Nieuws - AFC JO 13-1 wint van Almere City en vindt aansluiting bij de subtop - JO13-1

19 november 2017

Na de fraaie bekerzege op Quick ‘20 vorige week wachtte wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen Almere City dat aan een goede reeks bezig was. De AFC’ers hadden zin in de uitwedstrijd omdat zij tot nu toe al hun punten behaalden in uitwedstrijden. Mogelijk is de druk thuis te hoog. Daarover een andere keer. 

 
De mannen van Gio hoefden pas om 15 uur aan te treden zodat zij konden genieten van een vrije ochtend. Lekker uitslapen, goed ontbijten, en rustig aan doen. Het was ook weer om in je bed te liggen dus dat kwam goed uit. Deze keer werd er niet op het hoofdveld gespeeld maar op een nabij gelegen kunstgrasveld op het overigens prachtige complex van Almere City. Duidelijk was dat de gemeente kosten noch moeite had gespaard. Het was een belangrijke wedstrijd omdat Almere City twee punten voor stond op de jonge AFC’ers. Wederom een echte zes punten-wedstrijd dus en misschien zelfs wel een negen punten-wedstrijd omdat Groningen eerder op de dag al had gewonnen. Ook voor het vertrouwen zouden drie punten lekker zijn. 
 
Om stipt drie uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer. AFC had de harde wind tegen. Bij Almere City liepen voorin weer een aantal grote spitsen die al snel van zich zouden doen spreken. Na ca. 5 minuten knalden de hoofden van een van de spitsen en de laatste man van AFC tegen elkaar waardoor laatstgenoemde het veld moest verlaten met, naar het zich liet aanzien, een hersenschudding. Een domper voor de mannen van Gio. De volgende domper volgde 5 minuten later toen een van de middenvelders op zijn achterhoofd werd geschopt. Binnen tien minuten twee noodgedwongen wissels. Dat zag er niet goed uit. Duidelijk was wel geworden dat als AFC zou gaan voetballen zij een overwicht zou krijgen. Almere City hanteerde vaak en veel de lange bal, maar de verdediging van AFC gaf geen krimp. Bij een corner tikte de keeper van de AFC tamelijk nonchalant de bal uit de kruising. Het aanwezige publiek dacht dat de keeper zich had verkeken op de bal en dat die naast zou gaan maar die zou later aangeven dat hij alles keurig in de gaten had en dat er van verkijken geen sprake is. Nonchalance en zelfverzekerdheid gaan vaak samen zullen we maar zeggen. Het spel golfde redelijk op en neer en AFC kreeg zeker kansen om een doelpunt te maken. De rust werd evenwel ingegaan met de bekende brilstand. Op naar het tweede bedrijf. 
 
Met de wind in de rug zette AFC van het begin af aan druk en dat resulteerde al snel in de 0-1. Een prachtige actie van de spits van AFC beloonde hij met een doelpunt. Nu moest Almere City komen en dat vond AFC prettig. Ze lieten de bal rustig het werk doen en bouwden aldus een overwicht op. Almere City bleef de lange bal hanteren. Het Amsterdamse publiek langs de lijn was er evenwel niet gerust op. Zo’n lange bal kan ook verkeerd vallen en dan ligt ie er voor je het weet in. AFC kreeg in die fase van de wedstrijd de kans om de wedstrijd te beslissen maar liet dat na. Counter op counter waren niet besteed aan de jonge AFC’ers en dan kan ie er aan de andere kant zomaar ingaan.  Dat leek 5 minuten voor tijd ook te gebeuren ware het niet dat de keeper van AFC met een prachtige kniebeweging een zekere goal voorkwam. Uit de daaropvolgende aanval maakte de spits van AFC de bevrijdende treffer. 0-2 eindstand. Een verdiende overwinning voor de jonge AFC’ers die daardoor weer zijn aangesloten bij de subtop. Dat is best knap gezien de sterkte van de competitie. Een echte teamprestatie. Om wederom af te sluiten met een wijsheid van de oude voetbalprofessor: “wat heb je nou liever? Een goed 11-tal of 11 goede 1-tallen? Tsjaa, da’s logisch. 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site