Nieuws - 2-1 winst op Zeeburgia O13 - JO13-1

8 mei 2017

06-05-2017   Competitiewedstrijd AFC JO13-1 - ZEEBURGIA JO13-1

AFC JO13-1 speelde zaterdag 6 mei op Goed Genoeg de stadsderby tegen Zeeburgia JO13-1. Het voorlaatste competitieduel en de laatste wedstrijd op eigen honk. Het uitduel wist AFC met de minst mogelijke uitslag van 0-1 te winnen. Zeeburgia kreeg de meeste kansen maar AFC ging met de belangrijke drie punten naar huis. Voor Zeeburgia gold dit duel als een belangrijk duel. Opnieuw verliezen van AFC zou Zeeburgia in de degradatiezone kunnen doen belanden. Voor AFC was er geen vuiltje aan de lucht en zou winst een vijfde plaats op de ranglijst inhouden.

Het was een prachtige zonnige voetbalochtend en dus was het prima vertoeven op Goed Genoeg. De teams waren er klaar voor om de onderlinge strijd tussen de twee beste amateurverenigingen voor de tweede male in het seizoen aan te gaan. AFC begon uitermate rustig aan de wedstrijd. Goed kijkend naar hoe de tegenstander bewoog en nauwlettend luisterend naar de aanwijzingen van coach Michael Crombeen, die aan een van zijn laatste wedstrijden voor dit team bezig was. Met een gedegen opbouw van achteruit dreef AFC de tegenstander op eigen helft. De eerste kansen waren voor AFC tegen geen enkele echte mogelijkheid voor Zeeburgia. De snelle aanvallers van Zeeburgia werden vakkundig aan banden gelegd door de sterke defensie van AFC. Het was lang wachten op een doelpunt van AFC maar die kwam uiteindelijk verdiend in de 15e minuut. Een corner van Ahmet Celik werd goed voorgegeven en vond het hoofd van Kyan Lever die de bal binnen knikte. Er ontspon zich een vermakelijke wedstrijd waarin vooral de thuisploeg dicteerde. AFC maakte daarin goed gebruik van de openliggende ruimtes en creeerde daardoor veel mogelijkheden. Het lukte de ploeg alleen niet om de 1-0 verder uit te bouwen en dus werd er gerust met een minimale voorsprong.

In de tweede helft moest Zeeburgia wel uit een ander vaatje gaan tappen wilde ze nog proberen langszij te kunnen komen. In het eerste gedeelte gaven ze veel ruimte weg en werden daardoor vaak overlopen. In de 36e minuut wist Zeeburgia zich na een vrije trap goed vrij te spelen in de zestien en schoten zij de ploeg op gelijke hoogte met AFC. De stand was weer gelijk getrokken tot 1-1.  Zeeburgia begon het AFC wat lastiger te maken en kwam een tweetal keren goed voor de goal van AFC maar mistte de nauwkeurigheid om het af te ronden. AFC was daarentegen wel doeltreffender. Wederom uit een door Ahmet Celik genomen hoekschop maakte Kyan zijn tweede doelpunt via het hoofd. De 2-1 in de 42e minuut was vrijwel identiek aan de eerste goal. Zeeburgia moest wederom proberen de achterstand goed te maken maar AFC was niet van plan dat te laten gebeuren. Vanuit een vrije trap, genomen door Maxim Dekker, was Kyan Lever dichtbij bij zijn derde doelpunt via het hoofd. Echter deze inzet trof de lat waardoor zijn hattrick helaas niet werd vervolmaakt.  AFC speelde daarna de wedstrijd uit zonder fouten te maken en won het aantrekkelijke duel uiteindelijk dik verdiend met 2-1.

Door de winst op Zeeburgia streef de ploeg FC Volendam voorbij naar de vijfde plaats in de 1e divisie. FC Volendam verloor namelijk van de koploper AZ. met 6-1. De kampioenskandidaat kan volgend week uit bij Zeeburgia de titel binnenslepen als ze niet verliezen. Want het verschil met de runner-up AJAX bedraagt maar twee punten. Naar verwachting gaan ze de voorsprong echter niet meer weggeven. Maar alles blijft mogelijk in het voetbal. Voor AFC zit het er bijna ook op. Met alleen de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma is de competitie bijna tot een einde gekomen. Met een overwinning afsluiten en daardoor de vijfde plaats pakken op het hoogste niveau zou een geweldige prestatie betekenen. In het slechtste geval worden we zesde, ook een prachtig resultaat. Volgende week zaterdag willen wij graag het goede voorbeeld geven aan AFC O15-1. Die na onze wedstrijd ook in en tegen FC Volendam vecht voor lijfsbehoud in de Eredivisie. Winnen is dubbel zo belangrijk. Ook onze jongens willen namelijk graag over twee seizoenen op het allerhoogste niveau van de O15 jeugd kunnen spelen.  

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Teun Gieling. Afwezigen; Tiago Lauwerens en Jojo Da Silva.

Opgemaakt door René de Vreeze

Meer foto's van Ineke de Haan en Caroline Korsten te zien op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017 of via de link www.oypo.nl/020photography

 

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site