Nieuws - 3-0 verlies van AJAX O13 - JO13-1

3 april 2017

01-04-2017         Competitiewedstrijd AJAX JO13-1 - AFC JO13-1

Zaterdag 1 april stond AFC op de Toekomst tegenover koploper AJAX. Een Amsterdams onderonsje tussen ploegen die al reeds meerdere keren in het verleden in competitieverband en oefenpartijen tegen elkaar speelden. Het thuisduel tegen AJAX eindigde in een 0-1 overwinning voor de “profs”. AFC gaf toen goed partij en wist de snelle aanvallers van AJAX van scoren af te houden. Met de 0-1 uitoverwinning op AZ nog vers in het geheugen was een stunt tegen AJAX niet ondenkbaar. Daarom koos AFC voor een zelfde tactiek en opstelling als in de wedstrijd tegen AZ. Dat leek AFC het beste wapen om de koploper van de 1e divisie te bestrijden.

AFC startte met een 5-3-2 opstelling waarbij men kon leunen op de hechte defensie en kon loeren op de counter. AJAX maakte, zoals verwacht het spel, maar was in het beginfase sterk zoekende naar een oplossing om het defensieve blok te kunnen omzeilen. De eerste kans van de wedstrijd was voor AFC uit een hoekschop waar een inzet voor de lijn werd weggehaald en de tweede mogelijkheid naast werd gekopt. Een voorzet na een snelle uitbraak van AFC werd knap onderschept door de keeper van AJAX. De eerste 15 minuten kon AFC de tegenstander goed voor zich houden maar bleef het goed opletten op de snelle omschakelingen van AJAX. In de 15e minuut wist AJAX via een snel uitgevoerde aanval op rechts de bal voor te geven en met een prachtige kopbal te scoren. De 1-0 was weliswaar te verwachten maar niet in deze sterke fase van AFC. AJAX kreeg daardoor meer vat op de wedstrijd en probeerde AFC via de zijkanten te overvleugelen. AJAX kreeg nog een paar goede mogelijkheden om de score op te krikken maar profiteerde niet. Een foutje bij het uitverdedigen van AFC werd wel gelijk afgestraft waarna de bal met een goed ferm schot vanaf de zestien achter onze doelman werd geschoten. Het betekende de 2-0 voor AJAX in de 22e minuut ondanks het harde werk en collectieve inspanning van de AFCérs. Beide ploegen wisten tot aan de rust niet meer te scoren.

Aan het begin van de tweede helft kreeg AFC bijna een goal cadeau toen een terugspeelbal op de paal van de AJAX doelman belande. Uit de twee hoekschoppen die daarop volgde lukte het AFC niet om te scoren. AJAX kreeg na een handsbal op de rand zestien een vrije trap maar schoot die hoog over. De koploper van de competitie bleef vervolgens het spel bepalen waarbij AFC meer en meer op eigen helft werd vastgezet. Net als in de eerste helft bleef AFC goed overeind in het eerste kwartier maar kreeg uiteindelijk in de 44e minuut weer een goal te verduren. Een snelle aanval over de linkerflank werd uiterst beheerst door de linksbuiten met een boogbal over de AFC doelman geschoten. Deze 3-0 betekende ook de eindstand. De wedstrijd verliep overigens op zeer sportieve wijze en werd uitstekend geleid door de arbiter Philips.

Voor AFC zat er deze keer geen stunt in en met deze 3-0 nederlaag kon men leven. AJAX die ruim 99 goals scoorde in 21 duels en in dit duel de 100ste scoorde had menig tegenstander namelijk al met ruime cijfers opgerold. Twee keer verliezen, goed tegenwicht biedend en maar 4 tegengoals incasseren van de naar verwachting kampioen van de 1e divisie is niet zo een schande. Door de nederlaag zakt onze ploeg naar de 6e plaats met 1 punt achterstand op FC Volendam die ten koste van AFC een plaatsje klom. Volgende week treft de ploeg de andere “beste amateurvereniging” uit het Noorden namelijk Be Quick 1887. De ploeg uit Haren (Groningen) staat voorlaatste met 8 wedstrijdpunten. Het uitduel won AFC met maar liefst 0-7.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim en Teun Gieling. Afwezig Jojo Da Silva.

Opgemaakt door René de Vreeze

Foto's van Ineke de Haan en Caroline Korsten te vinden op Facebookpagina AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site