Nieuws - 0-2 verlies van PEC Zwolle O13 - JO13-1

21 maart 2017

11-03-2017   Competitiewedstrijd AFC JO13-1– PEC ZWOLLE JO13-1

Zaterdag 11 maart vond in Amsterdam de return wedstrijd tegen PEC Zwolle plaats. De ploeg uit Zwolle won het eerste duel met 4-2 van AFC. Het enige uitduel wat AFC tot op de dag van vandaag in de competitie verloor. PEC stond een plaatjes hoger dan onze Amsterdamse ploeg met 1 punt meer maar met een minder doelsaldo. AFC zou met winst op PEC Zwolle een plaats stijgen op de ranglijst. Een vierde plaats direct achter FC Groningen was dus het vooruitzicht.

AFC begon dit keer weer eens met een voltallige selectie en had de nodige blessureleed gelukkig achter de rug. De heer Kamlag was de aangewezen leidsman voor dit duel. Het duel tussen de nummer vier en vijf begon goed voor PEC Zwolle met een paar snel uitgevoerde aanvallen maar de afstandsschoten konden de AFC doelman niet verrassen. Aan de andere kant was het AFC die al snel twee hoekschoppen afdwong maar zag die voorzetten weggewerkt worden door de boomlange laatste man van PEC Zwolle. AFC moest duidelijk uit een ander vaatje gaan tappen om die lengte achterin te omzeilen. Bij vlagen liet PEC Zwolle uitstekend combinatievoetbal zien wat AFC de nodige moeite kostte om bij te benen. Echter heel veel kansen leverde dat niet op omdat de defensie van AFC goed op een lijn functioneerde. In een sterke laatste 10 minuten van de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor AFC maar de schoten op het doel misten de overtuiging en kracht om de doelman van PEC Zwolle in gevaar te laten komen. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in de eerste helft. Op basis van het aantal doelgerichte kansen was er een licht voordeel voor de AFCérs maar qua balbezit ging het gelijk op.

De tweede dertig minuten diende zich aan waarin beide ploegen met de nodige wissels opnieuw de strijd met elkaar aan gingen. PEC Zwolle kwam goed uit de startblokken en kreeg een geweldige kans om te scoren maar AFC doelman Lucas van Ingen voorkwam door twee keer uitstekend ingrijpen dat zijn ploeg op achterstand kwam. In de 41e minuut lukte het de Zwollenaren wel om het eerste doelpunt te scoren. Vanuit een vrije trap werd de bal voorgebracht in de zestien en in tweede instantie door de grote laatste man van PEC Zwolle ingeschoten. AFC had tot op dat moment niet veel aanvallend ingebracht en moest nu dus proberen een achterstand om te buigen. Het lukte de ploeg echter niet om aan te haken en de tegenstander kwam zelfs binnen de 10 minuten weer tot scoren. De 0-2 was het sein om meer risico achterin te gaan nemen en met een offensief proberen langszij te komen. AFC bleek echter niet bij machte om het duel op zijn kop te zetten. PEC Zwolle maakte gretig gebruik van de openliggende ruimtes achterin en was zelfs dichtbij om de genadeklap uit te delen. Aan beide zijden werd niet meer gescoord waardoor de eindstand van 0-2 door de keurig fluitende scheidsrechter Kamlag definitief vastgesteld kon worden.

Door de overwinning van PEC Zwolle werd AFC met vijf punten op achterstand gezet. AFC bleef daardoor steken op de vijfde plaats en het gat met nummer drie, toevallig onze tegenstander voor volgende week, werd daardoor vergroot tot zes punten. Het ziet er dan ook naar uit dat de strijd om de derde plaats tussen PEC Zwolle en FC Groningen gaat plaatsvinden. AFC zal komende week tegen FC Groningen vol aan de bak moeten om aansluiting te kunnen behouden. Het voordeel is dat we uit spelen en alleen nog maar van PEC Zwolle uit hebben verloren. De overige acht uitduels konden we de punten mee terugnemen en het zal meer dan wenselijk zijn om die prestatie voort te kunnen zetten.

Aanwezigen AFC; Lukas van Ingen (k), Guus van der Linden (k), Jesse Boonstoppel, Nick Bomer, Faas Dankaart, Maxim Dekker, Mido Hamelynck, Kyan Lever, Emiel Nieuwhof, Ahmet Celik, Tiago Lauwerens, Julian de Roos, Dylan de Vreeze, Armanc Yilderim, Jojo Da Silva en Teun Gieling.

Opgemaakt door René de Vreeze

Foto's van Ineke de Haan en Caroline Corsten zijn te vinden op Facebook AFC JO13-1 Seizoen 2016-2017

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site