Nieuws - AFC JO 13-1 maatje te klein voor AZ - JO13-1

9 december 2017

De wedstrijd tegen AZ stond in het teken van het weerzien van een tweetal oude bekenden. Teun en Adam die in hun AFC-tijd toch grote successen vierden met een deel van het huidige team. Bij aanvang van de wedstrijd ontstond nogal wat consternatie omdat de scheids had afgebeld en er niet onmiddellijk een vervanger klaar stond. Die vervanger werd evenwel snel gevonden in de vorm van de grensrechter van AFC. Als je kan vlaggen, kan je immers ook fluiten. Afijn, met een half uurtje vertraging floot de scheids voor echt begin van de wedstrijd. 

 
AZ zette hoog druk en de AFC’ers hadden moeite met het rondspelen van de bal. Toch was de eerste kans voor AFC. Een mooie aanval eindigde met een schuiver die net voor het goal van AZ langs ging. AZ was toch een beetje gewaarschuwd dat de mannen van Gio voetballend echt wel iets kunnen. AZ voerde de druk echter op en creëerde de ene kans na de andere. De keeper van AFC pareerde veel van de inzetten van AZ maar was op een een aantal schoten het antwoord schuldig. Zo stond het na dik 20 minuten toch enigszins geflatteerd 0-3. Na de 0-2 had de spits van AFC nog een mooie kans op de welbekende aansluitingstreffer. Helaas verzilverde hij die kans niet. Ondanks de groe achterstand bleef AFC wel voetballen. Dat werd ook beloond. Een afgeslagen bal werd door Alexander keurig in de lange hoek geschoven. 1-3. Er gloorde weer (een beetje) hoop. Hoop is vaak uitgestelde teleurstelling en dat was ook deze keer zo. AZ zette de motor weer even aan en liep vlak voor rust gemakkelijk uit naar 1-5. De jonge AFC’ers lieten zich bij die twee goals wel een beetje de kaas an het brood eten. Op naar de thee dan maar. Wellicht bracht die nog wat goeds. 
 
De tweede helft speelde AFC veel beter. Sommigen langs de kant zeiden dat AZ het wel geloofde en niet eager meer was, anderen zagen dat AFC iets behoudender speelde en daardoor veel meer grip op het spel van AZ kreeg. Feit is dat er er een veel evenwichtiger wedstrijd werd gespeeld waarbij AFC zeker niet de mindere was van AZ. De tweede helft vielen er dan ook geen doelpunten meer en dus werd de wedstrijd afgesloten op 1-5. Een terechte overwinning voor AZ. In de tweede helft liet AFC echter zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. De stand op de ranglijst doet dan ook niet helemaal recht aan de kwaliteiten van AFC. Maar ja, als je telkens minder goals maakt dan je tegenstander, heb je in principe verloren. Da’s logisch. 
 
 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site