle overtuiging getraind om toe te leven naar zaterdag de 16e van september.

Met in het achterhoofd wetende dat wij de vorige bekerwedstrijd met 1-6 ietwat geflatteerd verloren van vv de Meern O.13-1 en de zuinige overwinning op de leeftijdsgenoten van BFC 1-0 werd er afgetrapt.

Vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat AFC de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Dit resulteerde in grote kansen en drie doelpunten binnen 17 minuten. Doelpunten die over vele schijven uiteindelijk het netje liet bollen van de tegenstander. Op de training werd er al de hele week gehamerd op het creëren en uitspelen van een overtal situatie rondom de middenlijn hiertoe worden wij steeds beter in staat. Na de onverwachte tegentreffer van VVA Spartanen gingen wij uiteindelijk de rust in met een riante 5-1 voorsprong.

Na de onderbreking waarin er diverse wissels aan de kant van AFC plaatsvonden ging het team van de eerste jaars D pupillen veelvuldig opzoek naar meer doelpunten. Van achteruit werd er met veel lef vooruit gespeeld waardoor het initiatief van de spelers vaak beloond werd. Dit is hoe wij AFC Amsterdam graag zien spelen; met het hart, initiatief nemen en laten zien wie de baas is. Ook word het initiatief nemen wel eens afgestraft door een mislukte pass. Hierdoor kwam VVA Spartanen op 8-2, een overigens schitterend doelpunt van circa 30 meter.

AFC stopte hierna niet met voetballen en was opzoek naar de dubbele cijfers. Deze werd uiteindelijk behaald door een goede poeier van 20 meter met het mindere been van de centrale verdediger.

De spelers van AFC O.13-2 laten een steeds betere samenwerking zien wat symbool stond aan deze riante overwinning op de tegenstander van vandaag. Spelen met het hart van een AFC speler en laten zien wie de baas is binnen en buiten het veld. Deze lijn doortrekken dit seizoen.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site