Nieuws - Utrecht maatje te groot voor AFC JO 13-1 - JO13-1

28 oktober 2017

Vandaag de eerste echte test voor de mannen van Gio. Met 6 punten uit drie wedstrijden stond AFC op een zeer verdienstelijke derde plaats. Utrecht was nog ongeslagen. Utrecht was ook de club die 5 goals had tegen kregen tegen Kowet dus aanvallend zouden er mogelijkheden moeten zijn voor AFC. Utrecht was aanvallend ook niet zwak gezien de lengte en atletische bouw van een van de spitsen. De toeschouwers vroegen zich vertwijfeld af of hij met de brommer of met de auto was gekomen. 
 
Awel, na de gebruikelijke plichtplegingen en voorstelrondjes werd er afgetrapt. Utrecht nam meteen het initiatief en zou dat de eerste helft ook niet meer weggeven. Rustig werd de bal rondgespeeld en AFC kwam er in de eerste helft niet aan te pas. De mannen van Gio loerden op de counter en hoopten op die manier een goaltje te kunnen mee pakken. De spitsen sleurden dat het een lieve lust was. Het middenveld vocht ook voor elke meter en de verdedigers zaten bovenop de aanvallers van Utrecht. Het wad duidelijk dat de jonge AFC'ers hun huid duur zouden verkopen. Ook de keeper stond zijn mannetje en behoedde zijn Toch hing de 0-1 in de lucht. Die viel ook maar ietwat ongelukkig. Na een corner van AFC liepen twee verdedigers elkaar in de weg waardoor de eerder aangehaalde spits alleen op de keeper kon afgaan. Met een prachtige sleep stuurde hij de keeper het bos in en schoof hij de bal in het verlaten doel. 0-1. Dat was ook de ruststand. 
 
Na de rust een ander AFC dat beter van zich afbeet en Utrecht niet meer liet voetballen. Een gelijk opgaande strijd waarbij AFC zeker niet de mindere van Utrecht was. Utrecht besliste de wedstrijd evenwel door een penalty te benutten. Die werd wat ongelukkig veroorzaakt. De keeper zat nog in de goede hoek maar de pinantie was goed ingeschoten en dus was de keept kansloos. Het was jammer voor de wedstrijd want AFC voetbalde goed mee en kreeg ook wat kleine kansjes. Na de 0-2 moest AFC risico nemen en kon Utrecht lekker achterover leunen. Utrecht maakte nog een buitenspeldoelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 0-3. Voor de eerste test is AFC niet geslaagd maar er zit veel in het team. Voetbal is simpel maar simpel voetballen is heel moeilijk. Da's logisch. 
 
AFC JO 13-1 - FC Utrecht JO 13-1: 0-3
 
 
 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site