Nieuws - Onterecht verlies JO 13-1 tegen Vitesse - JO13-1

7 november 2017

Na de terechte maar geflatteerde nederlaag tegen Ajax stond de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Het overigens prachtige trainingscomplex van Vitesse ligt op Papendal, het sportmekka van Nederland. Bij het oprijden van het terrein valt het grote bord met 104 meteen op. Nog 104 dagen tot de volgende Olympische Spelen. Daar wordt niet gevoetbald dus over tot de orde van de dag. 

 
Het complex van Vitesse ligt in de bossen en de mannen speelden op een veld wat achteraf. Wederom was er veel publiek afgekomen op de wedstrijd van de jonge AFC’ers die dringend op zoek waren naar drie punten. Vitesse opende evenwel fel en met goed verzorgd positiespel en zo nu en dan de lange bal zetten ze AFC behoorlijk onder druk. Ook de gelegenheidsgrens werd onder druk gezet maar die weerde zich kranig en vlagde als het buitenspel was. De iets te zware maar overigens niet onverdienstelijke fluitende scheids negeerde het signaal van de grens regelmatig hetgeen tot nogal wat opwinding en hilariteit langs de lijn leidde. In de loop van de tweede helft kwam AFC beter in het spel en dat leidde ook tot de prachtige openingstreffer van Selim. A la Robben in zijn beste dagen krulde hij de bal vanaf rechts met zijn linkervoet in de lange bovenhoek. AFC op voorsprong en niet eens onverdiend. Vitesse bleef echter voetballen en werd, met name door de lange bal, ook regelmatig gevaarlijk. De gelijkmaker hing in de lucht en die viel ook uit een van de lange ballen. De grote spits verschalkte de keeper van AFC in de korte hoek. 1-1. Niet lang daarna viel ook de 2-1 hoewel er wel een buitenspelluchtje aan die goal zat. Binnen 5 minuten gaf AFC de wedstrijd, ietwat onnodig, uit handen.  Genoeg te bespreken tijdens de rust dus. 
 
De rust had de AFC mannen goed gedaan en ze kwamen dan ook fris uit de kleedkamer. Nu was het AFC dat de dienst uitmaakte en het Vitesse lastig maakte. Wederom hing de gelijkmaker in de lucht en 20 minuten na rust viel die ook. Lucas schoot hard raak na een mooie pas vanaf de linkerkant. Een puntje lonkte voor de mannen van AFC. Het spel golfde op en neer en beide teams gingen uitdrukkelijk op zoek naar de winst. Helaas viel de winnende treffer weer aan de voor AFC verkeerde kant. Uit een onterechte corner maakte Vitesse de 3-2. Met nog vijf minuten te spelen zette AFC alles op alles. Er werd goed druk gezet maar helaas wilde de bal er niet in. Na het onnodige en onterechte verlies tegen Volendam wederom een niet verdiende nederlaag. Het team verdient echter een compliment omdat het bleef knokken en bleef zoeken naar de gelijkmaker. Om maar weer af te sluiten met een wijsheid van de oude voetbalprofessor: ‘wij hebben het goed gedaan. Simpelweg omdat we niet beter konden’. Da’s logisch. 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site