Nieuws - 5-0 verlies van FC Utrecht O13 - JO13-1

25 april 2017

22-04-2017   Competitiewedstrijd FC UTRECHT JO13-1 - AFC JO13-1

Met een zwaar gehavende selectie toog AFC JO13-1 naar de Domstad om daar het 23e competitieduel te spelen tegen FC Utrecht. In een zeer goede thuiswedstrijd won AFC met maar liefst 4-0. Het uitduel baarde trainer Michael Crombeen wel zorgen aangezien er een aantal geblesseerden niet mee konden doen en een aantal spelers niet wedstrijdfit bleken door griepperikelen in de week voorafgaand aan het duel. Het duel tussen de nummer 5 en 7 was daarentegen wel belangrijk om de huidige positie op de ranglijst te kunnen handhaven. Beide ploegen presteerden in de afgelopen fase zeer wisselend. Met nog vier wedstrijden te gaan is bijna het einde van de competitie in zicht.

AFC begon sterk aan de wedstrijd door goed druk te zetten op de tegenstander. Er werd kort op de bal gezeten waardoor de thuisspelende ploeg niet echt vat kon krijgen op de wedstrijd. Maar na mate de eerste minuten verstreken liet FC Utrecht toch zien dat het een tegenstander is die snel en goed kan omschakelen. Via de gevaarlijke flanken werd AFC een paar keer overlopen. De eerste doelpoging werd nog afgestopt door onze keeper Guus van der Linden. Een tweede poging werd van dichtbij hoog in het dak van het doel geschoten wat onze keeper kansloos liet. De 1-0 achterstand in de 9e minuut was een feit. FC Utrecht kwam daarna weer snel tot scoren na een uitstekend schot van een metertje of 18 in de kruising. AFC was duidelijk even de kluts kwijt. Men kwam niet in duel en de combinaties vlotten niet. Het oogde daardoor allemaal zeer rommelig. Veel kansen werden er niet door AFC gecreëerd. De enige echte kans voor rust was de voorzet van Mido Hamelynck op de vrijstaande Kyan Lever maar zijn inzet werd tot tweemaal geblokt door een Utrechtse verdediger.

Na de rust moest AFC aan de bak om de achterstand weg te werken. Alleen had het daarbij niet gerekend op de tegenstander die zag dat het aan het AFC zijde duidelijk niet op rolletjes verliep. Op een afstandsschot na die net over ging was er nog een tweede kans voor de aansluitende treffer te maken maar Mido Hamelynck zag zijn ferme kopbal via de bovenkant van de lat uit het veld verdwijnen. Daarna ging het snel bergafwaarts voor de AFCérs. Een vlot combinerend en overduidelijk fitter FC Utrecht creëerde een flink aantal doelpogingen en voerde de score in het laatste kwartier op met nog drie doelpunten tot een 5-0 voorsprong. Dit werd ook gelijk de einduitslag. De grootste competitienederlaag was een feit. Niet eerder kreeg de ploeg zoveel doelpunten tegen in de 23 wedstrijden die AFC speelde in de 1e divisie. Met nog drie wedstrijden te gaan snakt AFC naar het einde van deze zware competitie. De ploeg kan komende week in de mei vakantie even op adem komen en dan zal zaterdag 29 april thuis tegen FC Emmen weer gepresteerd moeten worden.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Julian de Roos, Armanc Yilderim en Teun Gieling. Geblesseerden Dylan de Vreeze, Jesse Boonstoppel en Tiago Lauwerens. Invallers uit JO13-3; Niels van der Veen en Dylan Bensi.

Opgemaakt door René de Vreeze

Meer foto's van Ineke de Haan en Caroline Korsten te zien op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017 of via de link www.oypo.nl/020photography

 

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site