Nieuws - 0-0 gelijk tegen FC Volendam O13 - JO13-1

15 mei 2017

13-05-2017   Competitiewedstrijd FC VOLENDAM JO13-1 - AFC JO13-1

Afgelopen zaterdag 13 mei speelde AFC uit bij FC Volendam de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in de 1e divisie. Onze ploeg verdedigde daarbij de knappe vijfde plaats achter AZ, AJAX, FC Groningen en PEC Zwolle. Het elftal van FC Volendam stond met twee punten achterstand op AFC op de zesde plaats. Winnen of gelijkspelen was daarom het devies voor het team van trainer Michael Crombeen. Het vorige duel eindigde thuis in een 1-1 gelijke stand.

Eenmaal aangekomen in het stadion bleek dat beide ploegen de laatste wedstrijd niet in het stadion mochten afwerken. Een kleine teleurstelling voor de boys omdat de ambiance op het achterste speelveld buiten het stadion natuurlijk minder was. Onder leiding van de 77-jarige scheidrechter Hemminga voltrok zich een boeiend duel. Beide ploegen lieten al vaker zien in onderlinge wedstrijden dat ze zeer aan elkaar gewaagd waren en zo ook in dit duel. De eerste kansen waren voor AFC. De vrije trap aan de rand zestien van Maxim Dekker werd ternauwernood uit de doelmond door de keeper van FC Volendam tot een corner verwerkt. De hoekschop leidde ook nog bijna tot een doelpunt. AFC zette de Volendammers door hoog druk te zetten vast op eigen helft. FC Volendam had duidelijk moeite met het goed georganiseerde middenveld van AFC. Zodoende kwam FC Volendam in het eerste kwartier niet of nauwelijks aan de zestien van AFC om gevaarlijk te kunnen zijn. Het enige moment waar AFC goed weg kwam was bij een vrije trap van FC Volendam die van 18 meter genomen de lat trof en achter onze keeper via de paal weer terug stuite in het veld. De tegenstander probeerde wat meer onder de druk vandaan te voetballen en kwam wat terug in de wedstrijd. Echter de defensie van AFC gaf geen krimp, zoals we wel vaker hebben gezien in de voorgaande wedstrijden. Niets voor niets zijn wij na AZ en AJAX het minst gepasseerde team in de 1e divisie. Beide ploegen hielden elkaar in de laatste minuten van de eerste helft goed in evenwicht en kregen niet veel mogelijkheden tot scoren.

De tweede helft diende zich aan en dat leek wat moeizamer voor AFC te verlopen. De Volendammers kregen wat meer ruimte dan in de eerste helft om de bal aan te nemen en te combineren. FC Volendam had aan 1 punt te weinig om AFC op de ranglijst voorbij te streven en ondernam duidelijk meer initiatieven om die achterstand weg te werken. Alleen hadden ze de medewerking nodig van de AFCérs en die waren dat zeker niet van plan. Naarmate de minuten in de tweede helft verstreken kreeg AFC meer vertrouwen in een goed einde. Door hard te werken slaagde AFC de wedstrijd te controleren. Mido Hamelynck had op aangeven van invaller Didier Reijns nog de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar zijn schot ging rakelings over. In een rommelige eindfase kreeg Didier Reijns nog een vrije mogelijkheid om een voorzet in te koppen maar kreeg het hoofd niet tegen de bal. Vrij snel daarna klonk het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Met de 0-0 was een belangrijk punt binnengesleept. AFC eindigde daardoor boven FC Volendam op de vijfde plaats in de competitie. Een prestatie van formaat voor het trainer Michael Crombeen en zijn team. Voor de winterstop eindigde de ploeg met 25 wedstrijdpunten al op de vijfde plek om vervolgens 19 punten te pakken in het tweede gedeelte van het seizoen. Met een positief doelsaldo van 48 voor en maar 36 tegen is AFC na AZ en AJAX de minst gepasseerde ploeg in de 1e divisie poule A. Een geweldig resultaat voor AFC O13-1 en een eindstand die werkelijk niemand van te voren had zien aankomen. Misschien waren de voortekenen er na een duel of 6 waar AFC heel even op een derde plek achter AZ en AJAX kwam te staan maar om een geheel seizoen dat te kunnen volhouden was een utopie. Naarmate het einde van het seizoen naderde was de ploeg door vele blessures niet in staat om het hoge prestatieniveau vast te houden. Wat gezien het zware programma ook niet vreemd was. Als je zo mag eindigen als amateurploeg binnen het BVO geweld mag je toch ontzettende trots zijn op wat de ploeg gepresteerd heeft over het afgelopen jaar. Werd de voorgaande jaren nog gestreden om lijfsbehoud deed deze ploeg vooral mee om plek drie of vier op de ranglijst. Om uiteindelijk achter AZ, AJAX, FC Groningen en PEC Zwolle te eindigen. De beslissing om het kampioenschap werd tot de laatste wedstrijd bewaard. Koploper AZ won uit bij Zeeburgia met 0-5 en bleef uiteindelijk runner-up AJAX met twee punten voor. AFC was samen met AJAX verantwoordelijk voor de enige twee nederlagen van AZ in de gehele competitie. AFC JO13 feliciteert daarom ook AZ met het verdiende kampioenschap en wensen hen veel succes bij het strijden om de Zwaluwen Jeugdbeker en de finale tussen de kampioenen van de twee 1e divisie poules. De tegenstander van AZ is dan in allebei de finales PSV uit Eindhoven. De competitie zit erop voor AFC en er rest alleen nog een toernooi op 20 mei in Lunteren waar AFC opnieuw BVO ploegen als tegenstanders treft. U leest hier volgende week meer over.

Opgemaakt door René de Vreeze

Foto's van Caroline Korsten en Ineke de Haan zijn terug te vinden op www.oypo.nl/020photography

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site