Nieuws - 2-1 winst op Be Quick 1887 O13 - JO13-1

12 april 2017

08-04-2017   Competitiewedstrijd AFC JO13-1 - BE QUICK JO13-1

Zaterdag 8 april speelde AFC JO13-1 de 22e competitiewedstrijd tegen Be QUICK 1887 uit Haren (Groningen). De ploeg uit het Noorden bungelt al geruime tijd op de voorlaatste plaats en wist tot afgelopen zaterdag nog geen enkel uitduel te winnen. Thuis deden ze het beter met 2 overwinningen en 2 gelijke spelen. Bij AFC is het precies andersom gebleken. Uit wonnen wij 8 van de 11 partijen. Op het thuishonk wonnen we maar 3 van de 10 duels en speelden we 3 maal gelijk. Het uitduel wonnen wij met 0-7. Gezien deze verhoudingen waren wij aan onze stand verplicht om drie punten binnen te halen en daarmede een plekje op te schuiven op de ranglijst.

AFC begon uiterst voortvarend aan het duel. Na amper 50 seconden gespeeld te hebben lag de eerste bal al achter de Harense doelman in het net. Een voorzet van Emiel Nieuwhof werd snoeihard binnengeschoten door een verdediger van BE QUICK. Het betekende een snelle maar eigen goal. Voor AFC de opmaat om de beduusde tegenstander klem te zetten en een serie kansen te lanceren om de score op voeren. Door het ontbreken van scherpte bleven die goals echter uit. BE QUICK deed vooralsnog niet veel terug en had het erg lastig tegen onze sterke defensie. Een snelle uitval over links kwam er evenwel goed doorheen en dat betekende de gelijkmaker in de 19e minuut.

De tweede helft kwam er een heel ander BE QUICK uit de kleedkamer. Met de wetenschap dat zij het offensief van AFC min of meer hadden overleefd viel het schroom van de ploeg af en probeerde het team zich naar voren te knokken. De thuisploeg lukte het maar niet om te scoren tot het in de 42e minuut wel lukte. Een hoekschop van Ahmet Celik werd voorgebracht waarna Kyan Lever de bal kon binnenkoppen. Met deze goal kwam AFC op een 2-1 voorsprong. De strijd was echter nog niet gestreden en het leek er naar uit te zien dat BE QUICK nog langszij ging komen. In de slotfase kregen zij nog een tweetal goede kansen daartoe. Het bleef uiteindelijk 2-1. Een magere score in een matige wedstrijd maar wel met de beoogde drie punten. Het had evengoed een gelijk spel kunnen opleveren, zeker op basis van de tweede helft. AFC verzaakte het om in de eerste helft en de eerste twintig minuten van de tweede helft het af te maken waardoor het in de laatste 10 minuten offensief van BE QUICK erg spannend bleef tot het einde. Met deze overwinning en de verrassende nederlaag van PEC Zwolle uit bij De Graafschap schoof AFC ten koste van FC Volendam weer op naar de vijfde plaats. Met een beetje geluk kan de ploeg doorstomen naar de vierde plek. De achterstand op PEC Zwolle bedraagt nu nog drie punten. AFC heeft een veel beter doelsaldo dus het wordt nog een hectisch competitie einde. Op de rol staat nu nog allereerst FC Utrecht voor over een week dan FC Emmen, Zeeburgia en als laatste FC Volendam. Voor aankomend weekeinde doet AFC JO13-1 mee aan een internationaal toernooi, het LOGISTICS FORCE CUP 2017 Paastoernooi in Drunen. Vorig jaar was AFC ook present en won toen dit prestigieuze toernooi door in een spannende finale AZ te verslaan. Volg de ontwikkelingen op onze facebookpagina AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim en Teun Gieling. Afwezig Jojo Da Silva.

Opgemaakt door René de Vreeze

Meer foto's van Ineke de Haan en Caroline Korsten op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016/2017

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site