Nieuws - 2-1 verlies van FC Groningen O13 - JO13-1

21 maart 2017

18-03-2017   Competitiewedstrijd FC GRONINGEN JO13-1 - AFC JO13-1

Na de thuisnederlaag tegen PEC Zwolle van vorig weekend reisde de ploeg naar FC Groningen om daar het 19e competitieduel at te werken tegen de nummer 3 van de competitie. Het eerste duel tegen de Groningse ploeg werd thuis op AFC nipt met 0-1 verloren. Een veel beter spelend AFC had toen wel meer verdiend. AFC stond op dat moment op een derde plaats en FC Groningen op een vijfde plek. Na 19 gespeelde wedstrijden zijn de standen op de ranglijst precies andersom. Redenen genoeg om te proberen dat weer ongedaan te maken.

AFC startte sterk aan het begin en de eerste kansen waren er voor onze ploeg. Gebruikmakende van de explosieve snelheid voorin gaven wij de Groningers vaak het nakijken. Een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen werden niet verzilverd. FC Groningen maakte het ons niet al te moeilijk en had aanvallend niet echt veel kansen gecreëerd. Op een afstandsschot en kopbal na werd doelman Guus van der Linden niet getest. Een situatie waarin onze doorgebroken spits Mido Hamelynck gepoogd werd neer te halen, werd door de scheidsrechter Peterson niet bestraft, waardoor de uit balans geraakte Mido de bal naast schoot. Een situatie waar allerminst een vrije trap of zelfs misschien een strafschop had toegekend moeten worden. Met nog een paar kansen voor open doel had AFC de wedstrijd voor rust al naar zich toe kunnen trekken. Een goed uitgevoerde aanval van FC Groningen deed echter roet in het eten gooien. Vlak voor rust sloeg de tegenstander toe en schoot de 1-0 in de 27e minuut met een beheerst schot achter de AFC doelman.

Totaal tegen de verhouding moest AFC in de tweede helft de achterstand proberen weg te werken. Maar al snel viel er weer een goal aan de kant van FC Groningen. Het loeiharde schot in de 36e minuut leek in eerste instantie nog goed gekeerd door onze doelman maar de bal gleed daarna tergend langzaam over de doellijn. Uit vier situaties twee goals maken dat was wel even zuur voor de ploeg. AFC nam wat meer risico door achterin 1 op 1 te gaan spelen en probeerde met een offensief de achterstand in te halen. FC Groningen had de nodige handen en voeten nodig om de AFCérs af te stoppen en dat leverde direct al de nodige irritaties op in het veld en de bank. Nadat Mido Hamelynck in de 44e minuut de aansluitende treffer op zijn conto mocht schrijven werd de situatie er niet veel beter op. AFC ging op jacht naar de gelijkmaker en werd weer eens onreglementair gestopt waarna een eerste gele kaart volgde voor een Groninger. In de haast en hectiek daarna volgde nog een gele kaart maar dan voor AFC nadat Maxim Dekker hevig protesteerde toen hij zichtbaar nagetrapt werd door zijn directe opponent. Een opstootje kon ternauwernood voorkomen worden. Hetzelfde gebeurde Mido Hamelynck nadat hij ook heftig protesteerde op een voor AFC nadelige beslissing van de scheidsrechter en daarvoor geel kreeg. In de slotfase lukte het AFC de achterstand niet meer goed maken. Direct na de wedstrijd werd duidelijk dat de vetes in het veld nog niet waren beslecht waarop de scheidsrechter nog eens direct rood moest trekken voor AFCér Jojo Da Silva op een reactie van de provocaties van de tegenstander. Na afloop ging het dus niet meer over het vertoonde betere spel en kansen van AFC maar over het uit de hand lopen van de wedstrijd.

Door het verlies van drie wedstrijdpunten konden achtervolgers FC Volendam en FC Utrecht weer een stukje dichterbij komen. Met twee en resp. vier punten achterstand kan AFC niet al teveel missers meer maken. FC Groningen en PEC Zwolle zullen gaan wedijveren om de derde plaats terwijl AJAX en AZ de strijd met elkaar aan moeten om het kampioenschap. Volgende week treffen we lantaarndrager NEC/ FC Oss thuis.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim, Jojo Da Silva en Teun Gieling.

Opgemaakt door René de Vreeze

Foto's van Ineke de Haan en Caroline Corsten zijn te vinden op Facebookpagina AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site