Nieuws - 1-1 gelijk tegen FC Emmen O13 - JO13-1

1 mei 2017

29-04-2017   Competitiewedstrijd AFC JO13-1 - FC EMMEN JO13-1

Afgelopen zaterdag 29 april speelde onze O13-1 alweer het 24e competitieduel met als tegenstander FC Emmen. Met nog twee wedstrijden te gaan zit de competitie er bijna op. De gasten uit Emmen verloren in een enerverende thuiswedstrijd met 2-5 van onze ploeg. Na de kansloze uitnederlaag bij FC Utrecht kreeg de ploeg van Michael Crombeen de opdracht om tegen FC Emmen niet te verzaken voor eigen publiek. Om het seizoen goed af te sluiten moest er gewonnen worden om de plaats 5 of 6 te kunnen behouden. Met de nodige geblesseerden allerminst een makkelijke opdracht.

AFC kwam goed uit de startblokken en liet vanaf het begin zien dat de gretigheid er vanaf straalde. FC Emmen was, ondanks of liever gezegd dankzij de verre reis, niet helemaal scherp aan de wedstrijd begonnen. De thuisploeg kwam dan ook vrij snel al op voorsprong na een goed voorgegeven voorzet van Jojo Da Silva op Teun Gieling, die de bal al hangend in de lucht met het hoofd uitstekend binnenkopte. Amper vijf minuten gespeeld leek er voor AFC geen vuiltje aan de lucht. Gelijk met de temperatuur steeg de ploeg boven zich uit. Er werd goed gecombineerd en druk gezet op de tegenstander die zich even geen raad wist. Het lukte AFC niet, zoals in de laatste wedstrijden wel meer het geval is geweest, de scoringskansen te benutten. FC Emmen die weinig tot geen ruimte kreeg om er iets tegenover te stellen kwam echter wel na de eerste beste mogelijkheid langszij. Een aanval van AFC werd onderschept en in de tegenaanval werd de bal op de achterlijn voorgegeven aan de vrijstaande rechterbuitenspeler die alleen een AFCér voor zich moest dulden. Met een lichte duw in de rug gekregen probeerde Emiel Nieuwhof nog de bal weg te koppen maar zag tot zijn afgrijzen de bal in het eigen lege doel ploffen. De 1-1 kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Voor AFC een domper in een uitstekende eerste helft waar voor AFC meer in had gezeten.

Na de rust kreeg FC Emmen meer fiducie in de wedstrijd. Ze gaven duidelijk minder ruimte aan AFC en probeerden via snelle omschakelingen AFC te verrassen. Het spel ging gelijk op maar een 1-1 stand daar waren beide ploegen niet tevreden mee. Tot in de laatste minuten bleef het spannend wie er zou gaan scoren. AFC had de beste mogelijkheid uit een vrije trap van een meter of 20. Het schot op doel van Maxim Dekker trof echter lat en zodoende bleef het duel steken op een 1-1 stand die al voor de rust werd gehaald. De puntendeling was gezien de verhoudingen dan ook terecht. AFC had de kans om in het eerste gedeelte het af te maken maar verzuimde dat en liet FC Emmen terug komen in de het tweede gedeelte. De twee verliespunten zorgde er wel voor dat AFC niet voorbij FC Volendam kon geraken en derhalve tot plaats 6 werd veroordeeld. De Volendammers die op de vijfde plaats staan speelde namelijk met 2-2 gelijk tegen het als 4e geklasseerde PEC Zwolle. In de laatste competitieduel spelen wij uit bij FC Volendam en bij winst zal AFC als vijfde in de 1e divisie gaan eindigen. Nog steeds een prestatie van formaat. Eerst komende week de stadsderby tegen Zeeburgia, die handhaving in de ie divisie heeft veiliggesteld. Een wedstrijd die van te voren nooit geteld mag worden als een overwinning gezien de prestigieuze strijd die altijd tussen Zeeburgia en AFC wordt gestreden.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Julian de Roos, Dylan de Vreeze en Teun Gieling. Geblesseerden Armanc Yilderim en Tiago Lauwerens. Invaller uit JO13-2; David Voute.

Opgemaakt door René de Vreeze

Meer foto's van Ineke de Haan en Caroline Korsten te zien op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017 of via de link www.oypo.nl/020photography

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site