Nieuws - 4e plaats Rabobank Tournament U13 - JO13-1

22 mei 2017

20-05-2017   Toernooi Rabo Bank - VV Lunteren

 

De laatste voetbalactiviteit van onze AFC JO13-1 vond plaats op 20 mei tijdens het Rabo Tournament U13 in Lunteren. Een goed bezet internationaal toernooi georganiseerd door de plaatselijke voetbalvereniging Lunteren. Vele betaald voetbal organisaties (BVO) hadden hun beste onder dertien jeugd afgevaardigd om te strijden voor de felbegeerde beker. Met deelnemers uit Schotland, België, Tsjechië en Nederland. Er waren veel BVO’s uit de 1e divisie poule A en B vertegenwoordigd maar ook de organiserende club had hun O13-1 afgevaardigd, die kampioen was geworden in de 2e klasse. 

 

AFC werd ingedeeld in poule B met tegenstanders als ADO Den Haag, Club Brugge en TOGB. De eerste wedstrijd tegen ADO Den Haag begon aftastend aan beide zijden. Het resultaat van de eerste wedstrijd is immers vaak bepalend voor het verloop van de rest van het toernooi. De club uit Den Haag was net als AFC als vijfde geëindigd in tweede poule van de 1e divisie. Tijdens de wedstrijd ging het gelijk op, met zelfs wat meer aanvalskansen voor de AFCérs. Beide ploegen wisten niet tot scoren te komen dus moesten de punten gedeeld worden. Tot zover niets aan de hand. Met nog twee wedstrijden in de poule weet je dat je dan nog minimaal 3 punten nodig hebt om kans te maken op een kwartfinale plaats, de eerste twee ploegen namelijk zouden doorgaan naar de kruisfinales.

 

De tweede wedstrijd tegen Club Brugge vond plaats op een werkelijk fantastische grasmat. Het hoofdveld zou zomaar niet misstaan in de Eredivisie. Naar verluidt met liefde onderhouden door een vijftal vrijwilligers. Complimenten voor deze mensen. Overigens ook voor de gehele organisatie met hun vele vriendelijke vrijwilligers en fantastische arbitrage. Elke wedstrijd werd geleid door een arbitraal trio en daardoor verliepen de wedstrijd vlekkeloos. Coach Michael Crombeen had de jongens al voor geprepareerd dat deze wedstrijd niet mocht worden verloren. De wedstrijd begon voor AFC niet goed want al snel kwamen we op achterstand. Met maar 17 resterende minuten speeltijd moet je dan twee keer scoren om de wedstrijd te winnen. Het lukte AFC niet om te scoren en de laatste minuten dienden zich aan. Met nog 1 minuut op de klok kreeg AFC een vrije trap rechts op het middenveld. De prachtig voorgegeven trap van Jesse Boonstoppel belandde precies op het hoofd van Kyan Lever die de bal in open doel kon binnenkoppen. Met de 1-1 was AFC heel gelukkig zo op het einde van de wedstrijd maar Club Brugge duidelijk niet want ook zij hadden de eerste wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen TOGB. Met vereende krachten persten zij in de slotseconden van de wedstrijd er een hoekschop uit. In de reservetijd werd die genomen en tot grote schik van een ieder binnen en buiten de lijnen werd deze door een vrije man binnengekopt. De AFCérs zegen ineen bij het fluitsignaal wat direct daarop volgde. Met 1 gelijk spel en 1 verloren pot was uitschakeling nabij en was AFC afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd ADO-Den Haag tegen Club Brugge en moest er door AFC van 2e divisionist TOGB gewonnen worden.

 

Alvorens de derde wedstrijd tegen TOGB zou plaatsvinden was de wedstrijd ADO – Club Brugge al gespeeld. De uitslag was bijzonder gunstig voor AFC. De Hagenezen wonnen met 2-0 en omdat ze ook TOGB met 4-0 versloegen waren ze al poulewinnaar met zeven wedstrijdpunten. Direct gevolgd door Club Brugge met vier punten en een doelsaldo van 2-3. De winnaar van de het duel AFC- TOGB zou daardoor eventueel Club Brugge van de tweede plaats kunnen verstoten. AFC met een doelsaldo van 1-2 had daarbij aan een 1-0 winst genoeg, een gelijkspel was einde oefening. TOGB met een doelsaldo van 0-4 en net als AFC 1 wedstrijdpunt moest minimaal met 4 goals verschil van AFC winnen. AFC wist wat ze doen stond en moest dus TOGB onder de knie krijgen. En dat deden ze al snel door twee goals te maken. Goals van Jojo Da Silva en nieuweling Ties Hovenkamp. TOGB deed nog wel wat terug door de 2-1 te scoren maar hadden daarna niet veel tijd maar ook geen kansen om het AFC moeilijk te maken. AFC eindigde daardoor als tweede achter ADO in de poule en kon zich opmaken voor de kruisfinale tegen Sparta Rotterdam. Bijzonderheid was wel de enorme luidruchtige support van spelers en ouders van FC Volendam O13 voor AFC. Bedankt FC Volendam voor jullie steun, het werd enorm gewaardeerd.

 

Sparta Rotterdam, die net als ADO Den Haag speelde in de 1e divisie, was verrassend als 6e geëindigd in de competitie. Na lang als 2e achter PSV gestaan te hebben waren zij achterop geraakt. Gezien de voetballende kwaliteiten zegt dat wel wat over het niveau van die poule. AFC oefende in november tegen deze ploeg en ondanks een goede partij verloren wij met 4-1. Zeer recent troffen we ploeg op het Logistics Force Cup toernooi in Uden waar we wederom met 4-1 verslagen werden. Toen hadden we helemaal niet in te brengen en stond de score binnen het half uur in de boeken. Sparta Rotterdam was nu in dit toernooi als groepswinnaar in poule A geëindigd met zeven punten en een enkel tegendoelpunt. AFC, als tweede in poule B, kon dus doorstoten naar de halve finales als dit keer wel van Sparta werd gewonnen. Het bleek geen gemakkelijk opgave. In de eerste minuten moest onze keeper redding brengen op een 1-1 situatie. De snelle linker buitenspits van Sparta sneed door het centrum en kwam oog in oog te staan met onze doelman Lucas van Ingen. Met vereende krachten wierp hij zich voor de speler en de bal om vervolgens fabuleus te redden. De toon was gezet en AFC moest oppassen voor die snelle aanvallers. AFC daarentegen nam de leiding na een snelle counter. Kyan Lever ging er vandoor maar werd naar de rechterkant gedwongen waarbij hij zocht naar een afspeelpunt. En die vond hij in Mido Hamelynck die op volle snelheid ingelopen de bal snoeihard tegen de touwen joeg. Een aanval uit het boekje en de bevrijdende voorsprong. Want dat is het als je nog 15 minuten te spelen hebt. In die 15 minuten werd het niet meer echt gevaarlijk voor AFC. De eindzege was dan ook terecht en daardoor stond AFC in de halve finale. Tegenstander zou dan FC Utrecht worden.

 

De halve finale tegen een ons bekende tegenstander. Een ploeg waar we heel verrassend 5-0 ten onder gingen in de competitie. Na in de eerste thuiswedstrijd thuis nog met goed en opportunistisch spel 4-0 gewonnen te hebben ging het in de return faliekant mis. FC Utrecht liet het gehele seizoen al wisselende resultaten zien maar liet toen in de Domstad zien dat het een ploeg was waar wel degelijk rekening gehouden mee moest worden. FC Utrecht eindigde in de competitie vier plekken onder ons op de negende plaats. In dit toernooi werden ze tweede achter Aberdeen FC. De Utrechtenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. De ploeg waar onze Mido Hamelynck en Armanc Yilderim volgend seizoen deel van gaan uitmaken kregen een paar dotten van kansen. Her duurde tot de 17e minuut dat FC Utrecht tot scoren kwam. Uit een corner werd uitstekend binnengekopt. Met nog acht minuten te spelen moest AFC wel komen. Een voorzet uit een aanval van AFC leek op buitenspel maar de volle op snelheid liggende Dylan de Vreeze sneed door het midden van de defensie heen en kwam 1 op 1 uit op de Utrechtse doelman. Hij liet de keeper kansloos maar zag zijn schot tot ieders treurnis de doelpaal schampen. Het was de beste kans van de wedstrijd op de gelijkmaker. AFC verloor opnieuw maar dan dit keer met de meest minimale uitslag en zeker niet kansloos. Door het verlies restte nog een wedstrijd om de derde of vierde plaats. Een podiumplek was nog in het verschiet maar dan moest wel van ADO Den Haag gewonnen worden. En dat was zeker niet onmogelijk gezien het eerste gelijkopgaande duel.  ADO verloren namelijk hun halve finale verrassend met 2-0 van Spartak Praag.

 

Tegelijkertijd met de finale FC Utrecht – Sparta Praag op het hoofdveld vond de troostfinale plaats tussen AFC en ADO Den Haag. Van te voren was afgesproken dat tijdens de wedstrijd afscheid genomen zou worden van Mido Hamelynck, Armanc Yilderim en Maxim Dekker. Zij zouden een publiekswissel krijgen van alle meegereisde supporters en ouders. Ook de aanwezige Tiago Lauwerens die helaas met een vervelende blessure al geruime tijd niet kon spelen zou daarbij geëerd worden. Alle vier vertrekken namelijk naar een BVO. Maxim naar AZ, Tiago naar FC Volendam, Mido en Armanc samen naar FC Utrecht. De zesde wedstrijd eiste wel zijn tol. Enigszins vermoeid trokken de jongens ten strijde tegen de Ooievaren. ADO Den Haag vertoonde het betere spel en had duidelijk meer lucht dan de AFCérs. Een eenvoudig gegeven penalty zou AFC al vroeg de das om doen. De strafschop werd nog uitstekend gestopt door onze in het hele toernooi uitblinkende Lucas van Ingen maar zag de rebound toch in het net belanden. AFC kwam er niet echt meer aan te pas en kreeg uiteindelijk weer een strafschop te verduren. Een duw in de rug in een kansrijke positie werd dan ook bestraft en ten tweeden male stond Lucas tegenover de penaltynemer. Maar ditmaal viste de Ooievaar achter het net want Lucas stopte deze voortreffelijk met een prachtige snoekduik. Doordat AFC niet tot scoren kon komen verloren wij de wedstrijd met 1-0. Géén podiumplaats voor AFC maar een vierde plaats. Een prima resultaat op zo’n prachtige voetbalmiddag. De finale werd uiteindelijk gewonnen door FC Utrecht die met een 3-0 overwinning geen kind had aan Spartak Praag. 

 

De prijsuitreiking werd massaal bezocht door alle aanwezige ploegen want er was immers een prachtige beker voor iedere deelnemende ploeg. Alleen de eerste drie werden gehuldigd op het podium en kregen allemaal ook een medaille. De prijs voor beste speler van het toernooi ging naar ADO Den Haag en niet verrassend kreeg onze AFC Doelman Lucas van Ingen zijn prijs, namelijk die van beste keeper van het toernooi, uitgereikt. Een geweldige dag werd zo prachtig voor de AFCérs afgesloten. Een dag met een lach en een traan want deze dag betekende ook de laatste activiteit van onze trainer Michael Crombeen met deze ploeg. Hij zal volgend seizoen AFC verlaten voor een uitdaging in Canada alwaar hij voor The Dutch Connections FC een van zijn voetbaldromen gaat waarmaken als trainer en technisch coördinator. Ook betekende deze dag het afscheid van assistent-trainer Stefan Baartman, die dit jaar met veel passie en plezier met de jongens trainde. Maar ook teamanager Roeland Boonstoppel zal gaan stoppen met zijn rol binnen het team na vele jaren als begeleider te zijn opgetreden. Daan Brandse niet aanwezig en verzorgster Aukje Spoelstra konden helaas door o.a. ziekte niet aanwezig zijn dus zullen zij samen met de overige staf, de ouders en de spelers op donderdag 20 mei tijdens het traditionele afsluitende teamuitje. de Pool en BBq party,  afscheid kunnen nemen. Dan zwaaien wij het Seizoen 2016-2017 definitief uit, gaan de vertrekkende spelers zich voorbereiden op een nieuw seizoen bij hun nieuwe club en zal het team tezamen met de vier nieuw aangetrokken spelers gaan trainen voor het komende seizoen als de nieuwe JO15-2.

 

Ouders, spelers en staf allemaal bedankt voor een waanzinnig leuk en sportief seizoen. De vertrekkende spelers Maxim, Tiago, Armanc en Mido wens ik heel veel succes maar vooral veel plezier bij hun nieuwe clubs. Aukje, Stefan en Daan voor het assisteren tijdens de trainingen en/of wedstrijden, zeer bedankt en zeer gewaardeerd door de spelers en ouders. Teammanager Roeland, dank voor alle zorg en communicatie om en rond het team. Alles was weer voortreffelijk geregeld. Super gedaan! Trainer Michael Crombeen, enorm bedankt voor het smeden van een zeer hecht team en de prachtige resultaten die geboekt zijn. Veel succes straks in Canada! Met jouw passie voor het spelletje moet het zeker gaan lukken.

 

Tot volgend seizoen,

René de Vreeze

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site